11.02.04
16:35
Ами въпроса е следния...искам да кача кг,но явно се храня неправилно!Четох статиите в сайта,но нямам времето и средствата да спазвам всичко :( Взех си протеини (на Biogame са,и в сайта обаче прочетох само лоши мнения за тях) По колко протеини трябва да пия на ден???(тежа 54 кг,висок съм към 175)... Незнам дайте някакъв съвет щото вече незнам кво да прая...било толква трудно да качиш кг... Много ще съм благодарен на всеки който отговори! :roll:
Ако не качваш значи проблема е в хранителния режим.Трябва да ядеш редовно и да наблегнеш на храни богати на въглехидрати (месо,ориз,картофи,кисело мляко и т.н) щом искаш маса.
Пий протеин с повече въглехидрати (60-70%) и малко белтъчини (15-20%).Ти от кой вид на биогаме си си взел ?
Съветвам те да пиеш протеин преди и след тренировка.Сложи 2 супени лажици с връх,миксни ги в 0,5 кисело мляко и си готов :)
Но само правилното хранене няма да ти свърши работа..все пак най-важното нещо е как тренираш нали ?!
11.02.04
23:57
Напротив храненето си е 50% от успеха.
Bluefan ти е препоръ4ал високо въглех диета,но според мен 6е е по-добре ако наблегне6 на белтъ4ините в менюто си,защото с НВД се ка4ва пове4е и по-4исто.Наблегни на мле4ните продукти и месотои яж по-4есто.Трябва да има6 хранене на всеки 3 часа горе-долу.
Успех
13.02.04
03:02
:wink: Любо, ти колко качи от НВД :?: И къде хвърли момчето, то неможе ВВД да спазва все още, пък какво остава за пъти по-сложния ниско въглехидратен режим. Pi4a, прочети добре раздел “Хранене” и си състави по уравненията дадени там усреднена калориина дневна норма. Прибави към нея 500к кал дневно, спазвай указанията за системно хранене, консумирай достатъчно белтък на ден, раздели храната си на приеми, не пропускай хранения и не претренирай в залата. Интересувай се повече от храненето научи се да боравиш с таблиците. Не се доверявайм току-така на други хора, все пак това е твоето тяло!!! Постепенно ще усетиш кой е най-подходящият за теб тип хранене. Задаваш въпросите си много общо състави си както казах едно дневно меню и го постни тук, тогава всички ще ти помогнем доста по-лесно.
13.02.04
18:43
Ми опитвам се да спазвам някои неща вече доколкото мога...пия вода много,щото прочетох че по 4 литра на ден трябва. Сутрин като стана за даскало ям плодове,като съм на даскало пица или хамбургер(знам че не е много здравословно тва,но да ям все пак нещо :)) после като се прибера картофи,ориз,белтъците на малко варени яйца,пилешко месо също...после пия протеин(тоя на Biogame,но тука май не е на почит)
13.02.04
22:49
Image ка4их 5-6 кила,то4но колкото исках и ка4их 4исто.
ас ще си каза мойто ДА за нвд !! пича^^^ куца програмката ,ако тва е хранителна програма за маса и водата ти е малко. лично мнение требе да е 6 литра
по-здрави
14.02.04
22:22
6 litra na den :?: Kajete 4estno, az su6to iskam da ka4a masa- tolkova li e vajna vodata. Ot mesej treniram i ne iam mnogo pove4e ot obiknovenno, no pia gainer na musashi i ka4ih 4 chisti kila. Puk ne pia pove4e ot litur na den… :?
14.02.04
23:07
Водата е наистина важна за спортиста. Мнозина мислят, че по-големите количества вода се приемат основно през лятото и по-точно в топлото време, когато е добре известно, че телата ни губят много вода. Интересното е обаче, че при отрицателни температири телата ни губят големи количества вода и настъпва лека, но постоянна дехидратация в резултат, на което се затрудняват бъбречните функции. За тежко спортуващ човек, това значипо-ниски резултати и излишен риск за здравето. Всяко човешко тяло има своите нужди от вода, затова клиширани съвети небива да бъдат прилагани сляпо за всеки. Количествата зависят от теглото, енергоразхода на ден, средната температура на околната среда и др. Най-голямо количество вода телата ни при отделяне на урина, следва отделянето на течност през потните ни жлези и разбира се дишане. Отделянето на вода е единият от 2 та метода за регулация на телесната температура, вторият е скороста на обмяна на веществата. Обобщено количеството вода което е добре да приема един спортуващ 70 килограмов атлет се равнява на 2 до 5% от теглото му в зависимоаст от енергоразходът му, телесната му структура и пр. Ще мина доста време, когато компютрите ще се грижат за нас, като ни дават точните ни нижди от вещества за даден момент. Дори и тогава аз ще предпочета собственият си нюх и ще взимам оценката си само на база показанията на рецепторите ми. Съветът ми е придържайте се към нормите, но слушайте преди всичко тялото си!
