диета?

14.03.12
20:55

Интересно ми е, коя диета ще е най-добра и ЗДРАВОСЛОВНА за момче на 18 години. Чувал съм, че трябва да ям всичко, но в малки количества, тъй като в момента съм в растеж и такива глупости, вярно ли е?

Искам да сваля няколко килца, но не съм сигурен, с коя диета да започна? Колко време трябва да е диетата (минимално и максимално). Достатъчни ли са 2-3 седмици, за да сваля 1-3 кг? (Тренировка - 3-4 дена на седмица - бягане. Упражнения вкъщи 5 дена в седмицата)

Мога ли да ям единствено една и съща храна? - Например 1 ден пил.филе, другия ден риба, на другия пак пил.филе и т.н.?

До сега не съм спазвал диета и не знам, как ще ми се отрази на здравето, дали няма да имам проблеми и такива?

И как мога да знам, кога трябва да спра диетата? Ако имам проблеми със здравето да я спирам ли незабавно?

Леко тъпички въпроси, но... :D

Темата беше редактирана от nbstw на 14.03.12 20:57.

Диетата я превърни в начин на живот.. по-важно от това какво слагаш в устата си, бол нали..
Разгледай статиите.

14.03.12
21:08

казано от Кристиян Дончев на 14.03.12, 21:04:

Диетата я превърни в начин на живот.. по-важно от това какво слагаш в устата си, бол нали..
Разгледай статиите.

От доста време ям от всичко по малко, но ВСЕ ПАК внимавам, какво ям и съм далеч от газирано, сладко и тестени изделия...

14.03.12
21:26

Също така искам да знам и след като отслабна и постигна желания ефект, да започна ли да ям това, което съм ял преди, но в малки количества и да продължавам да си внимавам с храната(както правя сега)?

15.03.12
19:48

И тъй като не можах да намеря точна информация, колко калории губя на ден, ще помоля някой да ми помогне?

Ако може да ми помогнете вие ето информацията, какво правя на ден - Сутринта тръгвам за даскало и имам 35 мин път(вървя бързо), от там знаете, как е след час малко разходки по коридорите, като свърши даскалото се прибирам и отново 35 мин път(вървя бързо), после сядам на компютъра и не ставам около 3 часа и после правя едни упраженения за бедра(3 серии и доста са изтощителни), после пак на компютъра около 4 часа и това е... ДА НЕ ЗАБРАВЯ - ще започна да бягам, когато започна с диетата... Та ако може да ми кажите г/д колко калории ще губя при тези неща + бягането

Идеята ми е да сваля около 1-3кг... Е, просто не си харесвам бедрата, защото са големички и така заради тях почвам диетата...(И знам, че ще свалям на всякъде, няма смисъл да го казвате)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
Ако имаш още въпроси след като го прочетеш - питай.

18.03.12
10:29

А мислите ли, че мога да сваля без да правя калориен баланс, защото смятам, че това са излишни главоболия и постоянно смятане... От друга стана пък си мисля... ще свалям само 1-3кг, а не 10кг, за да НЕ изчислявам калорийния баланс, дали ще стане без точно изчисляване?...Какво мислите вие? Смятам да се доверя на Лазар Радков, който казва, че не пресмята калориите и т.н. (доста неща прочетох и го знам)

Мнението беше редактирано от nbstw на 18.03.12 10:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1