15.03.12
01:38
Целта е топене на излишните мазнини, заедно с диетата и кардио 3 пъти в седмицата!
Как ви се струва тази диета за момиче на 19 години 176 см 72 кг!
И може ли да се използва всеки ден сол към яйцата и картофите или изобщо да я изключим солта?
Закуска
50 гр.извара
1 яйце
300 гр.кисело мляко
ОБЩО:25 г. протеин, 14 г. въглехидидрати, 17г. мазнини
45г. Фъстъци
12г. Протеин, 22г. Мазнини, 7г. Въглехидрати
Хранене 1
200 гр.картофи
100гр. Пилешко филе
100 гр.сметана
Салата
ОБЩО:30 г. протеин, 64 г. въглехидидрати, 24г. мазнини
Хранене 2
100 гр. Месо
50 гр.кашкавал
Салата
ОБЩО:36 г. протеин, 0 г. въглехидидрати, 18г. мазнини
Вечеря:
100 gr. Извара
1 яйце
50 гр сирене
ОБЩО:30 г. протеин, 0 г. въглехидидрати, 18г. Мазнини
ОБЩО:122 г. протеин, 85г. въглехидидрати, 99г. мазнини
Темата беше редактирана от Боби Фирипов на 15.03.12 01:40.
15.03.12
07:16
Няма и 2000 калории , т’ва си е самоубийство според мен :) К’во ли разбирам аз от момичешки диети , ама айде ...
1. Махни ги тея фъстъци, яж сурови бадеми,кашу, лешници.
2. Махни картофите(заради съдържанието на нишесте) и ги замени с шепа ориз
3. С това хранене и с кардио - няма да имаш според мен кой знае какви резултати. Ако хванеш обаче някоя тежест, нещата ще придобият по-добър вид.
15.03.12
07:46
1. Интересува ли ни какво ще горим (мазнини, мускул, гликоген, вода...) или е важно кантарът да показва по-малко?
2. Храненето преди започване на диетата колко се е различавало от диетата? Например: сега за вечеря има 100гр извара, а преди са били 120гр и е имало и ябълка.
3. Колко време ще продължи диетата и след нея какво ще е храненето?
4. Кардиото кога е, какво представлява, пулсът какъв е (ако е монотонно)?
5. Искаме на определена дата да сме едикилко си кила (например за бала) или искаме трайно да имаме по-добра фигура?
15.03.12
08:08
казано от Puppy(Skoge) на 15.03.12, 07:26:
Puppy, тук не мога да се съглася с теб. В ориза също има нишесте, а картофите са най-добрият вариант като източник на въглехидрати. :)
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 15.03.12, 08:08:
казано от Puppy(Skoge) на 15.03.12, 07:26:
Puppy, тук не мога да се съглася с теб. В ориза също има нишесте, а картофите са най-добрият вариант като източник на въглехидрати. :)
Ееее не, и аз няма как да се съглася Мила - картофи... - най-добрия източник на въглехдрати - NEVER!
15.03.12
08:20
Challange, hmmm…
По нисък гликемиен индекс, по малък гликемичен товар, по вкусни (sun)
Просто няма причина да се изключват картофите и да се предпочете ориза, особено ако е кафяв(бляк) ;)
15.03.12
08:35
казано от Deathwing на 15.03.12, 08:32:
Кафявият ориз има по - нисък ГИ от картофите.
Знам, знам, имах предвид, че кафявият ориз е ‘’бляк’’ гаден и винаги суров, колкото и да го вариш. ;)
На мен пък ми е много вкусен кафявия ориз, ама и бял да е - няма значение.
До вкус и до усещане е, на мен от 1 средно голям печен картоф ми става тежко, особено ако ям картофи на обяд, имам чувството, че ми седят в корема цяла нощ.
Не ги отхвърлям като храна, но не смятам, че са подходящи за диета.
Ама точно аз и ти ли сме седнали да обсъждаме :D Нашите тренировки са такива, че дали ядем картофи или ориз, не мисля че ни е голям проблем. А за горепоросчената диета аз бих препоръчала да се сложат въглехидратите само сутрин, от ВМ-НВД бях доволна. Трябва да си потиш задника в залата, тогава ще разбереш какво ти помага/пречи за постигане на резултатите.
15.03.12
11:26
1. Интересува ли ни какво ще горим (мазнини, мускул, гликоген, вода...) или е важно кантарът да показва по-малко?
Написал съм че става дума за горене на мазнини.
2. Храненето преди започване на диетата колко се е различавало от диетата? Например: сега за вечеря има 100гр извара, а преди са били 120гр и е имало и ябълка.
Преди диетата е било нездравословно тоест- манджи,шоколад,чипс.Начин на живот без никакво следене на калориите и от къде идват тия калории.
3. Колко време ще продължи диетата и след нея какво ще е храненето?
3-4 месеца като след това ако има видим резултат ще бъде на поддържаща диета.
4. Кардиото кога е, какво представлява, пулсът какъв е (ако е монотонно)?
Кардио сутрин на гладно или 1 час след закуската!
5. Искаме на определена дата да сме едикилко си кила (например за бала) или искаме трайно да имаме по-добра фигура?
Трайно!
Благодаря на всички които са писали, само ако може да ми кажете за солта!?
15.03.12
11:55
Виждам, че имаме едно ОГРОМНО разминаване в отговора ти: това е думата ЗДРАВОСЛОВНО.
Здравословното хранене не е 100% хранене за желаното тяло.
Нито пък щом е манджа, то не е здравословно.
И т.н.
Както и да е, по въпросите ти: от незнайно на брой калории да скочиш на орязани калории не е най-добрата идея. Аз бих препоръчал плавно да премине към някакъв режим, който горе-долу да спазва през повечето време. Това ще доведе до по-бавен, но по-траен ефект. Иначе всяка диета, на която скочи от сегашното си хранене, ще доведе до някакъв бърз ефект, независимо дали приема сол, или сменя местата на закуската и вечерята от дадената горе диета.
Дамата от снимката има нужда леко да пооправи храната и да вземе да потренира и с железа малко. (И това е мое мнение).
Абе аз и така ще те взема :D, относно солта - намали я, но не я премахвай, няма смисъл.
15.03.12
13:55
Първото нещо като отидеш в залата, не е да отидеш на пътечката, а да клякаш с тежести. Успех.