18.03.12
12:51
Е той белия хляб не е отровен принципно казано :P
казано от kristiancho на 18.03.12, 12:51:
Е той белия хляб не е отровен принципно казано :P
а пък черният е боядисан бял ;)
Е, да, като се има предвид какво се предлага по пазара, най-добре си е да не се яде никакъв хляб.
Мисля да си взема машина за хляб и сама да си правя от пълнозърнесто брашно, дали ще е по-добре? :)
18.03.12
17:57
казано от Petya на 18.03.12, 17:54:
Е, да, като се има предвид какво се предлага по пазара, най-добре си е да не се яде никакъв хляб.
Мисля да си взема машина за хляб и сама да си правя от пълнозърнесто брашно, дали ще е по-добре? :)
Естествено,но си ти трябва и свободно време :) А бе и аз ям “Вита”,но и според мен е по-добре да не се яде никакъв хляб (от купешките) :)
Мнението беше редактирано от Phxxx на 18.03.12 19:57.
Според мен домашният не е никак вреден. Още повече, че не ядем по един на ден...
18.03.12
18:24
казано от HarleyQuinn на 18.03.12, 18:06:
Според мен домашният не е никак вреден. Още повече, че не ядем по един на ден...
Точно това се опитах да кажа :D Че домашния си е екстра ако можеш да си правиш ;р
Значи ще гледам да си купя една машина за хляб и да си реша проблемите със съмнителният хляб по пазара. :)
Качвам и обещаните снимки:
18.03.12
19:57
Супер са,браво !
Мнението беше редактирано от Phxxx на 18.03.12 19:58.
Благодаря, Phxxx! (sun)
18.03.2012:
12;00 - 100мл прясно мляко с нескафе
13;00 - Тренировка
14;00 - 2 филии Вита + фъстъчено масло + кисело мляко
18;40 - омлет от 3 ^яйца (и лъжичка кисело мляко) + 1 кебапче (печено, купешко) + цедено кисело мляко + 2 корнишона + малко ^суджук от конско и свинско
22;00 - 100гр ^кисело мляко + 100гр извара + 10гр протеин PhD.
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин.
Тренировка :
табата 20/10
1) подскоци с разтваряне на ръцете и краката
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs.
Храна - днес за пръв път не съм мерила нищо друго освен последното ядене. :) Количествата са близки до обичайните, но пак прекалих с фъстъченото масло. Толковаа е вкусно!
Нашите се прибраха от село и ми донесоха още домашно кисело мляко и суджук от конско и свинско, така че ще се хапва. :P Ама баба ми е пратила и тиквеник и меденки, които толкова много обичам, но ще се въздържа! Или поне така се надявам. (giggle)
Донесоха ми и кисело зеле, защото мисля да си направя сармички. Но искам да са с кафяв ориз и кайма, но не знам как да ги направя с кафявият ориз, защото нали му трябва малко повече време за приготвяне.. Дали да го накисна до утре на обяд и после да си ги правя по обичайната рецепта? :)
Размисли - когато пуснах предният пост нямах време да напиша нещо за снимките, така че ще го направя сега. Както и ви казах съм качила, и това си личи. Кокалчетата са започнали да се скриват, но някак си не се харесвам така. Искам да оформя по добре корема, но не знам дали да кача още малко или да започвам да чистя?!
18.03.12
22:10
Нямаш причина да не се харесваш,напротив :) Нямаш въобще да чистиш според мен ... Според мен даже трябва да наблегнеш на краката малко :)
Мнението беше редактирано от Phxxx на 18.03.12 22:16.
Да, и аз мисля, че няма да е лошо да наблегна малко върху тях. Искам да стегна вътрешната част на бедрата. Като почна да правя ХИЙТ пролетта дали ще успея?
Ако имате някакви други предложения, споделяйте. :)
19.03.12
15:09
Клекове, клекове и пак клекове!!!
Да, и според мен трябва яко да наблегнеш на клековете, много добре ще ти се отразят. :)
19.03.12
15:58
казано от Petya на 19.03.12, 14:20:
Да, и аз мисля, че няма да е лошо да наблегна малко върху тях. Искам да стегна вътрешната част на бедрата. Като почна да правя ХИЙТ пролетта дали ще успея?
