Тежести, кардио и въпрос относно храненето?

16.03.12
13:23

Здравейте, нов съм във форума, но тренирам от немалко време, така че може да се каже, че имам известен опит, но бих желал да разбера и вашето мнение по няколко  въпроса. Значи, тренирам по 4 пъти в седмицата с тежести - понеделник(гърди), вторник(рамо, трапец), четвъртък(бицепс, трицепс) и петък(гръб). Висок съм 187см и тежа 105кг(с немного мазнини, за достата си килограми), 2010 година бях 130(яко се бях запуснал) и сега усещам как става все по-трудно да чистя. Целта ми е да достигна до 90-95кг и да съм сравнително чист. Правя коремни преси всяка сунтрин със ставането. Купих си велоаргометър. Пия Окси Елит Про(1) + Л-карнитин(10мл) на Биотек и въртя всяка сутрин на гладно 30 минути, след което закусвам 2 цели яйца и 2 белтъка с малко зехтин или овесени ядки с пряско мляко(но по рядко).  Хапвам месо или извара със салата за обяд. Следобяд към 2 още едно Окси и още 10мл л-карнитин, тремирам с тежести около 45 мин(по-малко килограми, повече повторения), 15 мин корем и още 30 минути интервално кардио на велоаргометъра във фитнеса. Зимата си тренирах с максимални тежести и без никакво кардио.
Пия много вода, над 4 литра на ден. След като се прибера - 1 лъжица мед. Към 5-6 съм доста гладен и хапвам един плод или 50гр. бадеми и за вечеря почти същото като за обяд. Когато не тренирам с тежести във фитнеса(сряда, събота и неделя) тичам по 1-2 километра, не повече, защото съм тежък и ми се натоварват много ставите. Та въпросите ми са :
Първо относно добавките, добре ли е другата седмица да премина на 2 Окси сутрин + 20мл л-карнитин  и 1 следобяд + 10мл, след което по-другата към 2+20мл сутрин и 2+20 следобяд(знам, че дозата за оксито е 3, но преди съм пробвал и 4, нямам проблем)?
Второ относно храненето да кажете дали е ОК според вас?
И Трето за кардио тренировките - знам, че са доста, но имам време и не са проблем. Само не знам дали не се губи ефекта им от презастъпване?

Темата беше редактирана от Kiril Panchov на 22.03.12 17:37.

16.03.12
13:41

Здравей.
1-во Никъде не видях да тренираш крака.А трябва задължително да ги тренираш поне веднъж седмично
2-ро Не е хубаво да се тренира корем всеки ден.Дори в период на чистене трябва да се тренира не повече от 2 пъти,максимум 3 пъти в седмица(но 3 са много)
3-то Ти почти не се храниш.Трябва да ядеш поне 5 пъти дневно.Разгледай в сайта има достатъчно информация относно диети за качване и сваляне.Разгледай ВМ-НВД ,НВД,кетодиета ,това са най-добрите варианти за сваляне (след като първо си си ичислил калорийния баланс)
4-то Не прекалявай с кардиото!Пробвай ХИИТ или интервално кардио,има повече ефект при горене на мазнини-2 пъти в седмицата мисля,че е добре
5-то Доста скептично съм настроен към добавки от типа на Л-Карнитин,според мен си е чиста загуба на пари,с подходящи тренировки,диета,желание и упоритост може да постигнещ доста повече,от колкото да разчиташ на Л-Карнитин
Поздрави

16.03.12
14:41

Както каза колегата краката са повече от задължителни!
Според мен не трябва да отделяш 1 ден само за ръце, защото по - големите мускулни групи ти се падат в един ден.
Преструктурирай програмата си примерно така:
1.гърди+трицепс+предмишница
2.почивка
3.гръб+бицепс+корем
4.почивка
5.крака+рамо+трапец
6.почивка

16.03.12
15:55

For Lert, това за краката съм го чел много много много пъти, знам че тренирането на крака забързва метаболизма, но аз съвсем нарочно не ги тренирам във фитнеса. Пропуснах да кажа, че играя футбол доста често и отделно тичам, та краката ми се натоварват най-много от всичко(в все пак се използват и при въртенето на велоаргометъра, а и съм доста тежък). Това ми е обяснението, не знам дали е ОК.
Относно корема - преди го тренирах по 2-3 пъти, но реших да ги увелича, ясно няма смисъл, мерси за съвета. Ще го тренирам понеделник и четвъртак примерно.
Интервалното кардио споменах, че го правя - загрявам 3 минути, после 3 минути бързо и така до 30, като накрая 1-2 мин разпускам. 2 пъти не е ли прекалено малко? И за тичането нищо не казахте.
Както споменах не съм съвсем начинаещ и тренировките не съм си ги правил сам и храненето(знам, че не е много, но нали трябва да свалям), желание имам, даже много, а за добавките питах дали така е ОК да ги пия? Без значение дали помагат или имат само плацебо ефект(за Оксито поне съм 100% сигурен, че работи, защото го спряха от производсто) ще си ги използвам . В този ред на мисли не разчитам на тях, а просто си ги пия за  усилване на ефекта.

Мнението беше редактирано от Kiril Panchov на 16.03.12 16:11.

1 - Това, че тренирането на краката забързва метаболизма не мисля, че е вярно, но теб не те интересува особено. Мисля, че ги натоварваш достатъчно с толкова тичане и вело. Все пак може да спреш да го караш този велоергометър и да започнеш да клякаш :)
2 - Корема може и всеки ден да го тренираш, стига да са слаби тренировките. Предполагам, че ако го тренираш тежко, 2-3-4 пъти в седмицата ще те устроят. Ти избираш.
3 - Глупости.. може и 3 пъти на ден да се храниш, ако ще и 8 хранения на ден да имаш, не мисля, че ще ти се забърза метаболизма.
За 4 и 5 съм съгласен с Лерт.

18.03.12
23:42

Корема - ОК. Краката - ОК. Интервално кардио правя :) Мисля храненето да е същото количество, само че разпределено на по-чести хранения, примерно на 2-3 часа. Само не мога да разбера защо отричате напълно добавките, но както казах, не разчитам само на тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1