14.03.12
22:20
Здравейте приятели :) В момента съм на 16 години висока съм 173 и тежа 53-4 кг. Тренирам лека атлетика от 2 години всеки ден по час и половина-два с изключение на дните в които имам проблеми (напр. училище,домашни,контузия и т.н.).Преди да започна да тренирам бях адски слаба,но започнах тренировки и от там се започна...повече ядене за повече енергия,натрупване на мускулна маса и напълнях доста.Стегната съм като цяло,но проблема е следният:
-имам коремни плочки които се напипват,но са покрити с мазнина около 1 см. в горната и 2см. в долната част.Казват ми,че не става само с коремни преси,трябва и диета.
-бедрата в горната,вътрешна част не са ми стегнати.По цялото бедро и малко по прасеца,като ги стисна кожата ми става т.нар. “портокалова” кожа (целулит).
-дупето ми е пак с целулит,но в долната част ми стърчи (от дупето към външната част на бедрото) и не стои добре
-имам паласки,не толкова големи и значителни,но определено не ми харесват.
За лятото съм решила да отслабна с 5-6 килограма,или до постигането на желания от мен резултат :)
Ще съм благодарна,ако ми помогнете с изготвянето на една индивидуална диета,но отслабването с нея искам да стане горе-долу бързо и да си запазя тези килограми:) Ще тренирам по-усилено по време на диетата за по-оптимални резултати.Може да ми препоръчате и някое друго упражнение за да си обогатя знанията и да ги прилагам успешно:)
Надявам се да получа съдействие от ваша страна за да ми помогнете с решаването на проблема.
Пожелавам ви весел,хармоничен и изпълнен с усмивки ден :))
ПП:влизам в фитнес залата 2-3 пъти на седмица,като в края на миналия месец(февруари),до края на 1вата седмица на този месец(март) имаше проблем с пистата на стадиона и бях в залата всеки ден без неделя(това е около 2 седмици :п)
15.03.12
08:30
Правилно са ти казали - коремните преси са единствено за разход на енергия, но той е незначителен в сравнение с енергията, която приемаш чрез храна. Т.е. храненето е в основата на всяко отслабване.
На мен обаче ми се иска да видя тези проблемни зони, а ако може и снимка в цял ръст, защото в момента теглото ти е поднормено, а отслабването с 5-6кг. може да има пагубен за организма ти ефект. Да не говорим, че възрастта ти е такава, в която тялото ти още е биологично неразвито и му трябва хубава храна в достатъчни количества, за да завърши успешно развитието си в следващите 2-3 години.
Друго...
За лятото съм решила да отслабна с 5-6 килограма
и
индивидуална диета,но отслабването с нея искам да стане горе-долу бързо и да си запазя тези килограми
си противоречат както си противоречат феновете на Левски и ЦСКА.
Това, което (трябва) искаш е да смъкнеш процента си на подкожни мазнини и да запазиш мускулната си маса, но нека първо видим как изглежда тялото ти преди да даваме съвети. Предполагам, че се нуждаеш от малко покачване на мускулната си маса, а за храненето - вероятно просто трябва да промениш хранителните си навици.
Би ли описала какво си яла последните 3 дни. Бъди максимално подробна.
За целулита разгледай статията - Да кажем “сбогом” на целулита
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.03.12 08:32.
15.03.12
13:53
1 препоръка от мен. Всеки път като отидеш в залата, започваш с клекове и то не с лоста 20кг, а се стремиш да добавяш.
15.03.12
21:01
Благодаря за всички отговори момчета,радвам се че се отзивчиви :) На Тихомир Велев искам да кажа,че ям каквото ми се яде без никакви ограничения-МcDonalds,KFC,бургерчета,дюнери,чипсове-всичко общо взето и отказах кока колата с което се гордея :) Последните 3 дни ядох:
закуска-половин кроасан или филия хляб с крема сирене и шунка(зависи какво има в нас)
обяд(след трен съм озверяла) околко 12.00-12.15-дюнерче от плиска или до даскало има уникален бургер(бекон,пържени картофи,майонеза краставички),или към мола за KFC,subway..
към 16:10 (голямото междучасие)-една фантазия от “данон” с nestea и бял шоколад(ОБОЖАВАМ и не мога без поне 1 шоколад на ден (или нещо шоколадово))
вечеря към 19:30-каквото има в нас-днес беше телешко с ориз,вчера беше мусака,онзи ден беше боб яхния
С 2 думи си хапвам здравоо :( а относно снимка-ще се постарая да кача някоя,че нямам скорошни на тялото (от миналото лято има 1,но съм малко по-мускулеста и по-едра от тогава)
А пък на Mitko Myanev искам да кажа,че правя полуклек с 40-45кг. а пълен клек с 35кг.
15.03.12
21:10
Съжалявам, че го казвам, но се храниш ужасно и паласките и проблемните зони от които се оплакваш си ги заслужила. :)
Това, което трябва да направиш е да си оправиш хранителните навици. Така не само ще се промени визията ти, а и тялото ти ще работи в пъти по-добре.
Ето нещо като за начало:
Как да променим хранителните си навици
И тъй като явно знанията ти за добро хранене са доста ограничени, ще е трудно да преразкажем всичко в тази тема. Препоръчвам ти да се насочиш към раздели Хранене 101 и Здраве 101. Всеки ден отделяй по 30 минути и прочитай по 1-2 статии. Информацията ще ти е полезна доживот!
Чакам и снимка, не съм се отказал от нея. :)
15.03.12
21:21
Axaxa знам,знам-прав си,че изобщо не се храня здравословно.Прочетох малко от това което ми предостави като инфо,но се чудя към коя диета да се ориентирам-РБД или НВД и каква е разликата м/у тях.
15.03.12
21:22
Аз ти препоръчвам РБД.
За разликите в хранителните режими можеш да прочетеш в раздел Хранителни режими.
15.03.12
21:43
Много ти благодаря за вниманието което ми отдели,ще си изготвя режим и ще видим какво ще стане-ще споделя :)