18.03.12
16:46
Канелени крекери
200 гр. пълнозърнесто ръжено брашно
200 гр. фини овесени ядки (смилам ги в блендера до брашно)
100 гр. сусамено, обезмаслено брашно
50 гр. ленено семе (по желание може да се добавят различни семена)
2- 3 с. л. канела
3 с. л. мед
щипка сол
1/2 кубче мая
2 с. л. зехтин
500 мл. вода ( може да варира в зависимост от типа на брашното което използвате)
Всичко са замесва много добре (ако имате кухненски робот, то той ще свърши цялата работа ) и се остава за половин час на топло да втаса. След което тестото се разточва на 2-3 мм. дебелина и се реже в желаната форма. Подреждат се в тавичка и се оставят на топло за 20 минути. Пекат се на 200 градуса за 5 мин., след което фурната се намаля на 150 градуса за още около 15 минути.
Крайният резултат са около 20 хрупкави, ухаещи на канела крекера, които аз си хапвам на закуска заедно с парче кашкавал и ябълка.
115 ккал, П 5,94 гр., В 17,20гр., М 4,55 гр.-на крекер.
Тази рецепта е по здравословната алтернатива на всякакви бисквитки, гризини и т.н.
Да ви е сладко!
П.С. Голям съм фен на ББ Тийм(inlove) .Искам да ви кажа, да продължават в същият дух, защото помагате на много хора.:*
Темата беше редактирана от диди тодорова на 19.03.12 18:08.