18.03.12
19:28
Здравейте,
Друга седмица ще поръчвам някаква комбинация от добавки, та сега се зачудих точни към какво да се ориентирам, тъй като бюджета ми не е от най-големите. Това което измъдрих за един час е:
Протеин:ОН Голд Стандарт 4400гр
Витамини:ОН Опти-мен 180таб
Кофейн: Скайтек Кофейн 100таб - х2
Смятам още нещо да добавя , но се двуомя - казейн или Л-Карнитин?!
Л-карнитина ще е на Скайтек Карни-Х 100 000 - 2500мг л-карнитин в доза (40дози)
А акое казейн може би на Синтракс който им е Мицеларни крем.
Цялата комбинация ще се прави 2 месеца(60дни). Не повече , защото след това ще се още и нови комбинаций.
Цел : по-добро възстановяване + горене на мазнини, допълване на диетата от към аминокиселини и протеин.
Опит до сега съм нямал спрямо л-карнитин и кофейн от изброените добавки.
П.с. Кажете си мнението какво трябва или не трябва да взема.
Години: 20
Височина: 184-5
Тегло: 92-95.5кг
Темата беше редактирана от Камен Димитров на 18.03.12 20:06.
18.03.12
20:09
казано от SetinngS на 18.03.12, 19:28:
Здравейте,
Друга седмица ще поръчвам някаква комбинация от добавки, та сега се зачудих точни към какво да се ориентирам, тъй като бюджета ми не е от най-големите. Това което измъдрих за един час е:
Протеин:ОН Голд Стандарт 4400гр
Витамини:ОН Опти-мен 180таб
Кофейн: Скайтек Кофейн 100таб - х2
Смятам още нещо да добавя , но се двуомя - казейн или Л-Карнитин?!
Л-карнитина ще е на Скайтек Карни-Х 100 000 - 2500мг л-карнитин в доза (40дози)
А акое казейн може би на Синтракс който им е Мицеларни крем.Цялата комбинация ще се прави 2 месеца(60дни). Не повече , защото след това ще се още и нови комбинаций.
Цел : по-добро възстановяване + горене на мазнини, допълване на диетата от към аминокиселини и протеин.
Опит до сега съм нямал спрямо л-карнитин и кофейн от изброените добавки.
П.с. Кажете си мнението какво трябва или не трябва да взема.
Години: 20
Височина: 184-5
Тегло: 92-95.5кг
Ако ще взимаш л карнитина пробвай карни-х на пюр нутришън доста добри са отзивите за него а и суровината е ЛОНЗА :) Според мен по-добре да вземеш карнитина и вместо голд стандарта направо 4кг. матрица и си чук :)
Аз лично пари за кофеин и Л- карнитин не бих дал, особено на тази фирма.Това разбира се си е лично мое мнение. За протеина и витаминките съм “за”. По добре добави рибено масло отколкото тия боклуци. Малкото пъти, в които съм взимал Л-карнитин съм бил доста разочарован от него въпреки високите дози. Изпипай яденето и това ти е достатъчно за да напредваш.
18.03.12
20:28
За яденето съм го изпипал максимално. Просто до преди нова година не бях спирал протеина година-година и половина, но пораду финансово причини се наложи. Сега тренирам от 10януари и до сега влизам във “форма” , преди това направих месец и половина почивка.
Сега вече след 2 месеца тренировки следва и добавки да сложим.
Благодаря за мнението и аз нямам отзиви за тези продукти на Скайтек - и искам мнение от по запознати, а дори и от хора които са пробвали дадените субстанций:)
П.с. Колкото до колегата който препоръча матрица - ако има въглени в матрицата, веднага ще ми прецакат диетата и няма да мога да свалям толкова бързо ;/
Мнението беше редактирано от Камен Димитров на 18.03.12 20:30.