Ако имате някакви други предложения, споделяйте. :)
Клекове и спринтове !!!
Благодаря ви за предложението! :)
Прегледах вариантите на клека и май най ми харесва задният клек. Мисля че при него бих се справила най-добре с изпълнението. Първоначално смятам да започна с 20кг, докато свикна и после ще увеличавам. Ще правя 4 серии - 12,10,8,6 повторения. :)
Още в сряда ще го пробвам, ще бъде разбиваща тренировка! (devil)
А защо не смениш снимката на аватара с някоя от новите снимки? Мисля, че са идеални за там :)!
Благодаря, Кате!
Днес точно това гледах, но нещо не можах да харесам как седи. Тази добре ли е? (giggle)
19.03.2012:
04;30 - кафе
05;50 - Тренировка 1
06;00 - 130гр ^кисело мляко + 30гр овесени ядки + 1 пълнозърнеста бисквитка
14;50 - 2 филии Вита + 20гр кашкавал + 35гр пилешка шунка + 70гр цедено мляко + 2 корнишона
16;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
18;20 - Тренировка 2
19;30 - около 200-250гр пиле на грил (главно бяло месо + малко кожа) + 20гр топено сирене + 2 боцкания от някаква салата с тиквички (купешка)
20;45 - 1-2 листенца кисело зеле + 1 ч.л. смес за сарми
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин, мака, гинко билова.
Тренировка :
Тренировка 1: табата 20/10
1) клек без тежест
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs
Тренировка 2:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения.
Храна - малко прекалих с пилето, ама беше страшно вкусно! :) И да се похваля - успях да устоя на изкушението от тиквеника, макар че миришеше толкова невероятно.. :D
С майка ми направихме сарми с кафяв ориз и кайма, леко запържени в малко зехтин. Нямам търпение да се прибера утре от училище да си хапна. (inlove)
Размисли - миналата седмица забравих да спомена, че при тренировката за гърди и гръб брат ми ме гледаше на някои от упражненията - лицеви, флайс и гребането с щанга. За лицевите и флайса каза, че ги правя много добре, но при гребането с щанга нещо ми куцаше техниката, но той ми даде някои напътствия и вече смятам, че е по-добре. :)
Имам някаква странна мускулна треска на прасците и нямам идея от къде се е появила.. Мисля че може да е от подскоците при табата.
При тренировката днес щангата ми беше точно 20кг и реших да пробвам клека. Направих 3 повторения и май беше добре. Сигурно няма да е лошо да снимам как клякам, но ще е малко по-нататък. :)
20.03.2012:
06;10 - 130гр ^кисело мляко + 30гр овесени ядки + 1 пълнозърнеста бисквитка
14;45 - 1 пълнозърнеста багета + 5-6 сармички + 5 маслини мамут
18;40 - Тренировка
20;40 - около 200-230гр пиле на грил (главно гърди, но имаше и кожа) + 55гр лютеница.
Тренировка : P90X+ 01 - Interval X PlusX
Храна - леле, невероятни сарми! И като цяло прекрасен обяд. :D Много добре ми дойде, страшно вкусно. Сармите не бяха големи. От цялата плънка станаха около 30 сарми, а плънката беше : 200гр кафяв ориз + 300гр кайма + лук и другите екстри.. :)
Утре смятам обяда да бъде същия. (devil)
Иначе като калории не знам колко е, надявам се не съм прекалила с въглехидратите. :)
Между другото на вечеря баща ми се шокира от това, колко храна поглъщам. Ама то наистина си е шокиращо.. :D
Размисли - брутална тренировка. Доста ме измори, надявам се утре да нямам голяма мускулна треска, за да мога да вкарам клека в тренировката си.
21.03.2012:
06;10 - 130гр ^кисело мляко + 30гр овесени ядки + 1 пълнозърнеста бисквитка
14;40 - 9 мини зелеви сарми + 1 пълнозърнеста багета + 6 маслини мамут
18;30 - 1 парти бутче (от пиле на грил) + кашкавал + лютеница + маалко сирене
19;20 - Тренировка
21;30 - маруля + 1 мини глава лук + 1/2 краставица + 1 консерва риба тон в собствен сос + 1 кюфте (около 50гр - печено) + бучка сирене (около 20-25гр).
