Моя зелен чай е от Пикадили. Мисля,че и в Била го има - на Pickwick е :) мисля,че е около 3 лв. Супичките наистина са помощник.Ако обичаш спанак ти препоръчвам да си направиш крем супичка. Хем вкусна, хем полезна , хем и другата работа подпомага :D
когато имам повече свободно време ще отскоча до един от двата магазина.
Днес не знам кое подейства разхлабващо, но така се облекчих в тоалетната... :D
ето и менюто:
в 9:00 портокал
в 10:10 малко орехи
към 12:40 2 къпини от компот
в 13:30 пилешка супа, 2 филии вита със сирене дунавия, ябълка
за по късно ще видим, но има само зелеви сърми...
Мнението беше редактирано от Ellie на 11.03.12 14:24.
11.03.12
14:47
Ти изобщо не приемаш според мен необходимите ти за деня белтъчини,мазнини и въглехидрати, което означава че изразходваш повече енергия, отколкото приемаш и оттам всичките ти проблеми. Разнообрази менюто си и увеличи количеството приемана храна.
:D знам, че не е идеално, но сутринта нямаше какво друго да ям, а на обяд не мисля, че е толкова зле или.. : (
Аз имам чувството, че ям прекалено много , защото в последните две седмици съм качила 2 кг., а и ми се подува корема.
Пък да не говорим, че моите “тренировки” не са от най-качествените.
П.п. утре си взимам нови батерии, за кантарчето и ще си тегля “храната”.
Според мен тегленето на храната е безсмислена мания (надявам се никой да се се обиди). Робуването на числа, било то на кантара, във фитнеса или по опаковките на храните, чисто и просто поставя хората под стрес. Всички числа! Най-простото доказателство са парите :D
Преценявай си количествата на око, бъди физически активна и хепи...
Не количеството на храната, а качеството е решително - особено в твоя случай.
:D да добър пример си дала с парите! Обещавам няма да се вманиачавам, само да знам колко горе долу е всичко, защото така на око нищо не мога да преценя. :D
изядох една ябълка, малко сирене и 5 сърмички. Това е за днес
преди малко бях на вън с кучО и бягах + - 20 мин като редувах бързо и бавно, и 20 мин вървях. Този път краката ми трепереха, едвам вървях, имах чувството, че всеки момент ще се пльосна на земята и няма да мога да стана. :x Всъщност не само краката цялата треперя...
Ми, както казахме и аз, и други съфорумци, ЯЖ! Ще си навлечеш анемия...
Твоето “това е за днес” е по-малко от обяда ми :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 11.03.12 18:53.
страх ме е :D имам чувството, че всичко което поглъщам се складира при другите мазнинки.. :x
Поразгледах упражненията в сайта и мисля утре да правя упражнения за крака, като първо започна с кардио най-вероятно тае бо.
след това страничен полуклек на един крак
български клек http://www.bb-team.org/exercise/2692_balgarski-klek
и накрая упражненя за крака на Синди Крауфорд които са 20 мин.
Само не знам колко повторения трябва да правя от тези упражнения и някаква почивка трябва ли да има между тях? А ако имате и други предложения за упражнения ще се радвам да ги чуя /видя :D/. :)
Добро утро :)
закуска 7:15 : 2 филии със сирене дунавия, ябълка
“тренировка” ако въобще може да се нарече така..
в 8:15 15 мин. тае бо
страничен полуклек на един крак 2 х 10
български клек 4 х 10
веднага след това едно парче сладкарски шоколад с 98% какао.
за обяд ще има скумрия на скара и най-вероятно варени картофи.
Днес добре ли е или има още какво да се желае?
Добър вечер на всички :))))
да продължа менюто днес
обяда ми беше в 10, защото в 11 трябваше да излизам, а не искам да ям ябълка
10:00 скумрия на скара, две филии, малко лютеница, сирене, и 1 компот от праскови (много ми се ядеше сладко)
активност: в училище скачане на въже и федербал около 35 мин. общо
в 16:00 ябълка
към 17:10 ябълка
20:50 скумрия този път на фурна, беше ужасно мазна толкова много олио ... ужасна беше и ябълка
Днес беше ужасен ден и на всичкото отгоре толкова дълъг ми се стори.
