Въпроси за интервална кардио тренировка.

22.03.12
00:54

Имам няколко въпроса относно този тип тренировки. При четиридневен сплит колко пъти да тичам? Може ли в един и същ ден кардио сутрин и тренировка във фитнеса следобяд? Трябва ли да почивам повреме на кардиото т.е. примерно да направя 2 обиколки редуване на спринт и тичане и да почивам или да продължавам?

Най-добре е 2-3 пъти в седмицата да бягаш. Аз примерно правя хийт 3 пъти през ден, но не почивам повече от 48 часа между 3-те бягания. Да, дори това е най-удачния вариянт, сутрин на гладно и следобед трен. В началото естествено, че ще почиваш защото няма да можеш да издържиш 15-тина минути, но за по нататък ако правищ едно чисти хийт без почивка си е супер.

22.03.12
10:21

Мога да ти препоръчам супер кардио за рано сутрин:
1. Пий БЦАА + Глутамин и върви към някой стадион.
2. Ако ще правиш хийт, направи 2 обиколки умерено-слабо темпо за загрявка, после 6 спринта от по 60-100 метра като между спринтовете ходиш (правиш спринта и ходиш до старта на следващия). После още 2 обиколки за разтоварване и хийта ти е готов.
3. Може да правиш едно друго, което е уникално. Правиш си обиколки, но променяш темпото, без да стигаш до спринтове.
3. И последно си е ВИК в рамките на 20-30 мин.

Успех !

Благодаря че ме ориентирахте. Помогнахте ми много. Аз по интуиция тренирах точно така 2 обиколки загрявка после 2 обиколки всяка с 2 спринта после почивка и пак 1 обиколка спринтове и накрая 3 обиколко тичане.Само да попитам има ли смисъл да правя и кардио след тренировка. Няма смисъл според мен :). Отново благодаря за отговорите и лек ден :)

26.03.12
09:58

Ако правиш по 3+ кардио тренировки седмично, тази след тренировката може да я пропуснеш ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1