Протеинов шейк за закуска + мазнина?

20.03.12
11:43

Здравейте,

От доста време съм на НВД-ВМ режим на хранене и закусвах нормално като стана (обикновенно яйца със сланина, яйца с мало и тн...). Проблемът ми е, че наскоро започнах работа и трябва да ставам много рано, след което излизам. Нямам абсолютно никакво време да готвя сутрин (тренирам всеки ден до късно вечерта и ако ставам по-рано няма да ми остава никакво време за сън). Единственото време което имам в наличност са 5 мин преди да изляза, в които забърквам един суроватъчен протеинов шейк (Голд Стандарт) пия го и излизам. И тук идва въпроса за мазнините, които липсват на закуска и това не ми харесва.

Какво мазно мога да хапвам, докато пия протеиновия шейк, което да не трябва да се готви/приготвя. Идеите които ми идват на мен са да ям 60-70 грама масло (не ми е проблем да го ям - вкусно ми е) или заквасена сметана... Вторият ми и последен въпрос е дали изобщо е удачна комбинацията от суроватъчен протеин с мазнина за закуска.

Моля хората, които са запознати с режима да споделят мнение и да дадат някоя и друга идея. (Знам че за закуска въпросният суроватъчен протеин не е достатъчен, но на този етап няма как да бъде другояче). Благодаря ви предварително.

За мен комбинацията е доста удачна. Вариантите са заквасена сметана и ядки.

Ето ти едно интересно изследване с протеинов шейк срещу протеинова храна за закуска.
Ще ми е интересно да споделиш има ли при теб разлика в апетита и в храненето след закуската след като си преминал от храна на шейк сутринта.

20.03.12
14:47

Кольо Пияндето, виж за ядки не се бях сетил, може би защото съм на 0% въглехидрати от месец (само от зеленчуци и млечни продукти каквото се събере), но наистина са удачен вариант в случая.

Oranje, прочетох статията и ще ти споделя впечатления след някой друг ден, като свикна с новата закуска.

21.03.12
10:05

Включих сурови ядки 70гр. (тази сутрин лешници) в закуската плюс протеина и комбинацията е много приятна на вкус и като общи елементи в яденето се получава много добре за ВМ режима. Мисля това да закусвам всеки ден от понеделник до петък, като сменям типа сурови ядки за разнообразие.

22.03.12
15:44

Лешниците са хубаво нещо. Вкусно.

Само за сравнение
70 гр. лешници:
* около 1.60 лв
* 42 гр. мазнини (ненаситени), 9 гр. въглехидрати, 9,5 гр. белтък, ама от този, дето не ти трябва
* 578 калории

140 гр. кашкавал:
* около 2 лв
* 42 гр. мазнини (и наситени),  2,2 гр. въглехидрати, 36 грама превъзходен белтък :)
* 543 калории

Време за приготвяне - еднакво
Количество мазнини - еднакво

Щом си готов да ядеш масло или сметана - се предполага, че за теб няма значение дали са наситени мазнините.
Във твоя случай дори въглехидратите, които избягваш, са 4 пъти по-малко при кашкавала

Мнението беше редактирано от 3OP3AMAH на 22.03.12 15:44.

23.03.12
09:36

9 гр. въглени не са проблем - не се вманиачавам чак толкова много, просто спрях да ям храни съдържащи ги и не се бях сетил отначало за ядките като вариант за допълнение към бързата закуска. След като Кольо ме подсети, си направих менюто и мога да кажа най-малкото, че е много приятно на вкус и ме държи прилично сит докато обядвам.

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 23.03.12 09:43.

30.03.12
17:35

Препоръчвам да се поразровиш за инфо на следните теми:

1. Въглехидратна ротация
2. Гликемичен индекс
3. Метаболизъм

За мазнините - орехи, ленено семе, ядки.

Мнението беше редактирано от Jobko на 30.03.12 17:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1