Дневник на Jazziza (нов)

Темата е заключена.

16.03.12
19:59

Здравейте,
Подходих много несериозно към стария си дневник и реших да започна нов, като сега се надявам да бъда много по-стриктна.
На 32 години съм, висока 163, 56 кг. Целта ми е да сваля 5-6 кг., да стягам, да чистя мазното. Ще записвам тренировките и храната си, за да мога да следя какво правя и да получавам помощ от хората във форума, когато е необходимо.
Започвам от днес:)

Храната
Яйца на очи 2 бр.
100 гр. извара
Задушена кокошка с лук - 150 гр.
варено яйце + домат
печена свинска пържола - 150 гр
голяма зелена салата

Тренировка
3 кръга от:
лицеви опори х 20
напади с дъмбел 15 кг. х 10 на крак
ренегатско гребане 15 кг. х 8 на ръка
пулоувър 15 кг. х 8
добро утро с щанга 17 кг. х 15
кофички х 20
мъртва тяга 17 кг. х 20

Ами това е, радвам се, че съм отново тук:)

17.03.12
00:20

Браво, желая ти успех този път :)). Въглехидрата не ти ли е малко или си правиш зареждащи дни на няколко дена?

17.03.12
11:13

Ами да, малко са ми въглехидратите, но умишлено. Ще се опитам да се придържам към правилата на кето диетата.
Това ми е едва първа седмица и ще видим дали ще се справя.
Сутринта:
Кафе
Крос в парка - не успях да тичам колкото исках, защото нещо ми стана лошо и трябваше да спра.

Храната днес ще бъде:
2 бъркани яйца със сирене и масло
свинска пържола на скара + голяма зелена салата
микс лешник и орехи - 50 гр.
2 варени яйца + салата
извара - 50 гр.

Вечерта ще ходя на парти и ще има и алкохол, но..:)

Относно прилошаването в парка причината може да е всякаква, но имай предвид все пак, че през първите няколко дни при започването на кето режим е нормално да се чувстваш по-отпаднала докато организма ти се настрои от въглехидратно на мазнинно горене. Също така при кето режима ще ти паднат силовите постижения, но вероятно пък ще ти се подобри издръжливостта. Това е свързано с факта, че глюкозата е турбо-гориво, а мазнините тих, по-бавен, но за сметка на това по-продължителен огън.  Виното и твърдия алкохол се вписват в кето режима.

Мнението беше редактирано от Герган Петков на 19.03.12 02:15.

19.03.12
09:46

Вчера храната си беше много добре, но бях на гости вечерта и ядох най-вкусната капама на света:) Като казвам ядох имам предвид, че преядох. Чиста лакомия, много ме беше яд после, защото имаше малко ориз в капамата, но не можах да откажа. Май доста съм си превишила и калориите за деня, защото имаше мнооого месо.
Не съм тренирала, но ходих доста пеша:)

Това, че ми стана лошо в парка го отдадох на факта, че не бях яла нищо - само кафе. Не знаех, че в началото може да се чувства отпадналост, хубаво, че ми каза.

Не се притеснявай от подобни еднократни отклонения, важното е че начина ти на хранене е поставен в правилния коловоз.
Подлагай си нещо преди физическа активност. Много хора допускат грешката, като минат на кето да намалят силно и калориите, което води до подобни премалявания и отпадналост и от там разочарование от режима.

19.03.12
16:27

Днес отново ще мина без тренировка.
Храната:
кафе
2 яйца на очи, 50 гр. сирене
200 гр. пилешка пържола на скара, салата от спанак с пресен лук и половин домат
Кафе
орехи - 30 гр.
Няма да вечерям вкъщи и много се надявам да има нещо подходящо за мен, защото днес ми е тежко цял ден /заради снощната вечеря/

19.03.12
16:43

1. За да имаш успех в начинаието, трябва сама да си наложиш ограничения, които да спазваш, защото ЗА ТЕБ е важно, не защото ‘така си казала’.
2. Яж.
3. Спри пиенето, дори и през уикендите. Това са празни въглехидрати и ти правят лоша услуга.
4. И не на последно място - пропускането на планирана тренировка си е epic fail, особено за начинаещ. Ще пропуснеш пак, и пак, и пак, и в един момент ще гледаме в дневника ти само какво ядеш ;)

Успех!

