20.03.12
11:43
Здравейте,
От доста време съм на НВД-ВМ режим на хранене и закусвах нормално като стана (обикновенно яйца със сланина, яйца с мало и тн...). Проблемът ми е, че наскоро започнах работа и трябва да ставам много рано, след което излизам. Нямам абсолютно никакво време да готвя сутрин (тренирам всеки ден до късно вечерта и ако ставам по-рано няма да ми остава никакво време за сън). Единственото време което имам в наличност са 5 мин преди да изляза, в които забърквам един суроватъчен протеинов шейк (Голд Стандарт) пия го и излизам. И тук идва въпроса за мазнините, които липсват на закуска и това не ми харесва.
Какво мазно мога да хапвам, докато пия протеиновия шейк, което да не трябва да се готви/приготвя. Идеите които ми идват на мен са да ям 60-70 грама масло (не ми е проблем да го ям - вкусно ми е) или заквасена сметана... Вторият ми и последен въпрос е дали изобщо е удачна комбинацията от суроватъчен протеин с мазнина за закуска.
Моля хората, които са запознати с режима да споделят мнение и да дадат някоя и друга идея. (Знам че за закуска въпросният суроватъчен протеин не е достатъчен, но на този етап няма как да бъде другояче). Благодаря ви предварително.
20.03.12
11:49
За мен комбинацията е доста удачна. Вариантите са заквасена сметана и ядки.
20.03.12
11:56
Ето ти едно интересно изследване с протеинов шейк срещу протеинова храна за закуска.
Ще ми е интересно да споделиш има ли при теб разлика в апетита и в храненето след закуската след като си преминал от храна на шейк сутринта.
20.03.12
14:47
Кольо Пияндето, виж за ядки не се бях сетил, може би защото съм на 0% въглехидрати от месец (само от зеленчуци и млечни продукти каквото се събере), но наистина са удачен вариант в случая.
Oranje, прочетох статията и ще ти споделя впечатления след някой друг ден, като свикна с новата закуска.
21.03.12
10:05
Включих сурови ядки 70гр. (тази сутрин лешници) в закуската плюс протеина и комбинацията е много приятна на вкус и като общи елементи в яденето се получава много добре за ВМ режима. Мисля това да закусвам всеки ден от понеделник до петък, като сменям типа сурови ядки за разнообразие.
Лешниците са хубаво нещо. Вкусно.
Само за сравнение
70 гр. лешници:
* около 1.60 лв
* 42 гр. мазнини (ненаситени), 9 гр. въглехидрати, 9,5 гр. белтък, ама от този, дето не ти трябва
* 578 калории
140 гр. кашкавал:
* около 2 лв
* 42 гр. мазнини (и наситени), 2,2 гр. въглехидрати, 36 грама превъзходен белтък :)
* 543 калории
Време за приготвяне - еднакво
Количество мазнини - еднакво
Щом си готов да ядеш масло или сметана - се предполага, че за теб няма значение дали са наситени мазнините.
Във твоя случай дори въглехидратите, които избягваш, са 4 пъти по-малко при кашкавала
Мнението беше редактирано от 3OP3AMAH на 22.03.12 15:44.
23.03.12
09:36
9 гр. въглени не са проблем - не се вманиачавам чак толкова много, просто спрях да ям храни съдържащи ги и не се бях сетил отначало за ядките като вариант за допълнение към бързата закуска. След като Кольо ме подсети, си направих менюто и мога да кажа най-малкото, че е много приятно на вкус и ме държи прилично сит докато обядвам.
Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 23.03.12 09:43.