13.03.12
20:59
Здравейте,
Искам да комбинирам монохидратен креатин на Оптимум Нутришън с протеин Голд стандарт,но имам малко разминаване в разбиранията си за това как точно да го приема след тренировка.Разбрах,че креатина е добре да се приема след тренировка с бърз въглехидрат или по-точно гроздов сок,за да повиши инсулиновите нива и да се транспортира по-бързо. Въпросът ми е: ако креатина е по-добре да се приема след тренировка заедно с бърз въглехидрат (банани или по-специално гроздов сок),а аз искам да го приемам заедно с протеина,да добавя ли гроздовия сок при приема или бързите белтъци от голдстандарта ще са достатъчни да транспортират креатина до мускулите ми?
Например да си изсипя 1 лъжичка (5 гр) в устата,но вместо със протеина да я преглътна с гроздов сок и след това да си изпия протеиновия шейк.
Също така ако протеиновия шейк си го забъркам с мляко вместо с вода ще има ли нужда от гроздовия сок?
Благодаря Ви предварително!
Поздрави Григор!
Темата беше редактирана от Grigor Purvanov на 13.03.12 21:00.
13.03.12
21:26
Ако искаш да си сигурен може да си вземеш добавка от типа на http://shop.bb-team.org/biotech-usa-carbox и след тренировка пиеш смес от трите - Креатин,протеин и въглехидрати :)
П.С. И след тренировка пии протеина с вода не с мляко ;) Мазнините в млякото забавят усвояването а след тренировка искаш точно обратното :)
Мнението беше редактирано от Phxxx на 13.03.12 21:26.
13.03.12
22:19
А ако млякото е обезмаслено?
14.03.12
15:38
А ако си закупя глюкоза от аптеката и си я разтворя във вода и го приема заедно с креатина и след това протеина?
15.03.12
08:37
Можеш и с глюкоза. 20-30гр. са достатъчни.
Смесваш всичко в един шейкър и пиеш. Млякото може и да е пълномаслено. Забавеното усвояване е в размер на минути, а не дни. Нищо няма да ти стане.
15.03.12
15:22
казано от Тихомир Велев на 15.03.12, 08:37:
Можеш и с глюкоза. 20-30гр. са достатъчни.
Смесваш всичко в един шейкър и пиеш. Млякото може и да е пълномаслено. Забавеното усвояване е в размер на минути, а не дни. Нищо няма да ти стане.
Имаш впредвид да смеся първо протеина с вода/мляко добре и след това да прибавя глюкозата със креатина?
15.03.12
15:23
Слагаш абсолютно всичко в един шейкър, добавяш вода/мляко, затваряш шейкъра и друсаш здраво. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.03.12 15:23.
15.03.12
22:05
казано от Grigor Purvanov на 13.03.12, 20:59:
Разбрах,че креатина е добре да се приема след тренировка с бърз въглехидрат или по-точно гроздов сок,за да повиши инсулиновите нива и да се транспортира по-бързо.
Грешно. Креатин монохидрат се пие когато ти е удобно и с каквото ти е удобно.
Може да го пиеш сутрин, може след тренировка, може преди да си легнеш, може между храненията... все тая.
Можеш да го пиеш с вода, сок, глюкоза, протеин и какво ли още не.
Няма абсолютно никакво значение.