09.10.11
18:13
Здравейте отново на всички! :) Мис има нов дневник,който смята да си го води редовно,за да може и другите да следят прогреса или регреса зависи :P.Та така стария не потръгна,защото за съжаление създаването му съвпадна с много курсови,презентации и една гаааднаа сесия.Оттам и така хубавата ми идея се опорочи.После пък ме метна хубавото лято и съъъвсем се разпуснах в поддържането на дневника.За сметка на това обаче мога да се похваля,че от гледна точка на режим и тренировки бях много стриктна.(sun) Към началото на лятото (около юни) започнах въглехидратната ротация,публикувана в сайта заедно със прилежащия режим.Много добре ми се отрази този режим,въпреки че много хора в залата ме гледаха странно.Реално погледнато не свалих кг (въпреки че са режими за отслабване).Тренирайки и хранейки се по тази система аз се изчистих и значително стегнах.След това връщайки се във Варна,реших да сменя и храненето и режима.Почнах програма за качване на маса и се хранех по усет.Разбира се следях си и си следя поетите калории и хранителни вещества.Програмата е страхотна,но покрай наш’те и техния начин на хранене все ми се подуваше корема.:( Сега след като отново съм в университета съм готова да си се храня както аз си знам.НО... имам един малък проблем.През първите един-два месеца няма да имам възможност да посещавам залата,за да си тренирам за маса.Та въпроса ми е дали ако си се храня като за трениращ човек,но само бягам и правя няколко вида упражнения вкъщи ще се разваля фатално или ще изгубя форма(мускули).Целта ми е да покача маса,но в същото време и да не се омазнявам(мн хора ме отрязяха,че такава комбинация е невъзможна,но аз не смятам да се отказвам да упорствам (giggle)).
10.10.11
08:14
Добро утро на всички! Въпреки че времето е ужасно гадно :(.Аз смятам да започна този сив ден с една порция хубаво бягане на алеята до нас. :) Въпреки така странния ми сутрешен оптимизъм искам да попитам бягате ли навън в подобно време или по-студено (през зимата) или предпочитате пътеката в залата,където е топличко ама чистия въздух е кът? Питам,защото днес за пръв път ще бягам в подобно време и не знам дали не е вредно за тялото и организма по някакъв начин. Лек ден на всички :)
10.10.11
08:48
Успех,ще следя. Аз също съм фен на ротацията,въпреки че не съм я използвал от месеци,изисква голяма самодисциплина,но си струва.Защо няма да можеш да тренираш,я се стегни -3 пъти седмично по час и половина толкова ли няма да намериш за спорт...
10.10.11
09:55
казано от Велико Иванов на 10.10.11, 08:48:
Успех,ще следя. Аз също съм фен на ротацията,въпреки че не съм я използвал от месеци,изисква голяма самодисциплина,но си струва.Защо няма да можеш да тренираш,я се стегни -3 пъти седмично по час и половина толкова ли няма да намериш за спорт...
Ами той проблема не е във времето ( аз за тренировки винаги намирам време) :) Проблема е чисто финансов за посещаване на залата.Тази година наште ме оставиха абсолютно сама да се оправям с разпределянето на бюджета ми и като се знам колко съм развейпрах (giggle) ще ми трябва време за да го разпределям както трябва :) Та на въпроса: аз пак ще си тренирам,ще бягам и ще правя упражнения вкъщи (лицеви,кофи,коремни). ;) Смятам и да прегледам за други упражнеия вкъщи,колкото да не се отпусна тия два месеца.
10.10.11
13:47
Такааа да кажа как мина денят ми досега преди да съм отлетяла за уни :) Сутринта направих мн хубаво 25-30мин. кросче.Малко ми беше студено на нослето... :) Храната досега: след кроса една чаша прясно мляко с какао,към 11-още една чаша с мляко,но без какаото.Към 13:00 обяда беше:малко пиле със зеленчуци( време беше да ги изям,че от една седмица се влачат в хладилника :) ),две филиики пълнозърнест хляб с малко маргарин и със запечена смес от яйце,извара и сирене + две варени яйца.В уни може да изям една ябълка и като се прибера ще мисля какво да хапна. :)
11.10.11
17:01
Такааа добър слетобед на всички.Днес съм мн щастлива,въпреки,че няма реална причина затова.Отдавам го на факта,че днес поне за малко беше слънчево,не валеше и за още малко не беше студено.Вчера деня не го завърших много подобаващо.Вечерята беше малко макарони с болонезе,една филийка с маргарин,един домат.Горе долу ставаше,най-хубавото беше,че вечерята я споделих с една приятелка.Лошото беше ,че и омазването по-късно вечерта пак го споделих с нея.Няма да казвак как се оамзахме... то май се подразбира (giggle).Та това за вчера.Днес мисля.че горе долу ще е под контрол.Сутринта хапнах една -две филии пълнозърнест хляб с малко извара и един кренвирш,после хапнах един кроасан и малко обикновени бисквити с айрян,към 15 изядох една ябълка.И сега пия едно кафенце.