17.03.12
23:33
нклм,
Темата беше редактирана от Калоян Георгиев на 02.01.13 23:06.
Качи снимки да видим колко точно сериозен е проблема. Да не би да си си още дебел и само да се филмираш? Някои хора генетично си отделят повече мазнини по гърдите. Ако намалиш % мазнини под 10 и тогава още го има проблема според мен чак тогава можеш да мислиш за някаква хирургическа намеса Има и медикаментозно лечение, но със сигурност не съм аз човека, който ще ти дава такива съвети.
18.03.12
00:07
ftyghjhhhjjghgjghj
Мнението беше редактирано от Калоян Георгиев на 18.12.12 22:29.
18.03.12
13:33
Според мен това са си мазнинки по зърната,но ако все пак много те дразни и тревожи това,решение има - тамоксифен.
Задължително на тая възраст ако няма някой по-компетентен около теб,се консултирай с лекар.
Лекарят ще ти каже,че това ще го израстеш или че са мазнини,или ще ти предпише и той нещо.
18.03.12
14:14
йкхкхм
Мнението беше редактирано от Калоян Георгиев на 02.01.13 23:06.
Не бих казал, че проблема е чак толкова сериозен. Доста подрастващи го имат и ще отшуми след 2-3 години както ти е казал лекаря. Единственото, което можеш да направиш е да се храниш добре(доста си слаб) и да тренираш здраво. Ама наистина здраво като наблягаш на абсолютно всички ОСНОВНИ упражнения. Те стимулират тестостерона и проблема ти може да се реши и след няколко месеца. Недей да мислиш за операции или медикаменти. Вземи се разрови да прочетеш как влияят клякането, тягата и др. на хормоните в тялото. Успех!
И аз съм така от 12-13-14 годишен някъде,не си спомням кога ги получих..сега съм на 17 и не са почнали да се махат..сигурно няма и дасе махнат :D.И аз обмислям операция попринцип,а ако има и друг път = още по - добре.
18.03.12
20:53
фгйхнймбн
18.04.12
17:43
В крайна сметка реших да се оперирам не беше страшно болката след операцията беше все едно имаш много силна мускулна треска.Минали са 8 дена от операцията и още не съм се възстановил напълно но резултатите са налице.Оперирах се в тази клиника http://www.vassilev-plasticsurgery.com/details/id/24/ всичко е безплатно.
Мнението беше редактирано от Калоян Георгиев на 18.12.12 22:29.
Едни слагат цици, други махат, такъв е живота :D Резултата е добър и не е лошо да опишеш процедурата как се стига до операцията, понеже въпроса за гинекомастията се задава сравнително често от твои връстници.
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.04.12 18:10.
18.04.12
18:20
хймнбйн
01.05.12
16:10
Здравейте!
Гинекомастия се премахва САМО С ОПЕРАЦИЯ,АКО ВЕЧЕ СЕ Е ОБРАЗУВАЛА “ЖЛИЗЕСТА ТЪКАН”!!! Няма друг начин за съжаление.Потърси друг хирург,който няма да ти се кара и да те прегледа с ехограф и то ще си покаже:ако вече се е образувала тази жлизесо-мастна тъкан трябва да се оперираш.Няма да изчезне от само себе си или с лекарства-ВЕРВАЙ МИ! На 41 години съм и скоро се оперирах,а проблемът беше от години и много ми пречеше.С тренировки в зала също не се оправя,даже се задълбочава ,защото гръдния мускул се развива и “избутва” напред зърното и то стърчи още повече гадно,когато не е настръхнало /след тренировка или от студ/.Операцията в голямата си част се поема от здравна каса.Според мен приказвай сериозно с вашите да осигурят малко пари и ходи се оперирай-не е нещо страшно.
Дано да съм ти бил полезен,защото зная какъв голям проблем е това за мъжете!!
28.06.12
04:54
Здравейте, и аз имам този проблем на 24 години съм тренирам от 10 години, но не харесвам гардите си, имах саштия проблем преди години ж побертета и от тогава си останаха подпухнали ореоли, не живея в БГ но ще се прибирам скоро и смятам да се оперирам мойете ли да ми препоръчате добра клиника и да някакви оринтероваяни цени както и какво се поема от здравната каса