трапец

07.07.05
19:39

пречи ли ако в програмата пише да се прави трапец с щанга, да се прави с дъмбели (за по - голямо удобство) ?

07.07.05
20:06

не даже с дъмбели е по-добре.

07.07.05
20:27

мерси :D

5C

08.07.05
00:00

Дам наистина е добре да се прави с дъмбели!

Ако щеш и с дискове става, ако са удобни да се хванат. Важното е да влиза там където ти трябва  :wink:

08.07.05
00:44

Вариантите за повдигане на раменете за трапец са много - с щанга, дъмбели, машини, прав, от наклон, седнал и други.

08.07.05
10:28

Аз съм за дъмбелите по простата причина че с щангата особено когато е отпред може да контузиш някои деликатни органи :wink:

PI

08.07.05
10:59

Абсолютно съгласен съм с Миле...
Искам обаче да вкарам една идея..
Много яко за трапеца когато се прави със щанга отзад с по-умерение тежести..много яко влиза(макар че аз лично предпочитам дъмбелите) :lol:

08.07.05
14:32

Абе наи добре е да се прави и с щанга и с дъмбели

09.07.05
21:00

аз също съм съгласен с Миле. именно заради деликатните органи щангата е неподходяща пък и сякаш по - добре “влиза” с дъмбели.

10.07.05
03:19

Ами аз от доста време правя само с щанга и деликтаните ми органи са ОК. Иначе става да се прави с дъмбели, АКО - има достатъчно големи дъмбели в залата. Трапеца изисква доста големи тежести, при което дори на средно напреднал дъмбели от 30-40 кг са му леки. Ако има достатъчно големи дъмбели може да се замени упражнението.

Момчета, бая ви е порасъл за да се контузвате с щангата  :lol:
Принципно не пречи да се прави с дъмбели :) Но опитайте влиянието на мъртвата тяга върху трапеца; при нея вече с дъмбели е трудно...

10.07.05
11:44

[quote author=“manson”]Ако щеш и с дискове става, ако са удобни да се хванат. Важното е да влиза там където ти трябва  :wink:

А така! Не ни требе щанга, дай ни на нас свободни тежести. Гепаш 2по 30 във всяка ръка и си загряваш яко!  :D :wink:

Pitt_Bull, с щанга отзад, не съм опитвал, струва ми се че добре ще дойде, само че ако не са ти яко здрави рамената и кръста, може да стане някоя контузия. Както може да стане и при въртене в рамената при правене на трапец отпред с щанга. /примерно/

* Абе пичове, аз ли съм нещо дефектен, или... Изобщо не разбирам, как ще си “нараните” морковите и доматите, ако правите с щанга отпред?? Еярно понякога леко се случва да се “подбутнат”  :lol: , ама чак да се ... СПРАСКАТ, примерно... незнам как мое да стане...?  :lol:

10.07.05
13:15

абе те не че се спраскват ами просто е неудобно. пък и дъмбелите премахват това неудобство и също изолират по - добре упражнението като се плъзгат по тялото.

10.07.05
17:51

[quote author=“mugatu”]абе те не че се спраскват ами просто е неудобно. пък и дъмбелите премахват това неудобство и също изолират по - добре упражнението като се плъзгат по тялото.

Еми де да знам... според мен не би трябвало да има проблем, пробвай да си прибереш пакета малко.
Според мен с щанга си е класика и си струва повече отколкото сдъмбели, но и друго не е лошо...

На скрипец може да се опита, но килограмите може би ще са недостатъчно...

RA

11.07.05
17:13

аз ще кажа като циганчето - “дробено го обичам”: трапеца реагира добре и на упр. с дъмбел, и с щанга, и с машина. Въпрос на генетика си е- хората с по-дълъг и тънък врат им е по-трудно да развият добър трапец и трябва повече да го тормозят. Аз ги редувам - в дни когато имам повече сила правя трапец с щанга, а после го доизцеждам на машина (използвам калф машина), в други дни правя повдигания с дъмбел и повдигане с лека щанга зад тялото.

Само едно ще ви кажа: аз не тренирам за физика, по скоро за удовлетворение от резултатите, но ако тренирах културистично и правех трапец с щанга, веряотно едно от правилата, да не кажа правило номер едно би ми било щангата да не се влачи по тялото, за да е чисто движението.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1