До края на деня смнятам да си направя леща,да си опека нещо пилешко,които по-късно да гарнирам със салата от зеле и краставици и моркови.За да мога да контролирам храната си съм решила да си нося кутии с домашно готвено или сандвичи,за да знам какво ям(а и заради стомаха си).А тъй като вече се похвалих с регреса си :) смятам да питам и да задавам ?и.Така аз споменах вече,че ще ми се наложи известно време да не посещавам зала :( За сметка на това съм се амбицирала да бягам и да правя упражнения у дома.Ето какво съм си харесла като програма от сайта: http://www.bb-team.org/workout/1697_da-tonizirame-u-doma-s-golemite-6#axzz1aAxK3wk8 Мисля,че става да поддържам що годе търпима форма :) но искам да чуя и вашето мнение.Най -вече идеи за добавяне на упражнения и т.н. И другото ми питане:наскоро четох за така нареченото периодично гладуване,не само това,което е писано тук в сайта, а и на други места.На мен лично идеята за около 20 часа глад ми допада,но... не мога да преценя дали е подходящо да правя такъв експеримент avec moi-même. :) И тъй като адски много се олях с романите,спирам засега ;) отивам да майсторя манджи в кухнята (sun)
казано от Niki Sb на 11.10.11, 17:01:
.Вечерята беше малко макарони с болонезе,една филийка с маргарин,един домат.ГЛошото беше ,че и омазването по-късно вечерта пак го споделих с нея.Няма да казвак как се оамзахме... то май се подразбира (giggle)
Сутринта хапнах една -две филии пълнозърнест хляб с малко извара и един кренвирш,
после хапнах един кроасан и малко обикновени бисквити с айрян,
към 15 изядох една ябълка.
И сега пия едно кафенце.
До края на деня смнятам да си направя леща,да си опека нещо пилешко,които по-късно да гарнирам със салата от зеле и краставици и моркови.
Не знам какъв режим си спазвала и колко стриктна си била, но маргарин, кренвирши, “омарзване с нещо си “, кроасан, бисквити и т.н. не са много препоръчителни храни. Особено пък комбинирани в рамките на 2 дни + спагети и хляб.
Всеки има любими неща и от време на време няма нищо лошо да похапнем от тях.
Според мен храната ти е кофти и има нужди от корекции.
И една молба , ако може пиши отделните хранения на отделни редове. Така по- лесно се чете и е по бързо.
11.10.11
18:48
казано от ralista на 11.10.11, 17:56:
казано от Niki Sb на 11.10.11, 17:01:
.Вечерята беше малко макарони с болонезе,една филийка с маргарин,един домат.ГЛошото беше ,че и омазването по-късно вечерта пак го споделих с нея.Няма да казвак как се оамзахме... то май се подразбира (giggle)
Сутринта хапнах една -две филии пълнозърнест хляб с малко извара и един кренвирш,
после хапнах един кроасан и малко обикновени бисквити с айрян,
към 15 изядох една ябълка.
И сега пия едно кафенце.
До края на деня смнятам да си направя леща,да си опека нещо пилешко,които по-късно да гарнирам със салата от зеле и краставици и моркови.Не знам какъв режим си спазвала и колко стриктна си била, но маргарин, кренвирши, “омарзване с нещо си “, кроасан, бисквити и т.н. не са много препоръчителни храни. Особено пък комбинирани в рамките на 2 дни + спагети и хляб.
Всеки има любими неща и от време на време няма нищо лошо да похапнем от тях.
Според мен храната ти е кофти и има нужди от корекции.
И една молба , ако може пиши отделните хранения на отделни редове. Така по- лесно се чете и е по бързо.
По принцип и дефакто не се храня така.Даже съм леко маниак на здравословното хранене.Неща като макарони с хляб и тем подобни комбинации дори не правя.Реално се храня само с меса(различни) с много зеленчуци,яйца,извара,сирене,овес.Храната ми е от този тип.Корекциите са може би от гледна точка на пропорциите между протеини,въглехидрати и мазнини.Просто,защото не мога да ги сметна. :)
12.10.11
11:12
Добро късно утро! :) Вчерашната вечеря:280 гр. леща,100гр. извара и огромна купа салата от домати и краставици.За закуска едно кафе с малко мляко, след това:80 гр мюсли+120гр сини сливи,заляти с кисело мляко.За днес физическата активност ще е мн домакинска работа. Хубав ден на всички :)
13.10.11
16:06
Здравейте! Храната засега:
1) 7:00-80гр мюсли + 100гр кис.мляко 2%
2) 10:00-240гр ябълка
3) 12:00- две филийки пълнозърнест хляб със смес от яйце и извара
4)15:00- 200гр пълнозърнести макарони + 100гр печено пилешко бутче
13.10.11
20:13
Вечеря:5)20:00-три филийки с мн извара с яйце + салата от зеле около 150гр
14.10.11
20:57
Днес беше супеер ден :) Сутринта ходих да тичам (около 25 мин),след това 2@6 кофички и 2@6 лицеви опори.Лицевите са ми много зле затова съм решила да ги правя редовно. :) Преди няколко дни изчетох всичко възможно ПГ и реших да го пробвам и да видя как ще се чувствам.След вчерашната вечеря за днес първото ми хранене беше към 11:00.Реално със съня успях да гладувам около 14 часа.