Толкова много нерви изхабих и то само за глупости, искам да избия всички ако още някой ме нервира може и да избухна наистина.
Хубавото беше, че най-накрая намерих човек който тренира и утре ще отида с него на фитнес дано да се справя, че както ме е срам.. (blush)
Мисля и тази събота да отида да се запиша на тае бо, поне да има къде да си губя времето и да си изразходвам енергията. Дано не ме хване срам отново и да се откажа в последния момент.
Приятна вечер на всички. :)
Може ли да ми кажете какви упражнения да правя във фитнеса. До сега гледах в дневниците на другите, фитнес програмите и абсолютно нищо не разбрах. Знам само, че трябва да започна с кардио и да завърша с него. Но ако утре трябва да тренирам корем какво точно трябва да правя ... харесах си една програма http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4
но повечето упражнения на дали ще успея да ги направя. Моля ви препоръчайте ми нещо???
12.03.12
21:43
казано от Ели Донкова на 12.03.12, 21:21:
Може ли да ми кажете какви упражнения да правя във фитнеса. До сега гледах в дневниците на другите, фитнес програмите и абсолютно нищо не разбрах. Знам само, че трябва да започна с кардио и да завърша с него. Но ако утре трябва да тренирам корем какво точно трябва да правя ... харесах си една програма http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4
но повечето упражнения на дали ще успея да ги направя. Моля ви препоръчайте ми нещо???
Намери си някой да ти покаже как се изпълняват или гледай клипове и се учи :)
Можеш да гледаш от тук http://www.bb-team.org/fitness/exercises/abdominals :)
казано от Ели Донкова на 12.03.12, 20:44:
поне да има къде да си губя времето и да си изразходвам енергията
Ти първо си осигури енергия от храна, пък тогава мисли къде да я изразходваш.
С тия ябълки, к’ъв фитнес, к’во тае-бо...
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 12.03.12 23:37.
закуска в 6:30: 4 филии със сирене и малко домашно сладко от праскови (много въглехидрати)
към 7:40/50 :30 мин. insanity fit test наистина доста изморително на 5тата минута бях потна.
9:00 ябълка
10:00 30 мин. бягане на почивки
11:30 обяд: малко зелен боб със свинско, но беше в много минимални количества и затова ядох доста кашкавал и една чаша прясно мляко
16:00 : фурми
вечеря : мисля, че ще бъде свинско със зеле
Както предполагах момчето с което се уговорих днес за фитнес ми съобщи, че няма да може да дойде. Дано поне утре не се отметне.
Мнението беше редактирано от Ellie на 13.03.12 11:49.
малко промени
следобед: 1 чаша прясно мляко
вечеря: зеле със свинско месо 2 порции много е вкусно идва ми да изям всичко.
Кажете ми как да изчистя проклетите мазнини от корема, долната част е най-проблемната ми зона от цялото тяло.
Добро утро на всички :)
Вчера вечерта изчетох толкова много теми, статии и какво ли не и се надявам поне нещо да ми е влязло в главата. Горе долу разбрах вече принципа.
Днес менюто е:
закуска: 1 чаша прясно мляко и 2 фурми (исках да тренирам на гладно, но без да съм поела нищо и да се завъртя нямаше да успея)
тренировка : 42 мин. insanity Plyometric Cardio Circuit
втора закуска към 8:30: 2 яйца и малко сирене
обяд: свинско със зеле
следобед: или яйца или някаква салата с пилешко месо от училище
вечеря: не знам.
Днес трябва да ходя и на фитнес. :)
Така по-добре ли е или трябва да добавя още нещо. Имайте предвид, че порциите не са малки. Мисля да добавя и една ябълка, но не знам кога?
Мнението беше редактирано от Ellie на 14.03.12 08:09.
14.03.12
10:17
казано от Ели Донкова на 14.03.12, 08:08:
...Имайте предвид, че порциите не са малки...
