Пилешки бульон-състав?

15.03.12
19:18

Здравейте,

Прочетох статията за супите,която намерих във форума,но имам 1 по-специфичен въпрос.Някой би ли ми обяснил какво се съдържа в 100 мл. бульон от супа (говоря само за кипнала вода + кубче 10 гр. на магги пилешки бульон,които се продават по магазините за 15-20 стотинки).Интересува ме енергичната стойност (калориите),както и състава:
въглехидратите:с висок или нисък гликемичен индекс (бързи или бавни)
мазнините:наситени или ненаситени (ако изобщо има)
белтъци?
Става дума САМО за вряла вода + кубче магги пилешки/зеленчуков бульон.

Благодаря Ви предварително!

казано от Grigor Purvanov на 15.03.12, 19:18:

Здравейте,

Прочетох статията за супите,която намерих във форума,но имам 1 по-специфичен въпрос.Някой би ли ми обяснил какво се съдържа в 100 мл. бульон от супа (говоря само за кипнала вода + кубче 10 гр. на магги пилешки бульон,които се продават по магазините за 15-20 стотинки).Интересува ме енергичната стойност (калориите),както и състава:
въглехидратите:с висок или нисък гликемичен индекс (бързи или бавни)
мазнините:наситени или ненаситени (ако изобщо има)
белтъци?
Става дума САМО за вряла вода + кубче магги пилешки/зеленчуков бульон.

Благодаря Ви предварително!

Предполагам, че се шегуваш...

питаш за ГИ и липиден профил на малко бульонче, което е 10 грама?! Та то половината от него е само сол?! Въобще не го вкарвай в сметките.

15.03.12
23:04

Значи напрактика просто е овкусена вода?Просто след като прочетох статията за супите останах с впечатлението,че има излишни мазнини и тн. тн. в нея след обработка.

казано от Grigor Purvanov на 15.03.12, 23:04:

Значи напрактика просто е овкусена вода?Просто след като прочетох статията за супите останах с впечатлението,че има излишни мазнини и тн. тн. в нея след обработка.

Не знам за коя статия става дума, но ако става дума за вода + малко кубче-бульон въобще не си заслужава да мислиш за него :)

15.03.12
23:39

ОК! Мерси за информацията и бързите и точни отговори!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1