18.03.12
20:47
казано от SetinngS на 18.03.12, 20:28:
П.с. Колкото до колегата който препоръча матрица - ако има въглени в матрицата, веднага ще ми прецакат диетата и няма да мога да свалям толкова бързо ;/
Тогава си “изпипал” нещо друго, а не яденето. Я да видим в популярна марка матричен протеин, колко грама въглехидрати има, а изненада цели 3 грама. Две дози дневно правят 6 гр. и сега чакам да кажеш, как се отразяват 6 гр. въглехидрати на “изпипан” хранителен режим и ще забавят “толкова бързото” сваляне? Или, ще удряш две дози от голд стандарта и две от матрицата? То в такъв случай къде са белтъчините от “пипнатата диета”? Избора та Сайтек, пък изобщо няма да го кометнирам, а ще се изхиля здраво :D :D :D
Тази тема започва да прилича на предната ти за Аргинина и това, дали могат да се комбинират две форми за по-голям ефект :D
18.03.12
20:57
Единствената матрица с повечко въглени е синтата,но ти щом искаш да сваляш много ясно че няма да си вземеш синта ;)
Аз неможах да разбера какво общо има казеина с карнитина, че се чудиш кое да добавиш, а иначе лично аз съм на мнение, че няма смисъл от Казеин(като цяло). Голд стандарт е чудесен протеин ще възстановяваш добре. Опти мен според мен както и много други не са чак толкова успешен продукт, можеш да го заместиш с NOW ADAM или Animal PACK. Кофеина пък можеш да го заместиш с NOW EGCg. Бюджета ти не е толкова малък :)
19.03.12
00:26
Head_hunter: от всичко което каза каква ти е препоръката?! А за матрица , съм се изказал за определена (syntha 6) . Дозата и протеин/въглени е 22/15. Та все пак какво би ми препоръчал и какви са ти основателните причини за набеждаването или “смеенето” по една марка? Имаш опит и си пробвал Голяма част от продуктите на дадената марка и си останал недоволен.
Ако говорим за етикет на добавките всяка една фирма на пазара има по няколко добри продукта.
А колкото до коментирането на предишна тема не те разбирам? Има нещо смешно в това човек да се интересува и задава въпроси ?
Phxxx: Да точно за тази матрица говорих и визирах.
Бях пробвал миналата година 2 месеца на тази матрица и ми се струваше че подпухвам. Може и да съм си въобразявал;)
AgBOKATA: Нямат връзка просто имах предвид дали е по-добре да заложа на още протеин (1доза казеин 20-25гр протеин) или да заложа на л-карнитин с които да си спомогна за 40дни (~колкото са обикновенно дозите) в горенето на кг и да получа “лека или въобще” някаква енергия от него в съчетание с кофейн.
За витамините тези на Адам и аз си ги мислех. За сега няма да взема Анимал пак , тъй като смятам да го съчетая чак към май-юни с тогавашната по голяма комбинация. Адам казваш че са по -добри от Опти-мен? Хмм.. Ще поразгледам коментарите за продукта.
А колкото за egcg , какъв ти е аргумента да мислиш че е по-добро?:) Кофеина ще го взимам по 3табл х 100мг преди тренировка, няма ли да е по-добре от ~400mg egcg ?
Благодаря за мненията ви. Очаквам още коментари.
19.03.12
02:52
Задължително разкарай карнитина и кофеина. И двете са безсмислени добавки, а кофеина на всичко отгоре е и по-скоро вреден. Протеина си струва да го вземеш единствено и само ако го ползваш за приготвяне на някакви сладки домашно приготвени заместители на хранене. Иначе ако си мислиш, че е по-качествен белтъчен източник от рибата, месото, млечните продукти и т.н. жестоко се лъжеш. Матрицата е по-добре от суроватка. Ако обаче можеш без сладко си карай на качествена и вкусна храна защото пудрата е компромис, а не нещо по-добро както си мислят повечето.
С достатъчно зеленчуци и ядки няма да изпаднеш в авитаминоза, но все пак ако си решил - Ориндж триад са добър комплекс и ще ти стигнат за цели 9 месеца по 1 таблетка на ден (а не по 6 както пише на опаковката - безсмислени конски дози). Тва егкг също не си троши спестените с лишения и труд парички, а бягай или скачай на въже. Няма измислен по-добър фат бърнър от кардио упражненията.