19.03.12
21:07

Вечерята беше добра, но ми стана малко еднообразно - пак пиле и зелена салата. Накрая едно много малко парченце шоколад:)
С водата не съм много добре днес, но сега ще ги докарам до 2 литра:)
Иначе относно пропуснатата тренировка, никак не ми се искаше, но понякога така става:) Ще гледам да не започна да описвам само храната си, защото не виждам смисъл от подобно нещо. Обаче приемам съветите и ще гледам да съм по-стриктна;)

20.03.12
09:38

Направи си един експеримент - сутринта изпии наведнъж около 700мл, насили се ако трябва. Ако до 15 минути не ти се приходи до тоалетна, значи си доста дехидратирана. В такъв случай направи го и още 1 ден, след това си ходи винаги с бутилката и гледай да изпиваш поне по една ( 1,5л) до към 14:00 и оттам нататък, колкото ти е нужно.

20.03.12
16:54

Утре ще опитам това с водата, мерси:)

Тренировката ми днес беше по програмата P90X - total body plus - 50min
Не я изпълнявам самата 90 дневна програма, но упражненията много ми допадат и ги редувам с другите си тренировки.

Храната:
кафе
2 яйца /варени/
около 100 гр. авокадо
свинско на скара - 150 гр.
салата спанак
кафе
2 домата
50 гр. сирене
вечерта ще има салата и някакво месо /може дробчета/

21.03.12
17:03

Привет,
Вчера и днес се чувствам по-гладна от обикновено. Не ям сладко, но от два дни ми се яде много и хапнах малко:)

Храната:
2 яйца на очи, 70 гр. сирене, домат
един кит-кат 40 гр.
пилешка пържола на скара, салата - спанак и домати
50 гр. извара
вечерята ще бъде 2 кюфтета на скара, голяма зелена салата

Тренировка:
6 кръга от:
преден клек - 8х25 кг.
Мъртва вяга - 8х35 кг.
Избутване на дъмбел с една ръка 7.5 кг. /първите 3 кръга х 8 на ръка, останалите три кръга х 5 на ръка/
Повдигане на крака със свити колена от успоредка х15
лицеви опори х 13 /последните 2 кръга х 5 цели, останалите на колене/

Направих си онзи експеримент с водата сутрин и ми отне повече от 15 мин. отиването до тоалетна, поне 40 мин. Обаче, когато пия много вода съм през 20 мин и е голяма досада, но пия - поне по 2 литра дневно:)

За задоволяване на жаждата за сладко аз си правя разни експерименти с протеина на прах Миофюжън (препоръчвам шоколад с фъстъчено масло). Обикновено го комбинирам с натурално фъстъчено масло, прясно масло, какао на прах, ядки, сметана и др. плюс някакъв подсладител от тези нискокалоричните. Можеш да си разбъркаш и заквасена сметана с малини със или без подсладител.

01.04.12
13:12

Нямам никакво време от 2 седмици и това се отразява на активността ми тук.
По цял ден съм на лекции и едвам открадвам по няколко часа за спорт и почивка. Тичам в парка, имам няколко кардио и 2 силови тренировки за времето, когато не съм писала.
С храната нещата не са много добре, защото се хапва между лекциите и се храня основно с ядки, но се случи вече няколко пъти да ям нещо сладко, за да мога да изкарам. Ако имам по-дълга почивка тичам до вкъщи и бъркам яйца и салата или някакво месо. Абе объркан ми е режима много. Водата и тя  е проблем, защото избягвам да пия много вода, когато съм на лекции.
Това ще продължи до 13.04 и после отново ще си подредя храната и тренировките.