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин, мака, гинко билова, 1 капсула панкреатин 10 000 с вечерята.
Тренировка :
Крака и корем
1. Заден клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
6. V-преса - 3х12 повторения
7. Планк - 3х40 секунди
8. Коремни преси - 3 х 30 повторения
9. Наклони встрани с дъмбел - 3х30 повторения
+ още едно упражнение за корем в 50 повторения.
Храна - нормална, т.е. многооо. :D В 18;30 уж щях да хапна малко, а пък то стана еднааа... и то точно преди тренировка. :)
Размисли - бързам да се похваля - страшна тренировка! Вкарах клека в тренировката и викнах брат ми да види техниката и каза, че клякам много добре, но съм клякала малко повече от колкото трябва. Но след като ме поправи, вече всичко трябва да е наред. Килограмите са малко, но мисля, че като за начало е добре. Не искам да почвам с големи килограми, защото ме е страх да не стане някой гаф..
Но съм много доволна. Преди малко докато си сипвах вода така ми трепереха краката, че си умрях от кеф. :D Утре се надявам да не мога да стана от леглото! (giggle)
Защото са леки, Норче, срам ме е. :)
В момента нямам възможност да увеличавам килограмите, защото това е максът, който имам като тежести. Трябва да събера малко пари и да инвестирам в това, но не се знае кога ще е.
П.П. вчера забравих да спомена, че и на римската тяга увеличих килограмите с 10кг, просто защото ме мързеше да сменям тежестите на щангата. Поне до едно хубаво нещо да доведе мързелът ми. :D
Сутринта като станах нямаше никаква следа от вчерашната тренировка, даже се чувствах перфектно и си направих табата, но сега вече започвам да усещам мускулна треска, супер е! (sun)
22.03.2012:
04;20 - кафе
05;20 - Тренировка
06;00 - около 300гр (г.с. + гарнитура /доматено пюре,кашкавал, сирене, кренвирши/) спагети
14;30 - 2 филии хляб Вита + 50гр кашкавал + 40гр пилешка шунка + 70гр цедено мляко + 2 корнишона
18;40 - зелена салата (маруля, 1/2 краставица, 1 мини глава лук) + 1 консерва риба тон в собствен сос + бучка сирене (около 20-25гр) + 2 кюфтета (печени - около 100гр) + кашкавал + лютеница + 5 маслини мамут.
Тренировка :
табата 20/10
1) клек
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs.
Храна - нямам спирка ей.. Уж днес като за нетренировъчен ден трябваше храната да е по-малко, а то пак стана една.. Обаче комбинацията от лютеница и кашкавал е просто фантастична. (giggle)
Реших да не ям нищо преди лягане, че наистина много ще ми дойде.
Размисли - мускулната треска продължава да се увеличава - доволна съм. :) Краката май ще се оформят с упражненията, които правя за тях, но тоя корем започва да ме дразни. Каквото и да правя, колкото и да тренирам, все си седи издут като балон и като гледам няма намерение да заприлича на нещо хубаво.. Обезателно трябва да изчистя храната, така не е на добре. Но освен храната, някакви други предложения какво да правя за да стегна малко корема имате ли? :)
Бе, Петя, нищо ти няма на корема. Както и на храната. Кво ще чистиш? Отмерваш всичко, смяташ, струваш - еб*ти подредения дневник, евалата! В момента, в който спреш да го мислиш, ще си стане спонтанно, железен ти е режима.
23.03.12
09:21
казано от HarleyQuinn на 22.03.12, 21:57:
Отмерваш всичко, смяташ, струваш - еб*ти подредения дневник, евалата!
То това и е проблема на Петя... и типично по женски корема, та корема... освен да започнеш да правиш табата след всяко хранене? Ти може и да си постоянна в храненето, но си не постоянна в мислите си, все се съмняваш, все си прочела някъде нещо...