19.03.12
08:23
казано от SetinngS на 19.03.12, 00:26:
Head_hunter: от всичко което каза каква ти е препоръката?! А за матрица , съм се изказал за определена (syntha 6) . Дозата и протеин/въглени е 22/15. Та все пак какво би ми препоръчал и какви са ти основателните причини за набеждаването или “смеенето” по една марка? Имаш опит и си пробвал Голяма част от продуктите на дадената марка и си останал недоволен.
Ако говорим за етикет на добавките всяка една фирма на пазара има по няколко добри продукта.
А колкото до коментирането на предишна тема не те разбирам? Има нещо смешно в това човек да се интересува и задава въпроси ?
Щом не си разбрал, какво казвам си е твой проблем и определено ти трябва четене. Не сме във форум за екстрасенси и, когато се изказваш за нещо е хубаво да го посочваш, защото кристалното кълбо може да е на ремонт. Щом си се спрял на матрица с подобно съотношение протеин/въглехидрат, ти трябва още много четене по въпроса, а не питане или за теб най-вероятно съществуват само БСН. Избирането на стак е далеч по-сложно от четенето на лъскави етикети и гледането на рекламните послания.
Да се върнем на Сайтек - тук вече съм убеден, че не си чел, даже не си направил елементарно усилие да потърсиш, какви са Сайтек! Унгарска фирма рекламирана, като щатска - това достатъчно ли е? Ако не ти е достатъчно, прочети из форума, защото нямам намерение да обяснявам във всяка тема на всеки, който е попитал за тях. Хвърлил съм повече пари на веднъж са стак на Сайтек, отколкото ти, ще похарчиш идните две години за добавки изобщо /тук само за сведение, че съм ползвал отстъпка, при пазаруването/, та съм много наясно с продуктите им и съответно на какво ниво са.
Смешното в предишната тема е, че питаш, а те четеш по въпроса, защото се сещам дори без да ползвам търсачката за една тема от преди максимум месец, където беше разискван точно въпроса за различните форми на аргинина. Дори от елементарна логика и познания не би трябвало да се пита дали от две различни форми, ще е по-голям ефекта, което пък говори за други неща.
Мога още доста да пиша по въпроса, но ме съмнява дали, ще ме разбереш, какво ти говоря /щом в първия пост срещна затруднения/.
Последно - интересуването не включва само пускане на тема, а и четене ;)
Като заключение: Не съм сигурен нито в “диетата ти”, нито в това, че знаеш какво приемаш и поради тази причина, няма да ти препоръчам конкретен стак. Изчитайки всичко до момента, не съм сигурен, че изобщо си за добавки.
Ей тея “Сайшит” оп “Сайтек” наистина са много подли, като се замисля от залата 99.99999 процента от хората ги мислят за Хамерикански. Лично за мен Голд стандарт е в пъти по-добре от Синта 6. Вземи си 10либри Голд стандарт и го пляскай по 2-3пъти на ден и си ти :)
19.03.12
08:36
казано от AgBOKATA на 18.03.12, 22:17:
. Опти мен според мен както и много други не са чак толкова успешен продукт, можеш да го заместиш с NOW ADAM или Animal PACK. )
Опти мен са супер успешен продукт и са едно стъпало над NOW ADAM и две под Animal PACK. И като си направиш сметката с парите излизат най-удачния избор !
19.03.12
10:50
Герган Петков: Каква е причината за това твое мислене ? И кофеина е вреден до някакви граници, когато се пие в норма защо да е вреден ? По принцип аз не пия кафета и не използвам напитки с кофеин. Така че единствения прием ще е преди тренировка и евентуално още един път някъде разпределен през деня(но това в последствие ще направя ако разбера какъв ми е толеранса). Карнитина защо също да бъде отхвърлен ? Не помага или е вреден ? Какъв ти е довода за това мнение? Протеина го взимам за допълване на хранителния ми режим. Матрицата защо да е по-добра от суроватката ? Защото са няколко различни източника с различна бързина на деиствие? Някаква конкретна марка и продукт на матрица би ли казал ?