Храна:
1) 11:00-240 гр леща + 110 гр извара (след тичането имах убийствена нужда от въглехидрати)
2) 14:30-110 гр извара+55 гр пуешко филе+100 гр домат
3)19:40-15 гр сланина+50 гр сирене+40 гр хляб+две яйца и голяма купа салата от домати и краставици.
Малко се поомазах с тая сланина ама като бях на пазар я видях една такава мазничка и вредничка,та ми се дояде :Д
Доколкото изчислих днес съм изяла около 1355 ккал.И тай като откакто се върнах от морето ям по РБД,а на мен нещо не ми харесва,реших да опитам нещо от рода ВМ-НВД.
16.10.11
10:11
Добро утро и честит първи сняг!(sun) Докато закусвам нека напиша как мина вчера. :D Май никак .Вчера бях много надъхана да бягам,но мис се успа адски мн и реши бягането да премине във вид на домакинска работа.Храната вчера бещше горе-долу добра.Успях да гладувам около 15 часа,след което имах 8-часов прозорец за манджа time .
15.10
1)11:00-пилешка супа-200мл,патладжан с кайма(всичко е варено)-210гр,грозде-150гр + 3 шоколадови бонбона.Вчера бях на гости на бабчето и затова има такива промишлени количества храна на един път. :D
16:00-нес кафе без захар,но с канела+сок от портокал-около 200 мл.
2)19:00-пилешки крилца с ориз на фурна-250гр и зелева салата-200гр.Манджата ми се получи мн вкусна и си сипах малко отгоре :D иначе щееше да е малко по- малко :)
16.10 Днес пак мислих да бягам,ама тоя сняг ми развали плана,затова направих малко йога около 15 мин.Пффф то хич не било лесно.:) Има един комплекс упражнения “Петимата тибетци’’ -те не са трудни,но..Тъй като йогата ми стана интересна повече като упражнение,развиващи гъвкавостта и баланса на ума и тялото си взех една книжка на издателтсво Скорпио.Има доста упражнения и9 съм решила малко по малко да ги правя.То не че така се учи човек от книга,ама като за начало става.
1) 10:00-мюсли с плодове-45-50гр+ленено семе-25-30гр+200гр. кисело мляко 3.6%
Днес целият ден ще е отдаден на учене.Решила съм да си направя един литър чай и да си го пия ;) А за храненето не съм решила какво да ям с това седене у нас по цял ден :Х :)
16.10.11
19:46
Така сега да напиша и останалата част от храната.
2) 13:00:варени картофи с кожата-220гр+сирене-60гр+извара+90гр + салата от зеле-180гр
3)16:00-прясно мляко с какао и канела-100мл
4)19:30:омлет от едно яйце+два белтъка с извара и сирене+160гр леща
Днес си направих две малки разходки.За утре първото ми хранене ще е около 12-13 часа. Ако не е мн студено утре сутринта ще изляза да потичам. :)
17.10.11
20:49
Здравейте в тази студена вечер :) След като измина първият работен ден от седмицата,най-после седнах на топло,за да разкажа как го изкарах аз.Сутринта въпреки голямото си желание да стана рано,нещо не успях да се измъкна от топлото легло.След кафенцето обаче направих няколко упражнения малко за раздвижване.
Ето я и така наречената програма:лицеви-5@5
повдигане на дъмбели встрани-5@5 (само да кажа,че дъмбелите бяха две шишета от 0.5л.)
клек със собствено тегло-5@10
глутеус мост-5@5
коремни преси-2@20
Ето и храната днес:1)10:00-мюсли-40гр+ленено семе около 10гр+ябълка-140гр+кис.мляко-140гр. Малко по-късно си хапнах и едно парче от кекса на баба,че мн ме изкуши.
2)13:30-извара-160гр+пил.крилца-200гр+ориз-120гр
3)19:30-салата от зеле-160гр+картофи варени с кожата-280гр+сирене-80гр
Тези дни не се чувсрвам много добре.Чувствам се подута,все едно задържам вода.Ако е така не мога да си го обясня.Не спирам да пия около 4-5 литра вода.Не ям солено.Не знам дали си внушавам,но съм забелязала,че когато се движа малко,не тренирам и проблемите със стомаха се обаждат отново(липса на апетит,подуване на корема,едни такива оригвания).Въобще ужасена съм,защото изпадам в един порочен кръг:липса на апетит и подуване=> намаляне на храната=>а оттам забавяне на метаболизма и съвсем разваляне на стомаха.Моля ви помогнете. :)
27.01.12
23:03
Здравейте,не съм писала от много време,въпреки че обещах да съм по-редовна. :)
Но през тези месеци почнах работа и ми трябваше известно време да се нагодя към уни и работа.Вече от около месец тренирам редовно в залата.Много се радвам,че пак си почнах тренировките.Тази вечер ще си мисля вариант за ротация,тъй като именно този тип режими ми се отразяват най-добре. Иначе сега тренирам по следните програми: http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami От тази програма ползвам само кардио частта за сутрините в залата. http://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-ambitsiozni-hora-razpolagashti-s-vreme - тази също.Засега ми се отразяват добре.Когато имам време тртенирам двуразово:кардио сутрин и тренировка слетобяд и двете в един ден.Засега толкова от мен.Утре ще напиша и храненето,само да си дооправя ротацията,че още се чудя за някои подробности :)
Мнението беше редактирано от Ники Събева на 27.01.12 23:12.