Да кажем, сега започна нов начин по който да тренираш - табата, клекове... ами изчакай 1-2 месеца за да видиш ще изчистиш ли, ще се стегнеш ли, ще проработи ли ...ти до сега не даде на нито един режим достатъчно време, за да се адаптираш към него и да проработи, точно заради това, че в еди кой си дневник еди какво си се случва и работи, та дали и аз да не пробвам...
23.03.12
12:00
Това сякаш е за мен. Затрупах се с толкова информация и се отклоних от първоначалната идея.
Мила, колкото и да не ми се иска да си призная, напълно си права!
Най-лошата ми черта е именно нетърпението. Чела съм доста, знам, че не става за 2 седмици, но все гледам да пришпоря нещата.
Друга лиша черта е това, че се съмнявам за всяко нещо. Искам да правя нещата правилно и от тук започва едно чудене и лутане дали всичко е както трябва.
Знам, че звучи тъпо, защото за пореден път го казвам, но вече няма да мрънкам толкова. (giggle) Наистина отскоро промених начинът си на трениране, така че ще си дам време.
Относно храната - мисля че най-добре ми се отразява РБД, така че скоро не смятам да експериментирам с някакви други режими. Единственото, което бих опитала е ЦХ, защото ми е интересно как ще се чувствам, но това ще бъде по-натам, ако изобщо се реша да го започна.
Благодаря ви, че се включвате и в моментите, в които започвам да вкарвам глупавите си разсъждения, ме връщате отново на земята. (F)
23.03.12
14:57
На кратко: Колкото по-малко го мислиш,толкова по-добре за теб :)
Хапвай си,тренирай си и хич да не ти пука ;)
Мнението беше редактирано от Phxxx на 23.03.12 15:31.
казано от Phxxx на 23.03.12, 14:57:
Хапвай си,тренирай си и хич да не ти пука ;)
Точно това смятам да направя! (sun)
23.03.2012:
04;30 - кафе
05;30 - Тренировка 1
15;00 - препечен сандвич (2 филии Вита + 30гр кашкавал + 50гр пилешка шунка) + 70гр цедено мляко + 2 корнишона + още една филия, още кашкавал, лютеница + 25гр сирене
17;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
19;35 - Тренировка 2
21;00 - зелена салата (маруля, 1/2 краставица, малка глава лук) + 1 консерва риба тон в собствен сос + 2 кюфтета + бучка сирене (20-25гр)
22;00 - половин гювече + 3-4 парченца домашен суджук от конско и свинско.
Тренировка :
1) клек
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs
Тренировка 2:
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Храна - просто не знам как погълнах това количество. :D Като се замисля се чувствам перфектно, нито ми е тежко, нито съм гладна, но като го погледна написано е страшно много.. Сигурно са към 2000-2100 калории. :) Ама не се оплаквам, има подобрение. :D
Размисли - увеличих килограмите на сгъването с щанга с 5кг, но малко ми е зор все още. (giggle) Иначе добра тренировка се получи. :)
Днес ходих да си взема зелен чай и възнамерявах да е обикновен (без добавки), но като попитах за зеления чай и жената започна да ми показва различните видове. Показа ми някакъв с парченца сушени диви ягоди - няма такъв аромат просто! Не можах да се сдържа и си взех от него. Не съм го пробвала още, защото днес ме мързеше да си направя, но утре обезателно ще го пробвам.. (sun)
24.03.2012:
общо за деня - 200мл прясно мляко с 2 кафета, огретен (картофи, сирене, кашкавал, яйца, прясно мляко), 1 чесново хлебче, таратор (кисело мляко, краставици), Руло Стефани, лютеница, сирене, кашкавал.
Тренировка:
Тренировка 1 - P90M—Cardio Intervals
Тренировка 2 - Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. V-преси - 15 повторения
5 кръга от всичко!
Храна - днес везната беше напълно извън употреба, затова написах храната общо за деня. Порциите са сравнително големи, може би като за един голям мъж. :D
Пробвах зеления чай днес - невероятен е. Изпих около литър - литър и половина. (giggle)
Размисли- при кардио тренировката днес не ме мързеше и дадох всичко от себе си. Получи се много добре. Отделно при кръговата имах страшно много енергия и съкратих почивката между отделните кръгове на около 15-20 секунди.
