Кардио + тренировка с тежести?

13.03.12
12:33

До сега разглеждах различни статии в интернета и попаднах на едно твърдение, че с монотоннно кардио без силова тренировка е възможно да изгубя толкова мускул колкото е мазнини. Ако в 3 дена от седмица правя по 35-40 мин катерене по стълбите, в другите 3 дни от седмицата какви трябва да са ми тренировките с тежести? леки (колкото да поддържам форма), тежки (много серий малко повторения) нещо средно? 190см 95 кила съм

13.03.12
12:38

Тренирай си тежко, нямаш проблем. За да изчистиш, яж около 500 калории по малко отколкото ти са нужни. Въглехидрати приемаш сутрин(овесени ядки) и бързи въглехидрати след тренировка(банани, стафиди и т.н). Калориите основно да ти идват от протеин(за да сведеш загубата на мускули до минимум), като мазнините ги ограничаваш до полезните омега 3 и т.н. Кардио сутрин преди да закусиш, а не след тренировка.

Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 13.03.12 12:38.

казано от Mitko Myanev на 13.03.12, 12:38:

Тренирай си тежко, нямаш проблем. За да изчистиш, яж около 500 калории по малко отколкото ти са нужни. Въглехидрати приемаш сутрин(овесени ядки) и бързи въглехидрати след тренировка(банани, стафиди и т.н). Калориите основно да ти идват от протеин(за да сведеш загубата на мускули до минимум), като мазнините ги ограничаваш до полезните омега 3 и т.н. Кардио сутрин преди да закусиш, а не след тренировка.

Всъщност, би било по-добре да се намалят въглехидратите и увеличат мазнините.Нали се сещаш, че ако калориите идват само от белтъчини, то те няма да се усвоят.В случая ако намали въглехидратите до много малко и ако увеличи протеините нищо няма да направи.Най-добре е да си изчисли колко протеин му трябва на ден(пример:65кг телесно тегло х2 = 130гр протеин на ден)С протеина не трябва да се прекалява.А за тежки физически тренировки е добре да има някакъв стабилен източник на енергия, той от къде ще дойде при положение, че няма въглехидрати?Ами точно за това увеличаваш мазнините.

13.03.12
17:17

Именно не се бях изказал правилно. За да е в кетогенеза, трябва да яде предимно протеин и мазнини. Не знам защо всеки се е наплашил с тоя протеин. Аз ям по 250-300гр на ден, пия по 6-7 литра вода и нямам никакъв проблем. Когато реша да кача килограмите, просто ям повече въглехидрати, а когато искам да сваля ги намалям и увеличавам малко мазнините. Даже и кардио не ми е нужно. За да се разгради протеина иска много енергия и затова се отслабва.

Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 13.03.12 17:20.

13.03.12
18:35

Значи до тука ясно, 2@95 кила=190 гр. протеин на ден (едвали ще ги докарам :Д), само ако може да ми кажете кои са полезните мазнини :д - ядки, мазни риби, зехтин друго? ;д

13.03.12
18:51

казано от igra4o на 13.03.12, 18:35:

Значи до тука ясно, 2@95 кила=190 гр. протеин на ден (едвали ще ги докарам :Д), само ако може да ми кажете кои са полезните мазнини :д - ядки, мазни риби, зехтин друго? ;д

Животинските мазнини,сметана,краве масло
Прави кардиото(ако можеш интервално) сутрин на гладно или след трениривка(тук интервално може и да ти е трудно)това са 2 най добри варианта за кардио

Мнението беше редактирано от Pavel на 13.03.12 18:55.

казано от igra4o на 13.03.12, 18:35:

Като цяло, всички животински мазнини.Примерно една хубава закуска би била комбинация от яйца и бекон и масло..И недей да готвиш със зехтин ..

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 13.03.12 22:20.

19.03.12
15:03

казано от Mitko Myanev на 13.03.12, 17:17:

Именно не се бях изказал правилно. За да е в кетогенеза, трябва да яде предимно протеин и мазнини. Не знам защо всеки се е наплашил с тоя протеин. Аз ям по 250-300гр на ден, пия по 6-7 литра вода и нямам никакъв проблем. Когато реша да кача килограмите, просто ям повече въглехидрати, а когато искам да сваля ги намалям и увеличавам малко мазнините. Даже и кардио не ми е нужно. За да се разгради протеина иска много енергия и затова се отслабва.

За сега ти нма нищо,но в дългосрочен план не е мн здравословно да се превишава 2гр.на кг.

19.03.12
15:11

казано от Mitko Myanev на 13.03.12, 17:17:

Забелязвам, че хем не си от най-знаещите, най-опитните и най-можещите, хем се напъваш да даваш съвети... ;)

19.03.12
15:40

Кардио и тежести в една тренировка? - Дори аз (момиче) не го правя, защото знам, че ми влияе на мускулната маса.
Измисли си начин да ги вместиш в програмата си. Бягане сутрин... ама да знаеш, че ще си изгърмиш гликогена, ама то пък ако не гониш постижения...
Ти си решаваш. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1