02.02.12
10:36
Днес,след много четене най-после си оправих ротацията.Ето я и схемата:1-2-1-2-3-1-2 като 1е нисковъглехидратен,2-средно ,а 3 високо въглехидратен ден.На последния ден от цикъла почивам.
Днес е НВД ден,като тренировката беше рано сутрин:45 мин кардио:2*10 колело+1*10 степер+3серии*30 коремни преси.един час по-късно пих суроватъчен протеин смесен с малко кисело мляко и 20 гр сусамово масло.
Тренировките през по -голямата част от цикъла ще са между 45-60 мин,само във високовъглехидратния ден ще са с продължителност от около 90 мин.
02.02.12
20:20
храната за днес:
След тренировката:една доза суроватъчен протеин смесен с около 30 гр. кисело мляко 2% и около 10 гр. сусамово масло
12:00- салата от 200 айсберг+ омлет(2 яйца+белтък)
16:00-омлет от 4 белтъка
16:30 кафе+50мл прясно мляко
19:30-140гр печено бяло пилешко месо+салата от 200гр айсберг+един домат
ОБЩО:около 80,64гр.Б; 49гр М; 40,3гр В-горе долу толкова излизат
Сега ми се яде нещо сладко и се чудя дали да не си разтворя една доза протеин с малко кис.мляко :)
13.02.12
19:12
Пак мина много време от последното ми писане ,но да си призная вечер въобще нямам сили и желание да пиша.Както и да е въпреки,че тук не споделям много информация,аз си водя редовен дневник с тренировките,калориите,храненията.Засега сам доволна от резултата.Днес е ден на НВД,тренировката трябваше да е само кардио,но направих и няколко упражнения:
Упражнения:1-лицеви опори-3@10
2-кофички-3@10
3-добро утро-3*10 с тежест 10.5
4 клякане с щанга-3*10-тежест 13 кг
Кардиото беше 10 мин.в началото и още 20 в края.
Суплементи:преди тренировката-Л карнитин (бях го спрялА ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ),20 мин след тренировката една доза протеин и 25 гр черен шоколад.След вечеря ще напи6а храненията за деня.
13.02.12
20:40
Така сега храната:
7:00-кафе без захар+портокал
9:00-омлет от две яйца+40гр сирене+сланина 30.гр
12:30-200гр пилешки дробчета+200гр салата от кисело зеле
16:00 кафе
Около 17:30 ми беше тренировката
Около 19:00-протеина и шоколадчето (писах ги в предния пост)
20:00-20:35-салата от маруля (120гр)+3 сварени яйца+две печени чушки+100гр зелен боб с кайма
Общо по груби сметки:1300 ккал,81 гр Б,50грВ,90гр М
14.02.12
21:23
Днес е НВД ден нищо,че не ми се получи.
Храна: 09:00-питка от едно яйце+два белтъка+20гр овесени трици+20гр пшеничен зародиш,50гр крема сирене,20гр майонеза
12:30-13:00- миш-маш от две яица+две печени чушки+40гр извара,салата от 200гр кисело зеле
16:20-протеин,разтворен в около 60 гр кисело мляко
18:30-протеин+20 гр мед+три бонбона (за последното ми е простено,все пак празници)
20:00-200гр дробчета+200гр салата айсберг
Това е храненето за целия ден.Горе-долу съм доволна.Като изключим,че леко надвиших въглехидратите и калориите за деня.
Тренировка:беше от 17:05 до 18:20: 1)10 мин степер
2)раменна преса с дъмбели 4*8( 1*2кг+3*3кг)
3)разтваряне с дъмбели 3*12 (1*2кг+2*3кг)
4)задно рамо 3*12 (3*2кг)
5)коремни преси 4*30+ коремни от вис 4*14(повече не мога да направя,но постепенно ги увеличавам)
6) 15 мин степер+5 мин колело със скорост 28 км/ч
Суплементи:освен двете дози протеин,взех и Л-карнитин преди тренировката
17.02.12
11:07
Не сам писала от два дена,но ми е простено тъй като учех здраво за последния изпит.Накратко ще опиша последните два дни и част от днешния.
15.02: РБД, Нетренировъчен; Храна:мюсли,пшеничен зародиш,малко макарони,много салати,яйца,сирене и извара
16.02: НВД,тук нещата не се получиха много НВД,по-скоро стана РБД.Закуската беше кроасан и бисквити БЕЛВИТА,за да имам мозъчна дейност на изпита (беше устен),после малко лешници,омлет от гъби.Около 18:00 беше тренировката (трицепс+бицепс),вечерта протеин и малко черен шоколад,а към 21:00 омлет+салата от зеле,ряпа и моркови.
