15.03.12
12:32
Здравейте! Чела съм статии и диети в сайта и съм преглеждала дневниците тук. Винаги темите са ми били интересни и са ме вълнували, но попринцип предпочитам само да хвърлям по някое око без да се включвам. Реших все пак да събера смелост и да опитам със свое дневниче - което дори не обещавам, че ще водя редовно или няма да се предам, но да опитам:). Не мога да се меря с хората тук, не тренирам и не се храня изключително правилно. Все пак много се вълнувам от здравословното хранене и изобщо природосъобразния начин на живот, но всичко правя както аз си го разбирам и така както аз се чувствам добре.
За себе си незнам какво точно трябва да кажа, но съм на 22 г. скоро ще ставам на 23, студентка последна година съм, висока съм 1 и 60 и в момента тежа около 55 кг. - кантара мисля, че тегли малко повече. Тежала съм и повече, както и по-малко. Подлагала съм се на пълен глад, а също и много пъти съм преяждала. Като цяло обичам храната и не държа на нищожни количества, а когато добре си я подбирам се чувствам добре и въпреки, че знам колко е неправилно понякога от емоционална нестабилност налитам на вредна храна в големи количества, от което се чувствам по-зле - но напоследък мисля, че съм го овладяла:). Не спортувам, на два пъти седмично във вторник и четвъртък ходя на йога и всяка вечер правя по 50 коремни с повдигане на краката. Ходя пеша и сравнително бързо, не ползвам асансьори и от време на време се поразтягам, за да поддържам гъвкавост. Това е и на мен ми е достатъчно за да се чувствам добре в кожата си стига да не наруша хранителния си баланс. Не целя да ставам мускулеста, не бих имала против да отслабна с някое кило не на всяка цена:). Това е...
Днес:
7:30 - 4 с.л. овесени ядки със пърче сирене и краве масло, чаша чай без захар (както винаги)
11:30-12 - доста кола лайт (инцидентно не ми е навик), две тричави палачинки със сирене, зелена салата с краставица и един сос от консервирани тиквички, майонеза, чесън и копър (знам, че майонезата не е ок, но не изключвам напълно всичко вредно, просто някой работи избягвам)
до сега това, вечеря напоследък нямам, защото добре си хапвам и не огладнявам само пия 50 ром с чай, но за днес още не де знае...
сега:
17 ч. - голяма купичка салата от маруля, краставица, 4 ч.л. сладка царевица, 10-тина зелени маслини без костилка, 50-тина гр. моцарела с малко зехтин, оцет и сол.
Мисля, че това ще е вечерята за днес, с дневника ще ми е по-лесно ще добия ясна представа за режима си и ще го коригирам, ако е необходимо, а и понякога като се сетя за него ще устоявам на някое евентуално грешно изкушение:)
допълнение - много, много вкусноооооооооооо трябва на наплегна на свежи богати салати:)
Здравей и добре дошла :) Успех ти желая :) Не съм от най-компетентните тук,за да те коригирам така че ще оставя това на по-вещите лица от мен ;д
За цял ден 50 грама моцарела, съмнително като количество “пърче” сирене и, най-вероятно, 10 грама масло. Останалото - талаш.
Имаш ли намерение да ядеш нещо, или си открила тайната на фотосинтезата?
Здравей и от мен .. Честито дневниче. И аз не съм много компетентна, но това което разбрах до тук от четене и от съвети е, че трябва яко протеини. Най-вече месо и яйца. Вкарай ги и няма да съжаляваш и аз в началото си мислех, че от толкова много яйца, месо, мляко, кашкавал, сирене само се пълнее, но не е така. Все още не приемам достатъчно храна, но работя по въпроса. Ще свикнеш, а и е вкусно. :)
И като отслабнеш, какво? Пак ще изглеждаш по същия начин, само дрехите ще са ти по-широки на някои места и то временно.