Кето режима, който се опитах да спазвам отиде по дяволите, но си обещавам да опитам отново, когато приключа в училище:) Мисля, че ми се отразява добре...

01.04.12
19:05

Може ли някой да ми каже дали месото се мери сготвено или още, когато е сурово. Търсих из нета, но срещнах противоречиви мнения:)

Знам как е със сладкото и че обикновенно там е слабото звено на веригата:) Затова ти препоръчах да си правиш някакви неща с протеин на прах и диетични подсладители. Можеш да си правиш страхотна смес използвайки цели или смлени бадеми, фъстъци, лешници, фъстъчено масло, протеин на прах, суров зехтин, орехи, какао( за предпочитане от по-хубавото с масленост 22%, а не 12%), кокосово масло, краве масло, какаово масло(доста е скъпо обаче). Сипваш си я в някакво в бурканче или си я оформяш на вафли и ги увиваш във фолио. Когато ти се преяде лапваш някоя друга лъжичка с чуство за изпълнен дълг към собственото си здраве. Иначе с конвенционалните захарни изделия само си играеш на здравословен режим и сваляне на килограми.  А и диетата ти става адски трудна като отново разклатиш уталожените кръвна захар и инсулин.
За месото обикновенно го дават в суров вид, но имай предвид, че при печене сухото вещество се увеличава с 50%. Например в 100 грама сурови пилешки гърди имаш 20 грама протеин, а в 100 грама изпечени - 30 грама. Така че умножаваш по 1,5. От 1,5 килограма сурово месо получаваш 1 килограма готов продукт. И си обирай изтеклата при печенето мазнина:)

Мнението беше редактирано от Герган Петков на 04.04.12 15:33.

05.04.12
17:42

Да си обирам мазнината - уф, обаче добре, ще я пробвам:)
Днес съм почивка и успях да свърша много неща, тренировка реализирана:)

Тренировката беше следната:
10-9-8-7…-2-1
от
Преден клек - 20кг.
Суинг - 12.5 кг.
Бърпи без лицева

Времето ми беше 15 мин. Струва ми се доста кратко и се чудя дали не е трябвало да направя още нещо след това...
Храната до този момент е:
кафе
смути от - кисело мляко, орехи, ленено семе, пресни ягоди, малко овесени ядки /много вкусно/
кафе
3 яйца на очи, сирене, айрян, домат
вечерята ще е месо и салата

Ако не ти се оттича кръвта от мозъка към мускулите може и по-дълга тренировка да правиш:) Например до 30 мин. Но и 15 мин. интензивна тренировка е добре. Лененото семе в случай че не знаеш трябва да е смляно и то непосредствено преди да го сложиш в млякото. Храненето иначе ти е добре.

Мнението беше редактирано от Герган Петков на 07.04.12 06:09.

18.04.12
11:04

Ето ме пак:)
Покрай многото лекции, а след това и празници не ми оставаше много време за тренировки, но от вчера пак съм на линия.
ЗА съжаление покрай Великден хапнах някои неща, които по принцип избягвам, но не успях да се откажа от козунака. По принцип - не сладките неща, а тестените са ми слабост, но все тая...гледам да не ги ям и така:)

Храната вчера:
2 яйца на очи, 50 гр. сирене
пилешко месо около 170 гр. на фурна, шопска салата
винен кебап, 50 гр. сирене

Тренировка
5 кръга от:
лицеви 15
суинг 10х12кг
лежанката на Милко - 10х7кг.
планк с дъмбел 10 кг. /трудно ми беше и издържах малко/
бърпи - 13
напади с дъмбел 20х12кг.

Днес ще правя 50 мин по програмата P90X - total body plus
Храната още не съм сигурна каква ще е, но ще е добра.

Напомням си да пия повече вода, защото много забравям за това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1