Какво мислите за този режим - помощ

19.03.12
18:45

Здравейте,

направих си една примерна и тъй като до сега не съм правил диети, искам да ми помагате, с каквото можете... Говорим за Нисковъглехидратната диета

Ден 1

Закуска(малко преди 07:00ч.) - 1 препечена филийка(пълнозърнест хляб) (с маргарин???), 2 белтъка + 1 жълтък и кашкавал/сирене(в малки количества) и билков чай(без захар, с лимон)

Обяд(около 12:30 или 13:00ч.) - пилешко филе(на скара или варено), салата(домати, краставици и марули) и 1 филийка пълнозърнест хляб

Следобед(около 17:00) - Ябълка или кисело мляко? Или какво вие препоръчвате?

Вечеря(19:00) - Салата(домати, краставици и марули) или какво вие препоръчвате?

Ден 2

Закуска - Същата

Обяд - риба(скумрия на скара), салата(същата) и 1 филийка пълнозърнест хляб

Следобед - Ябълка или кисело мляко(отново?)

Вечеря - риба(скумрия на скара) и 1 кисело мляко

Ден 3

Закуска - бекон, 1 препечена филийка (пълнозънрест хляб), билков чай(без захар) и малко сирене или кашкавал

Обяд - пилешко филе и варени картофи

Следобяд - 2 белтъка и билков чай(без захар)

Вечеря - Салата(маруля, домати и краставици) и кисело мялко

Ден 4

Закуска - 1 грейпфурт(цял плод), 1 препечена филийка  и 2 яйца + 1 жълтък

Обяд - Ориз(варен) и кисело мляко

Следобед - Ябълка и билков чай

Вечеря - Салата(същата) и пил.филе или риба(скумрия)

Ден 5

Закуска  - 1 препечена филийка(пълнозърнест хляб) (с маргарин???), бекон и билков чай(без захар, с лимон)

Обяд - пил.филе или риба и кисело мляко

Следобед - Ябълка

Вечеря - Салата и пил.филе

Ден 6

Закуска - грейпфурт (1 цял плод), 1 филийка(пълнозърнест хляб) и сирене или кашкавал

Обяд - ориз, салата(същата) и кисело мляко

Следобед - банан

Вечеря - риба и салата(същата)

Ден 7

Почивка - зареждаме “батериите”(ям нормално)

Ще съм ви благодарен, ако кажите, какво с кое мога да заменя?
1. Има ли някаква опасност за здравето, ако ям едни и същи неща, защото тази диета си я измислих бързичко, но почти еднакви неща ще ям през цялото време. Та, има ли вредно нещо в това?
2. Сигурен съм, че ще се чувствам гладен(има ли някаква опасност за здравето), ако се чувствам постоянно гладен?
3.Ще кача ли килограми, когато спра диетата(но ще си внимавам с храната де)?

4. Може ли гените да ми попречат за отслабването, тъй като и майка ми и баба ми са с големи бедра и аз съм точни с такива, въпреки, че съм момче?

5. ДА СЛАГАМ ЛИ ОЛИО, СОЛ И ОЦЕТ(както обикновено го ям), без тях или да ги заменя с нещо?

Съща така много важно нещо - мисля, че забелязвате, че не съм писал грамажи и т.н., защото смятам да започна диетата без да пресметям калории и такива неща... Всяка седмица ще си следя кг. и ако не върви по план ще променя тази част...

Да, има доста време м/у закуската и обяда, но тъй като съм на училище нямам възможност да ям нещо здравословно, а и от нас да нося нещо е доста срамно и невъзможно за мен...

2 часа след обяда, отивам на тренировка(35-40 мин. крос). Това 3-4 в седмицата, а иначе 3-5 пъти в седмицата и упражнения за бедра вкъщи. Също така имам общо 60 мин. път(отиване и връщане) за училището и смятам, че това също е някъв вид тренировка.

И последен въпрос - искам да сваля 1-3 кг.(целта ми е да стопя мазнините на корема и най-вече във бедрата(вътрешната част) и дупето, но знам, че ще отслабвам на всякаде...) и според вас, за колко време ще ги сваля с това темпо? В първите 2 седмици ще има ли резултат(поне 1 кг.), ако няма, какво да правя?

Ето и инфото ми за калорийния баланс - 172см(ръст), 73 кг, 18 години
BMR = 1803, физ. активност - 1,55(активно спортуващ)
1803.1,55 = 2794 - 500 = 2294 - ОКБ

Протеин - 182гр. - 728 калории (2,5 грама за телесно тегло)

Въглехидрати - 73гр. - 379 калории (1,3 грама за телесно тегло)

Мазнини - 141 гр. - 1269 калории

Общи протеини, въглехидрати и мазнини = 2376 калории (трябва нещо да се намали)

Калориите, които са нужни за поддържане на телесно тегло ми са - 1803

Отрицателен калориен баланс - 2294

Темата беше редактирана от nbstw на 20.03.12 20:40.

