Претренирам ли гърба с тази програма?

Ситуацията е следната: Вчера тренирах гръб и бях на последното упражнение.Докато го правех един батко просто дойде при мен и ми каза,че адски много претренирвам гърба и го права близо 50 мин. вече,а аз му казах: Еми нали все пак е голям комплекс от мускули,а той ми отговори: Така ли ? А тогава да виждаш да ти расте ? Замълчах си ... Програмата ми е : Набирания на лост 4х6-8,Гребане с Дъмбел или с щанга 4х8-10,Мечка - 3х10,Долен Скрипец 4х10

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.03.12 10:32.

23.03.12
17:33

казано от Bojidar Yagodin на 23.03.12, 17:28:

Ситуацията е следната: Вчера тренирах гръб и бях на последното упражнение.Докато го правех един батко просто дойде при мен и ми каза,че адски много претренирвам гърба и го права близо 50 мин. вече,а аз му казах: Еми нали все пак е голям комплекс от мускули,а той ми отговори: Така ли ? А тогава да виждаш да ти расте ? Замълчах си ... Програмата ми е : Набирания на лост 4х6-8,Гребане с Дъмбел или с щанга 4х8-10,Мечка - 3х10,Долен Скрипец 4х10

И това 50 мин??

Почивам много между сериите ...

23.03.12
18:11

Емиии моята е:
Набирания широк хват , пред гърди - 4x8
Мечка - 4x8
Гребане с дъмбел - 3x8
Мъртва тяга - 4x8
За сега расте , даже расте най-добре спрямо останалите мускулни групи.Цялата тренировка не отнема повече от 40мин. Почивка м/у сериите 30/40сек. , а м/у упражненията до 2мин. :)

Поздрави !!!

23.03.12
18:18

15 серии за гръб да се твърди, че са много и че ще се претренира е абсурдно.След гребането и мечката не ти е нужен този долен скрипец(предполагам за хоризонтален става дума).Бих го заменил с горен скрипец с широк хват.Всичките упражнения по 4 серии 10-8 повторения.

То и от 5 серии за гръб може да претренираш, ако досега си правил повторенията за бройка и изведнъж откриеш неща като темпо на повторение, пикова контракция, изометрия, ТUT… - все неща, които са по-важни за мускула от това колко точно серии и повторения са направени.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1