Като цяло съм доволна от деня, въпреки че яденето пак дойде малко в повече. :)
Какъв е зеленият чай? Аз само зелен чай не мога да пия, трябва да има и още нещо вътре. Досега ми е харесал само на twinings - мента и зелен чай.
Зеленият чай е насипен, взех го от едно магазинче за чай. В него има сушени диви ягоди, които му придават супер хубав аромат и вкус. Мисля, че се казваше “Вълшебен чай”, но може и да го бъркам с някой от другите. :)
25.03.2012:
10;45 - 100мл прясно мляко с нескафе
12;00 - Тренировка
13;00 - 150мл ^прясно мляко + 80гр диетични бисквити с фибри
16;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
17;30 - 2 кюфтета + 1 пълнозърнест земел (50гр) + кашкавал + сирене + лютеница + 3 маслини + малко парченце Руло Стефани
Тренировка :
табата 20/10
1) подскоци с разтваряне на ръцете и краката
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs.
Храна - и днес махнах везната от употреба. Започвам да ям по интуиция, колкото ми се яде и когато ми се яде, разбира се без да прекалявам. Мисля да се придържам към 3 хранения на ден. Не ме влече да ям по малко и начесто, предпочитам да си се наям както трябва. (giggle)
Ще го карам така до Великден, пък после ще го мисля. :)
Размисли - отвратително беше днес. Цял ден съм над учебниците и вече съм направо скапана.. |-)
Гледам, че е имало някаква форумна сбирчица днес, по снимките изглеждате супер. Иска ми се и аз да присъствам някой път. (wasntme)
Браво за ученето, виж, аз това не го владея (giggle) И още едно браво за игнора на везната (бтв аз съм везна) :D
То и аз не го владея особено, ама то мъча, няма начин. :D
А за везната, изобщо не е оферта човек да почва да я ползва, че наистина си се вманиячаваш, макар да мислиш, че не е така. Ама поне за сега спирам с тази краста. :D
Имам въпрос - по колко бърпита с лицева опора успявате да направите за 20 секунди?
Питам, за да мога да сравня дали се справям горе-долу прилично с табата сутрин. :)
26.03.2012:
04;20 - кафе
05;30 - Тренировка 1
14;00 - *манджа + 1 пълнозърнеста багета + 5 маслини
17;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
18;40 - Тренировка 2
19;55 - 3 малки пилешки пържоли + парченце Руло Стефани + сирене + доста кашкавал и лютеница
21;00 - още малко кашкавал и лютеница
Тренировка :
1) клек без тежест
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs
Тренировка 2:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @7кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения.
Храна - ох, днес какво ядене падна. :D Много е приятно човек да не мери храната, но мисля, че малко прекалявам.
Мисля от утре да я понамаля малко. Дано да успея. (giggle)
*Манджата беше направена от 500гр кайма смес + 150гр кафяв ориз (с.с.) + малко гъби + кисело зеле. Бяха наредени пластове кисело зеле, между които беше поставена плънката. Аз изядох някъде около 1/4 от цялата манджа.. :D :D Слагам и две снимки, за да добиете някаква представа за количеството. :)
А тая лютеница и тоя кашкавал трябва да ги спирам! Омитам нереални количества. (dull)
За днес имаше и около литър и половина от вкусния, невероятен зелен чай! (sun)
Размисли - добри тренировки се получиха, доволна съм. Като цяло денят беше хубав, малко повече мързелуване без особено учене.
Най-много ми хареса обаче волейбола в часа по физкултура. Повтарям се, но това е най-уникалният спорт! (sun)
Вчера забравих да питам: изпадна ми една оферта за преоценени добавки на доста по-ниски цени. Офертата е от мой познат, който от много време използва такива добавки. До колкото ми каза не винаги са на най-известните марки, каквито има са, но той е страшно доволен. Но въпреки това мен ме притеснява факта, че срокът им на годност изтича след определено време и едвали ще мога да ги изразходя до тогава. Според вас проблем ли е или да се възползвам? :)
27.03.12
14:54
Според мен няма проблем да си вземеш от тези добавки, стига разбира се, срокът им на годност да не е изтекъл преди време. Но не считай мнението ми, нека по-компетентните да се изкажат. :)