17.02: Днес пак е НВД ден,кам 15:00 смятам да потичам.Закуска: протеин,разтворен в малко прясно мляко+20гр пшеничен зародиш
Това, че сладкото и бисквитите помагат за мозъчната дейност е жестока грешка :) Не е така, ами точно МНОГО наоборот :) Ама знам, че много хора така мислят, даже в семейството ми е разпространено. Години наред са ме излагали на въздейстивието на шоколади и вафли при предстоящо интелектуално предизвикателство, в резултат, на което се чувствах депресирана, уморена и направо шайсе, шит и т.н. На мен най-ми помагат на мозъчната обаче репички :) Ама както и да е, всеки сам си знае :) Позволих си да коментирам ... ша извиняваш :)
17.02.12
14:52
Е нали затова е дневник,да се коментира.Знам,че сладкото не струва ама в 7:00 сутринта друго няма :P Аз за себе си съм се убедила,че колктото по-чисто ям,толкова по-добре се чувствам
18.02.12
14:27
Вчера за вечеря имаше около 200гр пилешко+200гр салата от зеле.Не го вписах снощи,защото бях на работа до късно.
Днес е РБД ден.
Закуска:протеин разтвотен в нисколаслено мляко+20гр овесени трици+20гр пшеничен зародиш/
Тренировка: от 12:20 до 13:30
Тренировка:
1)повдигане на щанга от полулег 4*8 (2*10.5кг+2*-13кг)
2)повдигане на дъмбели от полулег 4*10(2*3кг+2*4кг)
3)пек дек 4*12(2*15кг+2*20кг)
4)кросоувър 4*12(2*7кг+2*8кг)
коремни преси 4*30
кардио:10 мин в началото и 15 мин в края
Хранене след тремировка:протеин+40гр сладко от сливи
Мнението беше редактирано от Ники Събева на 18.02.12 14:30.
19.02.12
16:47
Така нека разкажа и за днешния ден.НВД ден с тренировка за крака.
Хранене:1)11:00-11:40 спаначена супа,пилешки дробчета+салата от един домат и 40гр сирене
2)15:00 протеин,разтворен в нискомаслено мляко+40гр тахан
3) 16:00-16:30 спаначена супа,омлет с гъби+160гр зелева салата
Суплементи:преди тренировката Л-карнитин +Спектрум,протеин
Тренировка: между 13:30:14:30 1)10 мин колело
2)клякане с щанга 4*10(4*13кг)
3)напади с дъмбели 4*15(4*3кг)
4)разгъване 4*15(2*5кг+2*10кг)
5)сгъване 4*15 (1*10кг+3*15кг)
6)калф машина 4*15(4*20кг)
Вечерята смятам да е около 19-20 часа,найвероятно омлет+салата
Закуската е мн късна,защото станах около 10.Чудя се дали към 23:00 да имам още едно хранене,по принцип като ям кам 20:00 не огладнявам,но знам ли дали периода на глад от 20:00 до 09:00 сутринта на следващия ден не е мн дълъг.
20.02.12
20:00
Днес е ВВД ден + тренировка за гръб.Като изключим,че не мога да се набирам съм мн доволна.
07:30-08:00 3В1 с фреш от портокал и грейпфрут
ХРАНА: 09:00-09:30-80гр мюсли+50мл прясно мляко+една филия ръжен хляб с домашно сладко от сливи
12:40-13:10 три сандвича с риба тон,майонеза и кашкавал+салата от зеле 160 гр
15:30 мляко с нескафе
19:00 протеин+малко черен шоколад
20:00-20:40 макарони160гр с извара160гр+сирене40гр+ домат280гр с маслини-80гр
Тренировка:17:20-18:40 1)10 мин степер
2)гребане с щанга 4*8(1*10.25кг+3*13кг)
3) тука трябваше да са набиранията ама нали не ми се получиха :) нищо аз ще продължа да опитвам докато не направя поне две :)
4)хоризонтален скрипец 3*12(3*15кг)
5) вертикален скрипец 3*12 (1*20кг+2*25кг) на сериите с 25кг нещо нямах сила да направя повече от 10 повторения,последните с мн зор ставаха,никаква идея защо така се получи
6) 15 мин степер+20 мин пътечка
Суплементи:протеин,Л-карнитин,витамини Спектрум
По изчисления днес трябват:1735,67 ккал,98грБ,39грМ,240грВ
Мнението беше редактирано от Ники Събева на 20.02.12 20:29.
21.02.12
22:43
ехооо здравейте и от мен.Да се разпиша за днес.Днес беше НВД ден,като сутринта трябваше да бягам.За сметка на това успях да си приготвя храната за днес.
Храна:07:00 кафе+фреш от портокал и грейпфрут
08:45-омлет от две яйца,сирене,20гр овесени трици+20 гр пшеничен зародиш+20гр майонеза+40гр крема сирене хапнах си и няколко парчета суджук Както се вижда стабилна закуска беше.