За този ръст, килограмите ти са добре, но явно не са разпределени на правилните места, затова и искаш да направиш промяна, а за да се разпределят на правилните места, трябва да тренираш. Мускулеста няма как да станеш, аз толкова се старая и още не съм станала. :D
Може да се каже, че поизбягах от час за да хапна понеже сутринта не успях:) Така, че сега ще бъда кратка само да се отчета, а после ще погледна съветите ви:
сутринта към 8 две кафета и чаша сок Флорина-мултифрут
сега 10:30-голямо количество салата, като вчерашната само, че не със моцарела, а парче сирене Ралица не добавих сол от сиренето и маслините беше добе с 4 филиики Вита 6 зърна, за сега това вече ще хапна следобеда:)
Отивам да се учаааа....:)
Ами аз все пак прегледах на бързо - ами аз месо не ям от две години, така че ще е трудно. Бих качила снимки, ама нещо не успявам, та да знам поне какво трябва да ценя. Принципно в момента съм добре и добре се чувствам, но преди бях по-пълна и затова съм леко вманиечена на тема килограми - наистина леко не чак болестно, но искам да съм слаба, кара ме да се чувствам подвижна, пъргава и изобсто добре изглеждаща:) Благодаря ви за съветите ще уважя всяко мнение, а ако нещо мога да приложа ще опитам, но не обещавам:)За сега от мен усмихнат ден:)
И аз бях като теб исках да бъда слаба, но кг. не определят външния вид ти може да си и 70 кг и пак да си стегната и слаба. Важен е спортът без него няма на къде. На мен ми правеха същите забележки и все още ги правят де, но и аз ще ти го кажа- нямаш закуска. Обяда ти е некачествен със салата няма да се нахраниш, а тези 4 филии просто ги замени с картофи или ориз. Добави месо, яйца ... Повярвай ми и мен ме е страх да не е стана някоя дебеланка, но с всеки изминал ден се убеждавам в правилото добра храна+спорт=на добри постижения. :) Прочети съветите и в моя дневник наистина са много полезни, а и тук много ме съмнява някой да те излъже!
Най-добре вземи прочети и моя дневник ;д там доста ме хокаха за храната,може да вземеш някой др полезен съвет ;)
Благодаря за съветите. Аз попринцип се старая да закусвам, но в момента не съм много ориентирана какво точно трябва да ям и вътрешният ми усет не работи много, а за малкото време, което имам нямам време за мисъл:). Отвикнала съм да ставам много рано а един час не ми стига за приготовление, кафе, закуска, а и пътя все пак:). Та днес така, но иначе обичам да започвам деня със закуска за да имам енергия и настроение през деня, а и като хапна от рано и на сутринта си имам апетит. За месото просто както казах не го ям, така че няма просто начин то да ми е източник на протеин. Яйца ям, но някак не са ми основни, но сирене много обичам и без него не минавам мисля и ден:). Картофи и ориз принципно обичам, но напоследак нещо съм ги и изключила, както и всичко, което предполага приготвяне. Просто ходя на лекции, прибера се отегчена изморена психически и гледам да пооправя и ако няма ядене да сготвя нещо с МЕСО. Така, че откакто не живея сама, а в чужд град, в чужда къща и имам свекърва, с която не живея, но наминава и мели на главата на сина си е така. Гледам, колкото мога да угодя на другите, а аз хапвам хлебче, салатки, сиренце, чушки, понякога плод ядки - по-прости нещица, които обаче обичам много:). Но за днес или тея дни мисля да сготвя супа гъби, от която дори да хапна:). За спорт да кажем, че нямам време и възможност ще излезе оправдание. Истината е, че съм много за, но не съм силно ентусиазирана. За мен важното е добрата форма и ежедневно движение, а не от колата в асансьора и така:), за сега йогата е спортът за мен и ме кара да се чувствам добре. Ще прегледам дневниците ви дами:)
За днес равносметката не е много добра:) както тръгна така и си отиде без ясен режим е както и да е:
още два чая без захар разбира се
16 часа - гладна изпих още чаша от сутрешния сок да залъжа докато се освободя
17:15 - приключих със бишкотената торта за любимия (не съм голяма кулинарка дано е станала) и имах останали три белтъка, от които си спретнах отново две тричави палачинки (отдавна не бях правила, но от вчера се повъзвърнах към тях). Изядох ги със сосчето от майонеза и варените тиквички от буркан, 4 кисели краставички и парче сирене.