Мислех си тези Oringe Triad , защото имат вътре в самия продукт и комплекс за стави/сухожилия. Имаш ли преки мнения отностно този витаминен продукт ? Кардиото така или иначе си го има не е под вид на скачане, но си го има. Ще се замисля над мнението ти. В краина сметка споделяш, че от тези ‘енергетици’ и продукти за подпомагането на ‘горенето на мазн’ - кофеин, егкг, карнитин - няма смисъл ? Каква е причината?
head_hunter: Четене, четене, четене. Това ми е ясно. Има много източници - как да разгранича кое е вярно, кое не е ? Как така след като съм се спрял на даден продукт (Syntha 6) ти разбра че ми трябва още четене ? Маи кълбото работи :D А иначе за рекламните послания и пр. и аз съм на това мнение. Не гледам даден продукт на марка - гледам мнения и отзиви в някои форум и от там си изкарвам изводи.
Колкото до избирането на стак - може и да е лесно (отиваш купуваш това което решиш и интуицията ти го каже) , но може и да е сложно.
Колкото до Скайтек - пак не мога да те разбера, фирмата печели доста пари, какво им пречи да се представят за какво си искат марка ? Унгария е доста добре развита държава - нещо против нея и фирмите произвеждащо продукти в нея ли имаш ? С това мнение твое за Скайтек - можеше след стака да се обърнеш към дадената фирма и да си изискваш парите обратно. Това показва, че човек се учи от грешките си - т.е. ти от това да не купуваш продукти повече на тази фирма. Отностно старата тема - погледни какво съм питал - формите на креатин, а това за приема на 2та арганина? Защо да не попитам? - на теб ти изглежда глупаво - на мен просто един зададен въпрос, с които мога да разбера нещо ново. Това че ти си имал отговор на темата(знаел си че има тема за арганин преди месец) и не си го постнал в темата ми означава че не си от най-помагащите ;] В което и не те моля де . .
Последно - интересуването не включва само пускане на тема, а и четене
Като заключение: Не съм сигурен нито в “диетата ти”, нито в това, че знаеш какво приемаш и поради тази причина, няма да ти препоръчам конкретен стак. Изчитайки всичко до момента, не съм сигурен, че изобщо си за добавки.
- Damn . . защо тогава пишеш в темата като няма да ми помогнеш ? Изчитайки всичко до момента, разбирам че ти имаш само напатки към хората и не предоставяш помощ. “Под формата на - чети, чети” - окей това е помощ, насочваш хората все още да се образоват, но останалите ти коментари показват един вид - нищо не сте постигнали , за да имате блаженство от добавките.
AgBOKATA: Ами подли са си :d Всяка една марка иска да печели колкото се може по-голям пазарен дял :D - не ги упреквам
19.03.12
11:38
казано от SetinngS на 19.03.12, 10:50:
Как така след като съм се спрял на даден продукт (Syntha 6) ти разбра че ми трябва още четене ? Маи кълбото работи :D
Е нали въглехидратите ти пречели на бързото сваляне или това беше вчера :D
окей това е помощ, насочваш хората все още да се образоват, но останалите ти коментари показват един вид - нищо не сте постигнали , за да имате блаженство от добавките.
Добавките не са основно средство за постигане на целите, а помощно такова. Идеята е постигаш някакво ниво, период на застой - ползваш добавки да дръпнеш в посоката, която искаш, а не “дай да взимам нещо, че да ставам як”. Има и втора порода, която маа там нещо да се поиздуе лекичко за лятото и след това си е същата хърба.