12:00-12:15 омлет от две яйца+40гр извара+ няколко гъби
16:00 20-30гр лешници сурови
19:15-19:50 омлет от две яйца+половин консерва риба тон (мн вкусно се получи,аз бях мн скептична,но ми хареса)+салата от 200гр домати и няколко маслини
Днес само яйца,направо ми омръзнаха.Обаче за пръв път от мн време а успея да покрия почти напълно Б и М ,а В да останат даже под необходимата за деня норма.Абе истинско НВД ;) Иначе ня тичах сутринта,ама се прибрах пеша от Уни до нас (Софийски-Красно село)
За мой ужас наближават едни от онези дни и се побърквам :D не само дали ще има гости ами и как ще изтърпя :( мн го мразя този период.
Стискайте палци утре храната да е добре.Утре е РБД нетренировъèн ден,проблемът е ,че 12 часа ще сме в уни.Ясно е,че или ще се мъкнат 50 кутии с храна или мн ще се умува какво и къде да ям,не ми се ядат боклуци като банички,бонбони и др.Дайте съвети какво да си направя,хем да е бързо ,хем да ме нахрани.
Ами ние като организирахме последно мероприятие в нашто уни за компютърни гийкове, накупихме пет шест кашона бисквити слепени с шоколад и харибо желирани бонбони :) И кафе и кола (rock)
То или ша сме гийкове и ша ядем това, или ша са излагаме, значи :D
Иначе по сбирки и семинари, нагъвам демонстративно огромни слепени бисквити с шоколад.
Това и като знак на протест срещу обществото и липсата на жени да ми стимулират хранителните навици в залата. Други колеги пък избират съответно различни методи на демонстративен протест—като например да изнасят семинар боси и с окачено СиДи на върва като гердан. След което професорското тяло даже и не обръща внимнание на шума и и трохите от моите бисквитища. Размислям се за по-фрапантни методи вече и аз ...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.02.12 10:22.
23.02.12
22:42
Да разкажа набързо за вчера и днес и да се мятам пак да уча :). Вчера нетренировъчен ден РБД.Не сам мн доволна от храната,макар че се постарах да е качествена.Но с 12 часа лекции е така. Ето и храната: закуска-мюсли с овесени трици,пшеничен зародиш и малко сирене обяд-три кюфтета+200гр боб
вечеря (към 17:00) три филийки ръжен хляб с яйце,сирене и извара.Прибрах се към 21:00 и бях прекалено уморена да ям толкова късно
ДНЕС 23.02 НВД ден +тренировка
ХРАНЕНЕ: 06:30-07:00 фреш от портокал+кафе
07:45 240гр зелен боб с кайма (беше ми останала една порция в камерата)
13:00 омлет от две яйца и кашкавал,салата зеле+пил. бутче+парче топено сирене
17:45 протеин+20гр мед
19:15 200гр свинско+200 картофи варени небелени
ТРЕНИРОВКА:1) кардио 10 мин
2) раменна преса 4*8 (1*2кг+3*3кг)
3)разтваряне с дъмбел 3*12 (1*2кг+2*3кг)
4) задно рамо 3*12 (3*2кг)
5) коремни преси 4*30+коремни от вис 3*14
6) кардио 15мин
СУПЛЕМЕНТИ: протеин,Л-карнитин,витамини
Все още се колебая дали кам 22 да правя последно захранване.Идеята с тренировките и хранененто е да посваля 1-2 кг,но в същото време искам да запазя (леко увелича)мускулите.
24.02.12
22:45
Етоо ме пак :) Днес е РБД ден с тренировка.Храната стана леко ВВД,за което са виновни баба и нейните курабиики,
ХРАНА: 9:00 кафе +фреш от портокал
9:20 80гр мюсли+40гр овесени трици+20гр мед+40гр сирене
12:00 доматена супа,зелен боб с кайма+няколко курабиики (това беше менюто на баба)
17:45 протеин+6 парченца черен шоколад
19:20-19:40 160гр свинско+200гр салата от зеле+40гр картоф
ТРЕНИРОВКА:1) 10 мин кардио
2)повдигане на щанга от лег тесен хват 3*8(1*10.5кг+2*13кг)
3)кикбек 3*12(3*3кг)
4)трицепсово разгъване на скрипец 3*12 (1*10кг+2*15кг)
5)сгъване с щанга от стоеж 3*12(1*8кг+2*10,5кг)
6)концентрично сгъване 3*12(3*4кг)
7)бицепсово сгъване на скрипец 3*12(1*10кг+2*15кг)
8) кардио на пътека бързо ходене 6,3 км/ч-20мин
Утре НВД ден с кардио.Тези дни имам възможност кардиото да е вечер и ми прави впечатление,че имам сила за кардио или рано сутрин кам 8 или вечер след 17:00.Днес например тренировката беше кам 16:00 и нямах сила да тичам,заболя ме далака и можех само да ходя.
26.02.12
22:00
Ще напиша храната и тренировките за вчера и днес.
ВЧЕРА: НВД+кардио.Кардиото беше сутринта,пурвото хранене беше към обяд.
