Нуждая се от съвет относно премахване на излишните мазнини

15.03.12
20:51

Здравейте ББ-тийм! Ще бъда директен в изказа си. На 16 години съм (юли правя 17) висок съм 1.90 и тежа 90-95 килограма. Целта ми е премахването на сравнително излишното количество мазнини което натрупах през зимата и съм се насочил към усилени кардио тренировки + някаква диета.Относно спортния ми опит - почти никакъв и искам това да се промени. Молбата ми към вас е да ме насочите дали това което мисля да правя е правилно. Ако не съм бил изчарпателен ще се поправя. От сега ви благодаря много :)

Извинявам се предварително ако темата не е в правилния раздел.

15.03.12
22:18

Аз бях г/д латп теб висок и дебел мога да ти кажа как от 96 кг смъкнах за 4 месеца 12 кг и не съм си ги вазвръщал аз лично много бягах на ден бягах 2 км задължително навлечен и бягах колкото мога спринт отделно правих упражнения на лостове и гледаи след като бягаш на не пиеш много вода :)

За да свалиш мазнините основно трябва да си оправиш храната. Тя е най важната от всичко. Трябва да почнеш да си изграждаш някакви хранителни навици. Да се стремиш да ядеш качествена храна. Да намалиш постепенно чънк храната. Боклуците трябва почти да ги ограничиш. Друго основно да имаш някаква спортна активност. Кардио тренировки са добре за начало. Но наистина по добър ефект е ако започнеш с някой спорт. Още си на 16 години така, че който и спорт да започнеш не е късно. Друг по-добър вариант за начало от кардиото е интервалното кардио. Или високо интензивни протоколи като табата или подобни разновидности. В бб-теам има информация за всичко, което ти казах. Така че почвай да четеш и тренираш и постепенно всичко ще стане.

Моя съвет е да почваш да тренираш с тежести в някоя зала ще видиш как за отрицателно време ще има видими резултати.

16.03.12
08:59

казано от V one на 15.03.12, 22:18:

след като бягаш на не пиеш много вода :)

това пък защо?????
към автора - я опиши “някаква диета”? ;) храненето е много по-важно от тренировките в случая

16.03.12
09:52

Е как защо, за да се обезводни и и да си докара евентуално проблем с бъбреците ;)

12.06.12
18:43

Има и още един проблем при мен - отпуснатата кожа, която в случая си мисля, че даже е в по - голям процент от мазнините ми. Какво e разрешението на този проблем ?

12.06.12
18:54

Да я запълниш с малко мускули

Мнението беше редактирано от Гената на 12.06.12 18:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1