18.03.12
22:43
Здравейте !
Нов съм във форума , но имам известен опит във фитнес залата :) . Пиша тази тема за да чуя вашите мнение по някой въпроси по който доста се колебая как да постъпя . Тренирал съм 2-3 год. но с доста прекъсвания . Последно имам около 8 месеца след като скъсах минискус и спрях за известно време . Сега когато се чувствам по добре физически искам отново да започна да тренирам , но не знам как да започна маса или релеф . Аз тежа 98 кг. и съм висок 186 . Желая да се изчистя , но някой ми казват прави маса и повече кардио , други пък ми казват само рефел и кардио . Решеил съм да си вземат един фет бърнар за да изчистя ненужното , Нямам голяма възможност за кой знае какви диети просто се ограничавам , не ям сладко , хляб , газирано , пържено , За това се обръщам към вас директно маса с повече кардио или да започна първо релеф . И ако може някаква примерна програма 3-4 пъти седмично без крака защо имам много контузии (скъсан минискус , 2 пъти счупен крак, разкъсан кръвоносен съд)и по държам краката само с тичане и футбол .
Благодаря ви предварително !
19.03.12
08:02
Ти май вече си решил какво искаш. :)
Ако имаш много мазнини, поизчисти се първо и тогава се хвърляй на голямото хапване. При 186/98 сигурно имаш бая за сваляне.
19.03.12
20:26
А може ли да попитам коя програма да ползвам . За релеф с повече повторения или от тези който тренирам всички мускулни групи в един ден?