Оптимално време за хранене след тренировка?

14.03.12
15:01

Здравейте, нов съм във форума за това се извинявам ако не пиша на правилното място
знам че след тренировка оптимално време за хранене е до 30-45 минути, знам най-добрите източници на съставките които са нужни на мускулите да се възстановят след стреса
въпросът ми е какви са последиците за организма ако храната се приеме примерно 3 часа след тренировката
говоря за тренировка със собствено тегло от сорта на 30-40 набирания на лост и 60-70 лицеви опори
дали ще е толкова фатално ако се забави доставянето на протеина за мускулите и какъв ще е ефектът от него?

п.с. суроватъчният протеин го изключвам напълно, не вярвам в синтетичните хранителни добавки

АЧ

14.03.12
15:04

След тренировка се приема бърз въглехидрад (банан,мед), 1 час след това ядене, което да съдържа протеин (яйца,месо). Докато мускула е стресиран в залата, той няма енергия, а с храненето след тренировка ти му доставяш тази енергия, протеин и т.н. Най-важно според мен е храненето преди и след тренировка, които са до 1-2 часа макс :)

14.03.12
18:01

Съгласен съм Ачо , бърз въглехидрат непосредствено след тренировка и стабилно хапване час и половина два след това.
Някъде четох че най-важните хранения са: преди , след тренировка и закуската на другия ден. :)

Поздрави !!!

Доста противоречиви мнения има по въпроса.. според мен прозореца от 30-45 мин трябва да си започнал да ядеш - бърз протеин, малко мазнина, (малко, за да не забавя усвояването на протеина) и малко бърз въглехидрат, както са казали по-горе. Според други не е нужно да ядеш непосредствено след трен. Някои ядат чак след 1-2 часа и нямат проблеми. Доста е индивидуално.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 14.03.12 20:32.

14.03.12
20:39

Ами аз например след тренировка изяждам един , два банана и час и половина след това хапвам. :)

Поздрави !!!

15.03.12
08:56

казано от Кристиян Дончев на 14.03.12, 20:31:

Доста противоречиви мнения има по въпроса.. според мен прозореца от 30-45 мин трябва да си започнал да ядеш - бърз протеин, малко мазнина, (малко, за да не забавя усвояването на протеина) и малко бърз въглехидрат, както са казали по-горе. Според други не е нужно да ядеш непосредствено след трен. Някои ядат чак след 1-2 часа и нямат проблеми. Доста е индивидуално.

По-скоро, след тренировка НЕ е подходящо да се приемат мазнини, а само бърз въглехидрат и протеин. Мазнината ще забави усвояването на протеина.

15.03.12
13:23

благодаря за точните отговори, ще ми бъдат полезни, но не това ми беше въпроса
да приемем че си правя тренировката, стресирам мускулите и така нататък и след като приключа не ям нищо
знам че при това положение мускулите не се възстановяват и се получава “канибалистичен” ефект или свиване на мускулите да се компенсира неприетият протеин
въпросът ми е в какъв срок се получават тези ефекти, колко време след тренировката се получава канибалистичният ефект и ако след бързите въглехидрати след тренировката оставя 3 часов прозорец до стабилното ядене доколко е фатално това, защото просто такъв ми е дневният режим

казано от Randy на 15.03.12, 08:56:

По-скоро, след тренировка НЕ е подходящо да се приемат мазнини, а само бърз въглехидрат и протеин. Мазнината ще забави усвояването на протеина.

Има една тема във форума за това, потърси я.

казано от Borislav Georgiev на 15.03.12, 13:23:

да приемем че си правя тренировката, стресирам мускулите и така нататък и след като приключа не ям нищо
знам че при това положение мускулите не се възстановяват и се получава “канибалистичен” ефект или свиване на мускулите да се компенсира неприетият протеин
въпросът ми е в какъв срок се получават тези ефекти, колко време след тренировката се получава канибалистичният ефект и ако след бързите въглехидрати след тренировката оставя 3 часов прозорец до стабилното ядене доколко е фатално това, защото просто такъв ми е дневният режим

Спокойно, няма да има никакъв “канибалистичен” :D ефект.. Както съм написал, всичко е строго индивидуално.

15.03.12
21:50

казано от Кристиян Дончев на 15.03.12, 17:07:

казано от Borislav Georgiev на 15.03.12, 13:23:

Спокойно, няма да има никакъв “канибалистичен” :D ефект.. Както съм написал, всичко е строго индивидуално.

хаха ами така съм чел, ясно че е индивидуално няма ли нещо като норма която в общи линии да важи за повечето хора
за да знам до каква степен това нещо ми пречи?

По-горе сме писали.. експериментирай.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 16.03.12 20:32.

SP

16.03.12
22:30

От доста време прилагам следното-предтренировъчното хранене е с белтъчини и комплексни въглехидрати,след 2 часа-шейк с 100гр. суроватъчен протеин,90гр.декстроза и 10 гр. креатин- 60% пия преди,останалите 40% веднага след тренировка,заедно с аминокиселини,след 1 час пак нормално хранене и така през 2 часа до последното,което е 30гр. суров.протеин и 30-40 гр овесени ядки.Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1