Това че ти си имал отговор на темата(знаел си че има тема за арганин преди месец) и не си го постнал в темата ми означава че не си от най-помагащите ;]
Ми направо следващия път да отида и да разбъркам протеиновото шейкче на някой, та да съм от най-помагащите? Тази търсачка най-отгоре е точно за това - преди да пуснеш тема във форума да се информираш, имало ли е човек с твоето питане, като прегледаш всичко изписано до момента да прецениш дали инфото /респективно темата/ не е старо и едва тогава да пуснеш тема по въпроса. Няма, как да помагаш на някого, когато дори той не иска да си помогне. Да не говорим, че е абсурдно заради това, че някой не ти е снесъл готово инфо, да даваш определения /да не говорим, че ти към момента не даваш полезна информация, а искаш такава/.
Вече ти казах, че не говорим на един език - няма смисъл да продължавам писането в темата след, като си решил да вземеш нещо или там да правиш някакъв “стак”. Ще те помоля да си направиш едни снимки преди да почнеш стака, като го свършиш и два месеца по-късно, след което да ми прочетеш отново мненията в тази тема.
19.03.12
12:57
Добре спри с писането тогава, с нищо не помагаш в дадената от мен тема. Сега единствено ме подсети за снимките - за което благодаря. Наистина след като проуча поне още седмица нещата , ще се снимам да видя наистина дали ще има резултат.
казано от James Hinks на 19.03.12, 08:36:
казано от AgBOKATA на 18.03.12, 22:17:
. Опти мен според мен както и много други не са чак толкова успешен продукт, можеш да го заместиш с NOW ADAM или Animal PACK. )
Опти мен са супер успешен продукт и са едно стъпало над NOW ADAM и две под Animal PACK. И като си направиш сметката с парите излизат най-удачния избор !
Така и кои са 4тите витамини и недей подвежда хората, че Опти мен са по-надалавера от АДАМ (90 опти мен - 90 най адам, опти мен - 30дена, а нау адам - 45дена при еднаква цена !)
Хедхънтър е наистина агресивен, но хич да не е ги разбира нещата, има опит и се опитва да го сподели с другите. Проблема е, че почти всички искат наготово да им се предостави информацията и не полагат грам усилия да прочетат поне етикета на продукта или нещо от гугъл. В крайна сметка форумите са за това да има хора които да питат глупави въпроси и други да им отговарят :) :)
19.03.12
15:47
”Герган Петков: Каква е причината за това твое мислене ? И кофеина е вреден до някакви граници, когато се пие в норма защо да е вреден ? По принцип аз не пия кафета и не използвам напитки с кофеин. Така че единствения прием ще е преди тренировка и евентуално още един път някъде разпределен през деня(но това в последствие ще направя ако разбера какъв ми е толеранса). Карнитина защо също да бъде отхвърлен ? Не помага или е вреден ? Какъв ти е довода за това мнение? Протеина го взимам за допълване на хранителния ми режим. Матрицата защо да е по-добра от суроватката ? Защото са няколко различни източника с различна бързина на деиствие? Някаква конкретна марка и продукт на матрица би ли казал ?
Мислех си тези Oringe Triad , защото имат вътре в самия продукт и комплекс за стави/сухожилия. Имаш ли преки мнения отностно този витаминен продукт ? Кардиото така или иначе си го има не е под вид на скачане, но си го има. Ще се замисля над мнението ти. В краина сметка споделяш, че от тези ‘енергетици’ и продукти за подпомагането на ‘горенето на мазн’ - кофеин, егкг, карнитин - няма смисъл ? Каква е причината?”