ХРАНА: 1) пилешка супа-200мл,омлет,риба тон+топено сирене
2)протеин+мляко,какао+120гр сметана+30гр тахан
3)кисело зеле 100гр+60гр извара
4)омлет с извара и сирене+200гр зелева салата+няколко маслини
ДНЕС:НВД +тренировка
ХРАНА: 10:00-10:30-30гр телешки суджук+санндвич с яйце,сирене и извара+50гр топено сирене
13:30-14:00-220 мл спаначена супа,240гр дробчета,80гр кисело зеле(готвено)+50гр извара
20:00 протеин+шоколад
20:45-21:20-120гр макарони с извара и кетчуп+200гр китайско зеле+омлет от две яйца и сирене
ТРЕНИРОВКА:1)кардио 10мин
2) повдигане на щанга от полулег 4*8 (4*13кг)
3) дъмбели от полулег 4*10(2*3кг+2*4кг)
4) пек-дек 4*12 (2*15кг+2*20кг)
коремни преси 4*30+коремни от вис 4*14
кардио 10 мин на пътеката
СУПЛЕМЕНТИ: Л-карнити+витамини,протеин
01.03.12
20:47
Здравейте,не сам писала от 2-3 дни,но съм спазвала тренировките и храненето затова няма да ги вписвам.Ще напиша само днешния ден.Днес е НВД ден с тренировка.
ХРАНЕНЕ:08:00 сок от грейпфрут+кафе
09:00 питка от две яйца,овес,извара+30гр топено сирене
13:20-супа от спанак+160гр свинско нетлъсто+80гр кисело зеле на фурна
19:35 протеин+ една-две вилички сладко от сливи
21:00 омлет +салата+ една филийка с яйце и сирене от вчерашните сандвичи
Суплементи:протеин,витамини,Л-карнитин
ТРЕНИРОВКИ:1) 7 мин степер
2)раменна преса с дъмбели 4*8 (4*3кг)
3)разтваряне с дъмбел 3*12 (3*3кг)
4)задно рамо 3*12 (3*2кг)
5) коремни преси 4*30
6) коремни от вис 3*14 (повече засега не мога да направя)
7) 15 мин пътека +20 мин бързо ходене навън
Днес малко надхвърлих въглехидратите,но иначе съм доволна от храненто и тренировката.
Мнението беше редактирано от Ники Събева на 01.03.12 21:02.
02.03.12
20:29
Ето ме и мен тъкмо след тренировката,днес е РБД ден.
ХРАНЕНЕ:08:00 кафе+фреш от портокал
09:00 40гр мюсли+овес+10гр сирене+120гр сметана с малко какао и мед
13:00-13:30 пилешка супа+чушки с доматен сос+3 парчета баница (пак на баба вкусотиите) :) Особено на баницата не можах да устоя :)
20:00 протеин+120гр мляко+25гр шоколад с лешници и стафиди (смятам това да ми е последното хранене)
ТРЕНИРОВКА:1) 7 мин степер
2) повдигане на щанга от лег с тесен хват 3*8(1*10,5кг+2*13кг)
3)кикбек 3*12(3*3кг)
4)разгъване трицепс 3*12(1*10кг+2*15кг)
5)бицепсово сгъване с щанга 3*8 (1*8+2*10,5)
6)концентрично 3*12(3*4кг)
7) бицепсово сгъване на скрипец 3*12(1*10+2*15кг)
8) кардио 18 мин пътека като редувах бягане с бързо ходене
СУПЛЕМЕНТИ: протеин,Л-карнитин+витамини
03.03.12
21:34
Здравейте и от мен.Така днес е НВД ден + тренировка+кардио.Храната не се полу4и мн заради баницата на баба ама айде ще кажем,че сам я изразходвала :)
ХРАНЕНЕ: 09:00 120гр свиснко+120гр печени небелени картофи
13:30 омлет с извара+салата от зеле+240гр баница
19:45 протеин с кисело мляко
20:40 миш-маш от две яйца и извара+малко кисело зеле( печено)+салата от домат и половин краставица( не успях вс да изям де) :)
ТРЕНИРОВКА:1)11 мин степер
2)повдигане на щанга от полулег 4*8(4*13кг)
3)дъмбели от полулег 4*10(1*3кг+3*4кг)
4)пек-дек 4*12(2*15кг+2*20кг)
5)кросоувър 4*12(4*8кг)
6) 4*30 коремни преси
7) 11мин степер+10мин пътека
Получи се тренировка около 90мин,доволна съм.
А сега да се оплача тая ротация ми втръсна много ми е натоварващо постяонно да редувам дните,да изчислявам калории,Б:М:В и т.н Остава ми още една седмица да съм на ротиране,след това смятам да я спра.Ще опитам периодичното гладуване ,да видя какво ще излезе.Аз един път опитах,но нещо не се получи.Сега ще опитам пак да видя как ще ми се отрази. :) Четох доста положителни неща.Ще продължа да чета,за да видя кой тип ПГ ще е най добър за мен.Имам въпрос ако мина на ПГ предполагам, трябва да сменя програмата.Смисъл дали комбинацията: всеки ден трениране и ПГ ще претренирам?