Че какви са тея огромни порции? Да не ядеш щраусови яйца и мутирали фурми и ябълки? :D
:D:D Не имах предвид за зелето със свинско месо, месото е нарязано на големи парчета и си слагам доста от него. :D:D:D
Добър вечер :)
да допълня
следобед: 2 яйца
вечеря: малко свинско със зеле и едно яйце, но все още съм гладна.. :(
И днес се отмени фитнеса, вече ми писна повече от никой нищо не очаквам. :X
Иди си сама най-добре... Аз днес се залисах с мухабети помежду сериите и си пропуснах прасеца :D
Хей :)
Сутринта беше като вчера, закусих малко за да мога да си направя тренировката
закуска1 6:30 : 1 чаша прясно мляко + 3 фурми
тренировка: 7:12 : 40 мин insanity Cardio Power & Resistance /много лицеви опори, а аз въобще не мога да ги правя, голямо мъчение си беше/
закуска 2: 8:30 2 яйца и сирене
обяд: тиквички с ориз и 2 яйца /ще бъде към 10:30, защото трябва да изляза след това/
следобед 16:00: прясно мляко
вечеря: ще допълвам пак
HarleyQuinn - и аз си мислех да отида най-накрая сама, но като не знам какво трябва да правя? :D
Ми има сума ти хора... Ако не треньора, все някой пичага или женица ще ти помогне :) Пък и в сайта има мноого описания на уреди, упражнения, комплекси... Правило номер 1 в спорта е да не си търсиш оправдания!
да допълня
обяда: тиквички с ориз, 2 яйца и ябълка
следобед: прясно мляко като си го разделих на две едното към 15 а другото в 16
активност : федербал
вечеря: 2 пил. пържоли тънки като лист хартия ;x 1 яйце и малко ориз
Ами накрая така ще стане трябва да се престраша вече и да се захвана здраво, че с това отлагане нищо няма да постигна. :x
А бихте ли ми дали мнение за храната, по-добре ли е? Да добавям ли нещо?
Можеш да махнеш ориза от вечерята, но не е толкова фатално, съчетан с пилешко.
Ох нямаше да го ям, но пържолите бяха наистина много тънички и малки. Не са били повече от 100 гр. даже и това е много, а и бях озверяла от глад.
Виж, имайки предвид скорошното ти положение, това е много добре. Не се филмирай за коремчето и калориите, чувствай се добре. Почни тренировки и постепенно ще си изградиш необходимите хранителни навици. Аз самата се колебая около собствените си въглехидрати още, но пък и няма как всички постоянно да се съобразяват с мен какво да има наготвено, макар че се стараят хората и наистина го оценявам :)
Бързо ли огладнч след тиквичките?
А аз не се притеснявам от ориза, този тип въглехидрати не са ми проблем. И при мен е трудно с изрбирането на “манджа” въпреки, че живея само с баба си не мога да я карам да се съобразява само с мен.... до преди няколко седмици ми даваше храната на кучетата сега едвам смогва да ми наготви. Буквално аз изяждам всичко.
Ами не огладнях много бързо ориза ме засити добре, но следобед вече наистина чувствах ужасен глад, бях отпаднала и ме болеше главата.
А имам един въпрос защо след тренировка съм като вълк, мога да изям всичко което намеря .. на 5тата минута вече чувствам глад, но въпреки това се опитвам да не ям 30 мин. след тренировка. :)
казано от Ели Донкова на 15.03.12, 21:53:
А имам един въпрос защо след тренировка съм като вълк, мога да изям всичко което намеря ..
Защото все още не ядеш достатъчно.
Вземи си някакво филе, като имаш постна манжда да запълваш... Иначе с тез тикви и оризи няма как да не си огладнееш :D Аз съм голям любител на кашкавала и често си го настъргвам върху манждите, а преди тва си похапвам няколко парчета, щото не издържам просто. Иначе ядки не сме видяли досега.
Здравейте.. :)
Аз отново започвам с менюто ...
закуска1: 1 чаша прясно мляко+3 фурми
тренировка: 33 мин. insanity 04 - Cardio Recovery
закуска2 9:23: 2 яйца, доста сирене /много ми беше вкусно, сякаш до сега не бях яла сирене/ и ябълка
обяд: скумрия и сирене
следобед: да се надяваме орехи
вечеря: ще допълвам пак
О преди доста често ядях филе. От доста време не съм си взимала, но наистина е много добра идея да го вкарам и него с постните ястия. Благодаря :).