TA

19.03.12
18:50

Приятелче,не видях в нито 1н от 7те дена да има над 1000 калорий .Сети се какво трябва да направиш :) И 141 гр мазнини не са 564 кал. 1 гр мазнина=9кал

Мнението беше редактирано от toshkobz a на 19.03.12 18:54.

19.03.12
18:57

Оправено и ако знаех, какво точно да добавя и махна, нямаше да пускам темата приятел ;) Молим за помощ :)

Мнението беше редактирано от nbstw на 19.03.12 18:57.

TA

19.03.12
19:03

Така,за всеки 1н от 7те дена ти се събират(ако пил.филе е 100грама) около 35-40 гр. протеин,мазнини 50,че и по-малко,въглехидрати пак по-малко от 73 гр.Следователно почваш да се ровиш из сайта за източници на мазнини,протеин,въглехидрати и добавяш. Махни маргарина,замести го с масло и почни да използваш зехтин

Мнението беше редактирано от toshkobz a на 19.03.12 19:04.

19.03.12
19:19

2294(ОКБ) - 1671(общо п., в. и м.) = 623 калории - г/д ще губя толкова калории на ден. Прав ли съм? Ако е така - това здравословно ли е??? Разбира се, смятам че ще са по-малко от 623, тъй като като за начало няма да смятам грамажи на салати, само някои неща ще им следя грамажите, но г/д излиза така?

Ако някой може да ми помогне за всичките въпроси ще съм ви много благодарен, защото всички въпроси за важни за мен :)

Мнението беше редактирано от nbstw на 19.03.12 19:23.

19.03.12
20:05

Сметките не са ти много верни, ама горе долу да. Много протеин, въглехидрати по-малко сутрин(бавни) и след тренировка(бързи) и умерено количество мазнини, но не маргарин.

Какви са тия дни, какви са тези чудеса.ГЛупаво е да спазваш “диета”(1-ви ден глупости, 2-ри ден - още по-големи глупости).Просто си 
избери някакъв режим,определи какво и по колко ще ядеш и го търси в различни източници.Иска се разнообразие, не някви диетки, дето след като свършиш седмицата почваш отначало.

20.03.12
14:05

казано от Виктор Стойчев на 19.03.12, 22:42:

Какви са тия дни, какви са тези чудеса.ГЛупаво е да спазваш “диета”(1-ви ден глупости, 2-ри ден - още по-големи глупости).Просто си 
избери някакъв режим,определи какво и по колко ще ядеш и го търси в различни източници.Иска се разнообразие, не някви диетки, дето след като свършиш седмицата почваш отначало.

Ако обесниш по-подробно, къде и какво греша?

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063

Кога да заредим:
- веднъж на всеки 6 дни - това си е стандартния подход
- веднъж на всеки 3-4 дни - при този подход без Cheat meals !

Мнението беше редактирано от nbstw на 20.03.12 14:06.

20.03.12
18:40

Идеята на НВД е - да се приемат повече протеини и мазнини и по-малко въглехидрати, и така разхода на калории ще става от протеините и мазнините, а тъй като въглехидратите ще са в малко количество, организма ще е задължен да “взима” от въглехидратите, които вече са “залепнали” в тялото ми и така ще горя мазнини. Прав ли съм? Ако съм разбрал това, значи съм разбрал всичко... :)

а от зеленчуците - зелето

Това вярно ли е за НВД, тъй като аз съм чувал, че зелето помага при горене на мазнините? Или нещо подобно беше? Например за салатка(!) не може ли зеле с зехтин, лимон и много малко сол?

Мнението беше редактирано от nbstw на 20.03.12 19:51.

казано от wtfwtfwtf на 20.03.12, 18:40:

Идеята на НВД е - да се приемат повече протеини и мазнини и по-малко въглехидрати, и така разхода на калории ще става от протеините и мазнините, а тъй като въглехидратите ще са в малко количество, организма ще е задължен да “взима” от въглехидратите, които вече са “залепнали” в тялото ми и така ще горя мазнини. Прав ли съм? Ако съм разбрал това, значи съм разбрал всичко... :)

а от зеленчуците - зелето

Това вярно ли е за НВД, тъй като аз съм чувал, че зелето помага при горене на мазнините? Или нещо подобно беше? Например за салатка(!) не може ли зеле с зехтин, лимон и много малко сол?

Въглехидратите не са ти “залепнали” по тялото.А целта е точно това на НВД, вместо за енергия да изполваш въглехидрати, използваш мазнини.Имай в предвид, че с този режим става по-бавно, но по качествено :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1