04.03.12
21:44
Да напиша и за днес.Днес е нещо средно межди РБД и НВД с тренировка за крака.
ХРАНЕНЕ:08:00 кафе + сок
09:00 http://www.bb-team.org/recipes/2813_plato-tri-tsvyata-za-mikrovalnova около 200гр
13:00 240гр баница+салата зеле+ малко сладко от сливи
17:30 кафе с малко мляко
20:00 протеин с малко кисело мляко+30гр халва
21:20 110гр свинско+100гр картофи небелени+салата от зеле
ТРЕНИРОВКА:1) пътека 10 мин
2) клек с щанга 4*10(4*13кг)
3)напади с дъмбел 4*12(4*35кг)
4)бедрено разгъване 4*15(2*5кг+2*7кг)
5) бедрено сгъване 4*15(4*15кг)
6) калф машина 4*15(4*20кг)
7) 5 мин пътека
СУПЛЕМЕНТИ: протеин+л-карнитин
Смятам след една две седмици ще променя програмата,най-вероятно ще комбинирам малка с голяма група, ама да видим ще се чете още :)
06.03.12
20:23
етооо меее (sun) Вчера пропуснах да се впиша ама то и кой знае какво не се е случвало.Вчера ВВД ден,трябваше да правя гръб ама не ми се тренираше,че се прибрах кам 19:30.Вчера си измилсих мн приятни кексчета,които стават за ВВд,а с малко корекции и за НВД закуска. :)
Днес е НВД ден+тренировка за гръб.
ХРАНА:09:30 баница +кексче от едно яйце,извара+2 лъжици овесени трици
13:15 протеин с кисело мляко+6парченца шоколад
14:30-15:00 110гр пилешко месо с кожа+60гр кьополу+салата от зеле
19:30-20:00 салата с пил.месо малко макарони (оризови)+няколко листа маруля и малко краставица
ТРЕНИРОВКА:1) кардио 7мин
2)гребане с щанга 4*8 (1*10,5+3*13кг)
3)хоризонтален скрипец 3*12(2*15+1*20кг)
4)вертикален скрипец 3*12( 2*20кг+1*25) +1*30кг+1*35кг
5) кардио 10мин+прибиране от университета :)
СУПЛЕМЕНТИ:протеин От днес спирам Л-карнитина за две седмици.
Утре РБД и почивка
08.03.12
21:22
Вчера беше РБД ден+почивка.Не знам какво ми стана ,но цял ден ми беше лошо,повдигаше ми се,абе ужас. :(
Днес също трагедия,цял ден не ми се ядеше,само няколко бонбона(заради гаджето и две колежки) .Тренирах рамо,сериите и повторенията са като миналата седмица.Чак сега хапнах свястна храна :( салата с малко пиле+кьополу.Ами това е за днес . Мисля ПГ да го почна по-рано,така и така напоследък ям насила.
14.03.12
20:38
Здравейте,не сам писала цяла седмица,но беше лудница и нямах никакво време.Започнах ПГ ама нещо все съм гладна . :) Иначе си тренирам като хората :)Днес почивка.Храната бива:мюсли с извара и сирене,баница+малко винегрет,две кюфтета,едни бисквити Белвита.Вечерята:винегрет+салата от кисело зеле.Като се успокои обстановката пак ще пиша подробно
19.03.12
21:10
Не съм писала от една седмица,но бях много заета.Днес 14 часа фастинг.
ХРАНА:11:30:мюсли+сирене+извара+20гр суджук(телешки)
15:30 мляко с какао
18:00н протеин с мляко+21гр шоколад
19:00 пиле с ориз,салата+2 бисквити със конфитюр от сливи
Тренировка:гърди+бицепс+кардио
1)8 мин степер 2) повдигане на щанга от полулег 4*8(2*15.5кг+2*13к
3)дъмбели от полулег 4*10(2*5+2*4кг)
4)пек дек 4*12(2*25+2*20кг)
5)бицепсово сгъване с щанга 3*8(2*10,5+2*8кг)
6)концентрично 3*12(2*4+2*3кг)
7) кардио 15 мин пътека
Утре нормално хранене без фастване с тренировка за крака и корем.Решила съм освен фастването да редувам и НВД с РБД.
21.03.12
22:17
Днес 14 фаст Тренировка за крака + РБД.Много съм доволна от днешния ден.Тренирах на гладно сутринта,но се чувствам много по-добре отколкото ако имам 1-2 хранения преди тренировката.
ХРАНЕНЕ:07:00 кафе
10:30 протеин с кисело мляко+42гр шоколад
11:30 240гр пилешко бутче+160гр ориз със зеленчуци+200гр салата
15:30 Активия+една принцеса с кашкавал
20:30 херинга в дом.сос+салата+суджук
Тренировка:1)11мин степер
2) клякане 4*10(2*15,5+2*13кг)
3) разгъване 4*15 (2*8+2*7кг)
4) сгъване 4*15(1*20+3*15кг)
5) лег преса на пръсти за прасец 4*15(4*20кг)
6) 15 мин кардио