Дневникът на cToeB - започвам от нулата

Темата е заключена.

11.03.12
20:54

Добър ден на всички фенове на здравото тяло. Аз съм Мартин на почти 28 години. Ето на кратко моята история с тежестите и поддържането на тялото. Може да ви се стори странно и дори смешно, но тя е толкова кратка, че реално може да се опише с една дума - липсва. Да, наистина. Досега никога не съм се занимавал с подобен вид неща и мога смело (въпреки огромното ми притеснение в момента) да кажа, че съм абсолютен и тотален лаик в областта на здравословното хранене и поддържането на добра форма на тялото. И точно това е и идеята на темата, която пускам - искам да се погрижа тялото ми да изглежда по-добре от сегашното състояние. Снимки няма да качвам, за да не будя смях, затова ще кажа само някой данни за себе си. Висок съм 186 см и към днешна дата тежа 74кг. След няколко дневно четене на сайта на ББТийм и ровене във форума, определих % изражение на мазнини в организма 16,7 или 12,4 кг. Като гледах някои теми си мисля, че може би в началото е хубаво да посваля малко от мазнините и тогава да започвам да работя за покачване на мускулна маса, което е главната ми цел. Ясно ми е, че няма да стане като с вълшебна пръчица, затова съм се заредил с огромна доза търпение и още повече желание за промяна. 
Та искам да заздравя тялото си и да му придам малко по-добър външен вид. От няколко дни буквално посещавам една фитнес зала в Габрово, но всичко е колкото да науча отделните групи на леки натоварвания. Споменах, че съм напълно “натъмно” в темата
Както казах започнах да чета доста в сайта и видях, че сам едва ли ще се справя с всичко, което трябва да знам. Най-вече ме притесняват хранителните режими, тренировките с четене и ровене в сайта и малко помощ от вещи люде тук ще станат подходящи за мен. Гледам ,че се спазват диети с определени нива на отделните съставки на храната и малко ми е тъмна индия кога какво да приемам, за да не е просто засищане на глада. Затова много ще разчитам на едно рамо със съвети и полезна информация от вас, за което разбира се благодаря предварително (bow)
Ако темата е неподходяща за форума може да я затриете, но все пак се надявам това да не стане :)

Темата беше редактирана от cToeB на 11.03.12 20:54.

11.03.12
21:11

Направил си си дневник...защо да я трият ?? :D

11.03.12
21:39

Защото е по-скоро сондираща за препоръки отколкото типичен дневник.

12.03.12
10:10

За програмата си лесен... отваряш отдела за програми и си въвеждаш данните и ти излизат 2-3 програми точно като за теб. От около 4 тренировъчни дни в седмицата; кръгови тренировки, които са перфектни за хора, които не са се натоварвали преди това. Продължителността им е 2-3 месеца, в зависимост от трениращия. Освен, че ти подготвят тялото за тренировка, спокойно можеш да качиш и изчистиш едновременно от тях. Важно е да не стигаш до отказ, но всичко е описано в самите планове. За хранителния режим също можеш да прегледаш темите, но тъй като си абсолютен новак, едва ли ще се оправиш с 1 ден четене (без да се обиждаш). Ако има инструктор във фитнеса, в който си решил да тренираш, най добре отдели една не - голяма сума (20-30 лв) да ти изготви хранителния режим.

Ако има друго, питай!
Успех!

12.03.12
17:11

Привет и от мен :)
Ето ти примерна програма:
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Също така си изчисли и колко калории ти трябват на ден за покачване на ММ.
(Колко мазнини/въглехидрати/белтъчини)
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Яж предимно Месо, яйца (белтъци), риба, ядки, млечни продукти (извара, кашкавал, сирене ..прясно и кисело мляко).
Не забравяй също плодовете, зеленчуците и бих казал пчелният мед :)
Сведи до минимум газираното и сладкото..
Успех :P
ПП: Ще следя дневника ти с интерес :)

13.03.12
00:04

И един въпрос искам да задам, който звучи смешно, но се обърквам (tmi). Какво значи ориза да бъде суров - нали не значи на зърна :D Питам, понеже забелязвам, че доста хора тук пишат такова консумиране, а идея си нямам (dull)

Оризът, освен на зърна, какъв друг може да бъде?
Суровият ориз не е термично обработен (варен, задушен, печен, пържен).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1