Относно кофеина ти поствам едно мое мнение за него в друга тема: ”Бих ти препоръчал въобще да не докосваш добавки съдържащи кофеин, който най-често се използва в предтренировъчните формули и фат бърнерите. Освен в единични случаи ако ти трябва временен прилив на бодрост, а ти се спи. Аз деля хранителните добавки на два вида - Оптимизатори и Свръхстимулатори. Кофеина е свръхстимулатор (макар и не от най-опасните каквито са наркотиците да кажем) - временно ти дава пик на умствените и физическите възможности, но за сметка на по-късен срив поради изтощаване на резервите на някои невромедиатори и надбъбрените жлези. Ако злоупотребяваш с него след години очаквай да си все оклюмал в недрогирано състояние. Аминокиселините и витамините в правилните норми са оптимизатори и помагат на тялото ти да функционира добре без да го ограбва за сметка на бъдещи периоди. Проблемите ти могат да дойдат от тях само ако ги пиеш в прекомерни дози. Но дори и за аминокиселини и витамини бих те посъветвал да не си даваш парите освен ако не ти е професионално заниманието със спорт. Купувай си хубава и вкусна храна и й се наслаждавай с кеф.”
Относно карнитина( а и 95% от добавките въобще): нищожен ефект(ако въобще има такъв) за парите си. Вместо да даваш 30 лева за карнитин си вземи за тея пари сурово-сушен телешки суджук. В него имаш и карнитин и креатин и бета аланин и протеин и витамини от група Б и електролити: Натрий и Калий, холин, желязо, калций, много зинк и други минерали и мазнини. И нямаш въглехидрати. В крайна сметка какво може да има по-добри съставки за изграждане на мускул от самия мускул.
Матрицата има в себе си и суроватката която търсиш и казеини и еталона - яйчен протеин. Протеина от матрицата се освобождава постепенно за 3-4 часа, което увеличава неговото усвояване. Суроватката за час и половина е разградена и сигурно половината от дозата ти се е превърнала в захар в кръвта ти. Ако ти се дават вместо 2,30 по 50 лева за килограм захар избора си е твой.
Относно марка: МиоФюжън или Матрикс - него не съм го пробвал, но мисля, че е дори леко по-добър от Миофюжъна като белтъчен профил.
Ориндж триад - Да - защото освен витаминен и минерален имат и ставен комплекс и други някви билки също. А и 270 таблетки с доволно количество витамини дори в една таблетка. И като добавим витамините и минералите, които имаш в храната няма никаква опасност да хванеш скорбут или бери-бери ако не взимаш препоръчаните 6 таблетки на ден.
П.П. Без Матрикса всички останали добавки съм ги ползвал.
Мнението беше редактирано от Герган Петков на 19.03.12 16:51.
казано от Герган Петков на 19.03.12, 15:47:
... вземи за тея пари сурово-сушен телешки суджук. В него имаш и карнитин и креатин и бета аланин и протеин и витамини от група Б и електролити: Натрий и Калий, холин, желязо, калций, много зинк и други минерали и мазнини. И нямаш въглехидрати. В крайна сметка какво може да има по-добри съставки за изграждане на мускул от самия мускул.
Ако в суджука има месо... от две години спрях да ям салами и суджуци точно заради съставките. Не съм убеден че месото преобладава :)
23.03.12
09:26
казано от AgBOKATA на 19.03.12, 13:52:
Така и кои са 4тите витамини и недей подвежда хората, че Опти мен са по-надалавера от АДАМ (90 опти мен - 90 най адам, опти мен - 30дена, а нау адам - 45дена при еднаква цена !)
недей ги подвежда ти - колко Опти мен си изпил и на какво трениране, а ? ;)
Цената, на която взимам Опти мен е по-ниска от цената на Адам, та не се включвай неподготвен ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.03.12 09:26.
казано от head_hunter на 18.03.12, 20:47:
.
Много ти се чудя някой път, защо се хабиш толкова...
Ми не поемат бе, нека изхарчат една камара пари за глупости и ще се научат...
29.03.12
07:16
казано от slavko на 23.03.12, 09:33:
казано от head_hunter на 18.03.12, 20:47:
.
Много ти се чудя някой път, защо се хабиш толкова...
Ми не поемат бе, нека изхарчат една камара пари за глупости и ще се научат...
Надеждата, че някой може да се вслуша и съответно да пропусне грешки, които аз съм правил.
Напоследък, обаче е греда - гледат ме, като полезно изкопаемо, та малко по малко решавам, че не си струва!