14.02.04
23:32
Mersi mnogo za informaciata. Otivam da se naleia… :wink:
abe 4ovek kvi sa tiq protein4eta.pulni gluposti ti si samo 54kg a za tezi kilogrami moge da si nabavi6 vsi4ko ot hranata.
7.30-200gr. oveseni qdki
10.30-200 izvara
13.30-200 meso i 200oriz
4-hranene ima6 pak meso ama sus zelen4uci(edna golqma 4iniq hubava salatka) i ako iska6 predi lqgane pak izvara s kiselo mlqko a moge i prqsno de.emi tva e.qg i ka4vai.
15.02.04
01:06
S negovia svit stomah niama da mu e lesno da izqde vsi4ko tova. Osven tova za da napulnee6 triabva da iade6 tova vseki den/...a omruzva.Ako ima kinti za hubav gainer mnogo 6te mu pomogne. Pone dokato ponatrupa malko mesce, pa posle i sam moje.
Stiga we tva e smeshno s tiq geineri :))) вода яко да пие по 10 литра на ден и нема проблеми с стомаха !!! без ядене не става освен ако не си на яки стероиди щото знам че профи културисти някои карат само на суплементи и химия та тва е вече конкретен въпрос стигнете и вие до конкретика не говорете глупости
по-здрави и успех ПС що ми изчезна статиката за масата еиии яд ме е че не я запазих ма кой ще знае че ще им изгори сървъра
15.02.04
11:23
Posle koi 6te pla6ta vodata :wink: Az ako izpia 5 litra imam 4uvstvoto, 4e niama da izliaza ot kenefa :D
хахах ас имах период в които под 12 литра не съм спадал да пия и имаше известен резултат сега пия без проблем 6-7 литра ма и просто като ходиш и по работа нема как да пиеш толко вода че трябва с лигенче да си ходиш :)) един фреанд вика че 17 литра вода имал дни когато е изпивал :))
по-здрави и успех
15.02.04
14:19
dobre de kagete kakvo e tolkova goliamoto predimstvo da piesh po 5-10 do 15 litra voda na den.iasno che tialoto se nugdae ot technosti no chak pak tolova .tova po vreme za izcistvne li go pravite ili za kachvane
хипер хидратация братле тва е ! :)) предмиства няма трябва да се искaрът тохините от орината иначе и в релеф и в маса го правя тва
по-здрави и успех
15.02.04
14:48
17 litra a… i posle i ot u6ite ti 6te pote4e. Po 1 litur da pie6 na 30 min :arrow: 8-9 4asa non stop nalivane. Kak go e naprail toia nomer a? Toi kato hodi sigurno se e tresul kato pa4a.
ахаххаахха аве стига простоти да пишете че ормузва вече !! макарче фреадна вика имах чуството че прес носа и ушите ще ми излезне водата ма него требе си питате ас мах 15 литра съм стигал ;)))
по-здрави и успех
15.02.04
15:12
Spored men niama nujda da se pie pove4e ot 2-3 litra na den. Ako pie6 mnogo voda za izkarvane na toxinite, po dobre praktikuvai niakoi yogiiski uprajnenia: dhauti—-pie6 mnogo hladka i leko solena voda i posle ia povru6ta6… Su6to i kundjala i mnogo dr.-pro4eti za tiah v niakoi kniga po yoga. Te pro4istvat stomaha, 4ervata. Premahva 6lakite ot hranosmilatelnata truba i mnogo drugi polezni ne6ta.
dam vodata e individoalna tva koeto napisa image e mnoo interesno za zimata che se dihidratira organizma . As sum na mnenie che vodata za edin kulturist trqbva da e okolo 70 ot cqloto kolichestvo hrana i voda prieto na den . Chovek prosto bez voda nemoze da fonkcionira 68 procenta voda sme .
po-zdravi tiq koito si piqt po 2 litra neka si piqt ma da ne davat mnenia che zalugvat horata tuka
23.02.04
13:40
Абе пичове вие го обърнахте в дискусия колко е важна водата за човека ;) Уж темата беше да помогнете нещо...нищо не казахте за протеините,кви гейнери да пия...иначе за храната мерси,поразбрах вече как трябва да се храня,въпреки че имаше и противоречиви мнения де... А нвд и тем подобните съкращения какво значат??? (все пак съм нов тук)
23.02.04
14:48
НВД = ниско въглехидратна диета
предполагам можеш да се сетиш кво е ВВД :) Други съкращения май не сме изполвзали...