Орехи се каня от една седмица да включа и все не се наканвам... днес вече ще им дойде реда.
Забравих... :)
Днес времето е повече от прекрасно и аз няма как да не се възползвам от него-излизам да потичам. Приятен и слънчев ден ви желая изпълнен само с хубави моменти и много усмивки. :)))))
Мнението беше редактирано от Ellie на 16.03.12 10:21.
Моля те започни да ядеш повече и балансирано.Притеснявам се много за теб,защото минах през същото...С този режим нито цикъла ще оправиш,нито косата ще спре да пада( или ако е спряла ще продължи) Нормално е да се издуваш от много малко,но си помисли за косата и за здравето си най-вече и си кажи ЩЕ ГО ИЗЯМ.Много пъти съм се спирала защото ми е ставало тежко от 1 ябълка,2 но си казвам “Давай,Викторио изяж го, можеш” В момента постоянно съм издута,не качвам кг но ми е тежко,сега предпочитам да ми е тежко от колкото със 1000000000 проблеми.Довери ми се наистина съм минала през същото и мога да ти помогна :))
Успех
Благодаря ти много за подкрепата. И аз не искам хилядите проблеми които се получиха след диетите от изминалата година, но така както си ги навлякох така и ще трябва да си ги оправям. Опитвам се да се храня, надявам се, че съм тръгнала по правилния път. Пък и да не съм ще го открия.
Истината е,че от миналата седмица не ми се е подувал корема и се чувствам перфектно не знам на какво се дължи, да не казвам голяма дума, но наистина нямам проблем с корема.
Относно храната просто не знам какво трябва да добавям кога и защо. Освен ядките де, но все си мисля, че това е достатъчно, а накрая и това не е.
На обяд добавих и варени картофи с лук.
Вечеря: скумрия, варено яйце и сирене.
казано от Ели Донкова на 16.03.12, 12:38:
Благодаря ти много за подкрепата. И аз не искам хилядите проблеми които се получиха след диетите от изминалата година, но така както си ги навлякох така и ще трябва да си ги оправям. Опитвам се да се храня, надявам се, че съм тръгнала по правилния път. Пък и да не съм ще го открия.
Истината е,че от миналата седмица не ми се е подувал корема и се чувствам перфектно не знам на какво се дължи, да не казвам голяма дума, но наистина нямам проблем с корема.
Относно храната просто не знам какво трябва да добавям кога и защо. Освен ядките де, но все си мисля, че това е достатъчно, а накрая и това не е.На обяд добавих и варени картофи с лук.
Вечеря: скумрия, варено яйце и сирене.
Ми плодовете е най-добре да ги ядеш сутрин,включи в закуската овесени ядки и внимавай при смесването на храните,от това ти се подува корема,ако искаш започни да смяташ калории докато ти се оправят проблемите,за да бъдеш сигурна че не приемаш по-малко.Аз така правя и в момента се чувствам доста добре.Увеличи мазнините.Ако не ги увеличиш цикъл не чакай,няма да дойде.То и аз май трябва да ги увелича ама това е друг въпрос ;д;д . Надявам се да се вслушаш във всяка една дума,която ти казват хората тук.Аз не ги послушах и виждаш какво стана,прочела си дневника ми ( бтв доста поучителен се оказа). Успех ще те следя ;)
Преди ядях по 1.5 кг. ябълки сега я карам само на една и то след тренировка това си е голямо постижение за мен. Даже мисля, че те ме подуваха ;д Имам едни мюсли, но не ги обичам и си седят в шкафа. Ох преди я карах на разделно хранене и много ми липсваше например да хапна както днес риба с картофи или нещо друго. Относно калориите просто абсурд да ти смятам нито знам грамажа на храната нито пък ми се смятат, нямам нужда попринцип всеки ден си хапвам едно и също. Днес съм си взела 50 гр. орехи и ще си ги хапна следобед. Слушам и изпълнявам, че вече си изпатих по-добре сега да слушам по-опитните от мен. :) Много се радвам, че намерихме нещо общо.Надявам се и двете да успеем и да постигнем това което искаме. :)
М/у мазнини освен от ядки и риба не знам откъде да си набавям.