14.03.12
17:37
Здравейте.Искам да попитам дали 3 пъти в седмицата,по 1 час футбол с приятели ,пречи за покачване на мускулната маса и съответно дали намалява мускулната маса...конкретно на ръцете ?
14.03.12
17:49
Моето е мнение е: Да, пречи. Аз лично съм супер отдадеен на фитнеса и за това и не хода да играя мач вече, а сега от пролетта мисла да хода понякога, но да бягам по малко повече да седя на врата, за да не изгубя мускулната си маса за която толкова съм се борил, нека и други хора да си кажат мнението, темата е добра за обсъждане..
14.03.12
17:57
Абсолютно! Всеки един спорт пречи на качването на мускулна маса!
14.03.12
18:11
Не пречи !
14.03.12
18:19
На 16,17 си години как може да ти пука за такива работи?Забавлявай се,сега му е времето,не се лишавай от нищо.Спортувай си без да ти пука дали ще загубиш маса или не.Стига сте се вманиачавали толкова.
Мнението беше редактирано от toshkobz a на 14.03.12 18:19.
14.03.12
18:43
При едно добро хранене никакви проблеми няма да имаш ;)
14.03.12
19:40
Каквото ти казаха по-горе. Яж с 300-400 калорий отгоре и няма да сваляш.
Работата с качването и губенето на мускули най-вече се свежда до това колко и какво ядеш. Както ти казаха предните два поста ако ядеш повече отколкото изгаряш даже и ще качваш от “футбола” хахаах.
Някой се е притеснил за баниците си :) Споко, ако се храниш нормално, не пречи!
15.03.12
13:36
казано от Николай Руменов на 14.03.12, 17:49:
Моето е мнение е: Да, пречи. Аз лично съм супер отдадеен на фитнеса и за това и не хода да играя мач вече, а сега от пролетта мисла да хода понякога, но да бягам по малко повече да седя на врата, за да не изгубя мускулната си маса за която толкова съм се борил, нека и други хора да си кажат мнението, темата е добра за обсъждане..
Паднах от стола и се смях 15 мин, след това станах прочетох го отново и пак се смях..”стоял на вратата да не загуби маса”, тва както “ям бавно за да качвам маса”-ГЛУПОСТИ.Храни се правилно, приемай по 300-500 калории отгоре и не ще загубиш ами ще качиш.По тая логика не трябва да правим елементарно кардио за да качваме по-лесно..
15.03.12
22:05
Да, бе ама ние играем по почти 2 часа, нали се сещаш какво ще стане 2 пъти седмично за по 2 часа. Иначе да прави сте като се яде правилно и се приемат повече калорий няма да има голяма загуба ,но само ще забавите процеса на качване при повече футбол. Според мен всичко е въпрос на приоритети, ако си футболист нормално да играеш футбол повече и по малко да мислиш за маса, аз не съм футболист и съм отдаден изцяло на фитнеса, не искам да имам още една пречка за покачване на маса!
15.03.12
22:22
казано от Николай Руменов на 15.03.12, 22:05:
Да, бе ама ние играем по почти 2 часа, нали се сещаш какво ще стане 2 пъти седмично за по 2 часа.
Вече седми месец играя 4-5 пъти седмично волейбол (една моя тренировка също е 2 часа). При мен загуба на мускулна маса има, но категорично не е значителна. Затова все си мисля, че 2 занимания с футбол седмично също няма да окажат сериозно влияние, стига да се тренира качествено във фитнеса и храненето да е на нужното ниво.
15.03.12
22:28
Зависи..
16.03.12
16:18
казано от Николай Руменов на 15.03.12, 22:05:
Да, бе ама ние играем по почти 2 часа, нали се сещаш какво ще стане 2 пъти седмично за по 2 часа. Иначе да прави сте като се яде правилно и се приемат повече калорий няма да има голяма загуба ,но само ще забавите процеса на качване при повече футбол. Според мен всичко е въпрос на приоритети, ако си футболист нормално да играеш футбол повече и по малко да мислиш за маса, аз не съм футболист и съм отдаден изцяло на фитнеса, не искам да имам още една пречка за покачване на маса!
Чудя се тогава, как аз като играя от близо година всяка седмица 2 пъти по час и половина футбол качвам без проблем?Даже съм по-доволен и не е само при мен.Приятелчетата които се събираме да играем всички тренираме и в залата и всички се храним правилно и успехите са на лице.
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 16.03.12 16:20.
16.03.12
23:50
Абсолютно нищо не се губи ... Просто трябва да се храниш добре,а и това да седиш на вратата,за да не губиш мускулна маса ми се вижда като някакво психично отклонение (адски вманиачен) ... Мен не ме интересува дали губа или не ... Аз редовно ритам и харесвам краката как стават,пък баниците не ги гледам ...
Всеки спорт със своите минуси и плюсове - натоварването е различно при всеки спорт,нали така ! :)
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 16.03.12 23:51.
16.03.12
23:55
казано от Иван Дойчев на 14.03.12, 17:37:
Здравейте.Искам да попитам дали 3 пъти в седмицата,по 1 час футбол с приятели ,пречи за покачване на мускулната маса и съответно дали намалява мускулната маса...конкретно на ръцете ?
Една тренировка + един мач седмично от 5-6 години насам, почти без пропусната седмица(само по коледно-новогодишни празници пропуски и през лятото ;) ). А продължавам да качвам в ръцете и да ги изчиствам - правилно и тежко трениране + хранене му е майката ;)