21.03.12
14:20
Здравейте.Чух,че на първи етаж в Халите се продавал насипен зелен (и всякакъв) чай.Въпросът ми е някой дали е взимал и ако да найстина ли е истински чая или е менте.Ако е хубав и найстина оригинален ще отида,но не знам какъв вид да взема понеже мисля,че са адски много видове зелен чай.
П.П Аз искам оригинален (само зелен чай) без добавки като лимон,портокал,жасмин,Само желен чай!!!
Благодаря предварително ! ! !
Аз съм си купувал от магазинче за насипно кафе. Чист зелен чай насипен - мирише уникално яко. След като се приготви не е вкусен (даже може да е стипчиф и много силен) зависи по колко гр си слагаш на чаша и колко време я държиш. НО със сигурност е по-вкусен от чайовете в пликче. Просто аз винаги съм намирал угромна разлика с насипния и какви ли не прехвалени марки по кафетата.
Такаче взимай смело, по-хубав ще е от пакетирания. Може да пробваш с малко грамаж. Аз на една чаена чаша слагам непълна чаена лъжичка чай. Може да се прави така до два пъти чай от една лъжичка.
21.03.12
18:27
Аз знам,че не се слага вряла вода а около 70-80 градуса.Изчакваш да заври и я оставяш за 3-4 мин да изстине малко.След това слагаш чая за 2-3 мин не повече защото става горчив и както ти каза силен.
Но аз си взех на AHMAD в пликчета и като го изпия ще отида и ще си взема.Не знам какъв вид,смисъл има китайски(много видове) японски (много видове).Ще си взема но щом казваш че е хубав значи е хубав
22.01.15
20:47
Подкрепям коментара на Даниел Бонев за зеления чай