Супа не сготвих, за днес май това ще ми е, но лошото е, че и утре май ще се чудя какво да ям. Като пък прегладнея още по лошо, хем гладна хем да се чудя какво да спретна на бързо, а и не върви все да е филиики, че много критики ще отнеса:) И сега съм убедена ще има такива, но и аз не съм доволна от режима и ще очаквам съвети...
Мнението беше редактирано от maichka на 16.03.12 19:17.
п.с. защо пораснаххххххххххххххх:( Иска ми се да се прибирам и да ме очаква здравословна, вкусна храна, тогава нямаше да се притеснявам какво да ям....пък то каква стана сега аз трябва да мисля за изхранването на някой:)))
Все пак надвих мързела и готвя супичката, силно се надявам да се получи, но каквато такава ще я ям:)
Ние ти даваме съвети само ги приеми. Едни варени картофи не отнемат много време. Няма нужда да правиш някакви завъртяни манджи.
Така ще се чудиш винаги какво да ядеш просто се организирай малко и ще успееш за всичко има решение. Освен да угаждаш на другите помисли и за себе си, яж готвено не го карай само на салати такива проблеми ще си докараш един ден.
Относно спорта няма нужда да отделяш 2 часа, изтегли си някое друго упражнения от интернет силно ти препоръчвам тае бо има го в замунда. Прави от него 15 мин. все ще намериш време. На мен ми се е случвало да излизам 8:30 и да се връщам 20:00 и пак съм успявала да направя всичко. :) Хубаво тяло не се постига със салати ще се убедиш един ден когато станеш кожа и кости. :)
Благодаря за препораките:) сега ще си правя коремните и ще спинкам, но от утре се надявам да е по-добре:) и това тае бо честичко го чувам ще разуча и ще споделя, ако реша нещо по въпроса:) лека и спокойна вечер...
Мнението беше редактирано от maichka на 16.03.12 20:43.
Страхотна почивна съботна утрин:)
7:30 парвото горчиво кафенце:)
7:45 купичка гъбена супа
Днес искам не искам ще се ходи за риба. За там вероятно ще е или някоъ сандвич или някоя тричава палачинка, но не се знае още:) Приятна почижка на всички:)
Второ кафе.
Преждевременен обяд в 10:30 - три тричави палачинки (последната дебела като омлет), приготвени с прясно мляко 1,5% и белтаци, изпържени с краве масло. Ядох ги с три филийки сирене, с десетина маслини, последните три краставички и последните 6-7 с.л. царевица. Надух се доста, поне скоро няма да огладнея :) ...За довечера още нищо не се знае, но явно за утре ще имам да доизпивам прясно мляко :D . Знам, че режима не го бива много, но се чудя какво да ям (wasntme) , не ми се отделя специално време за приготвяне, а и като съм гладна не ми се чака, освен това финансите не са добре в момента и карам най-вече на това, което има. За утре не обещавам, но меже да си сваря картофки или кафяв ориз...сега се налага да приготвям сандвичи на мъжлето за рибата:) (wave)
Мнението беше редактирано от maichka на 17.03.12 11:03.
На Дунава в 14:30 зачоплих семки :) ядох и две малки портокалчето и все още ми е тежичко от палачинките :D
Режима ти яко съкс, мен ако питаш... Кафе на гладно, безразборно тъпчене и най-лошото - липса на минимално желание да си обогатиш хранителната култура. В сайта има тонове информация за храната, режимите, състава й, примерни рецепти и какво ли още не. Youtube, Google… А ти просто си казваш “Еми не мога да го измисля, така ще я карам”...Всъщност каква ти е целта?