19.03.12
15:51
Здравейте извинявам се че не прерових форума преди да пусна тази глупава тема Причината да го направя е че нямам време за това Има желание няма време Пиша темата набързо по време на лекции
Та това което искам да питам е какво трябва да гледам при избора на протеин. Вземал съм в България, но експерт по тези работи ми ги препоръча и продаде. Подействаха, но нямам представа какво беше. Тук във чужбина ме е страх да не купя боклуци и да изхабя парите (защото цената е двойна) които бих вложил в себе си. Ако можете да ми кажете как да разпознавам качествените протеини?
Сред Вас има хора със дълго годишен опит, които са тествали доста неща и Ви се възхищавам! Помогнете ми да стигна част от нивото Ви. Друго което може да Ви помогне - имам възможност само три дена в седмицата да посещавам фитнес. Искам протеина само за гръб и гърди (ръце и крака, качвам много лесно маса там и за това не правя особено тренировка за тях и изглеждам абсурдно без гърди и гръб а с големи крака и ръце)
Вторник, сряда и четвъртък (ако въобще е важно).
Огромно благодаря! (Слагам си шорт кът към темата за да следя през пет часа мненията)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.03.12 15:56.
” Рънътъ прави Борбътъ ”
Принципно протеина, който се съдържа в храната купена от супермаркетите/по-малките магазини може да ти достави необходимото количество протеин и калории (Въглехидрати, Белтъчини, Мазнини). Ако даваш на месец по 100-150 лева за качествен протеин, тези пари можеш да ги даваш за храна вместо концентриран протеин, което би било перфектния избор за всеки трениращ.
Иначе гледай за качеството, количеството, цената като цяло, марката, срока на годност и накрая, но не по важност - състава. Прегледай някоя друга тема, за да намериш най-популярните марки сред трениращите, но това съвсем не означава да пробваш и друга марка. Ти си избираш дали да последваш примера на някой или по своему.
19.03.12
16:29
казано от Иван Йорданов на 19.03.12, 16:09:
” Рънътъ прави Борбътъ ”
Принципно протеина, който се съдържа в храната купена от супермаркетите/по-малките магазини може да ти достави необходимото количество протеин и калории (Въглехидрати, Белтъчини, Мазнини). Ако даваш на месец по 100-150 лева за качествен протеин, тези пари можеш да ги даваш за храна вместо концентриран протеин, което би било перфектния избор за всеки трениращ.
Иначе гледай за качеството, количеството, цената като цяло, марката, срока на годност и накрая, но не по важност - състава. Прегледай някоя друга тема, за да намериш най-популярните марки сред трениращите, но това съвсем не означава да пробваш и друга марка. Ти си избираш дали да последваш примера на някой или по своему.
Този протеин който пих струваше 20лв. за 500гр. и беше бомба! А иначе според теб, по две пилешки бутчета (бутче, но без част от гърба така, че да е кълка) след тренировка стигат ли?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.03.12 16:44.
19.03.12
16:37
Според теб 2 бутчета ще стигнат ли за мен ? : )
казано от Ragnarous на 19.03.12, 15:51:
Искам протеина само за гръб и гърди
Тогава си вземи специален за гръб и гърди....
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.03.12 22:28.
19.03.12
19:41
Няма такъв специално предназначен за това. А друго да питам - протеина вреден ли е с нещо, че казваш концентрат или какво каза там :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.03.12 22:29.
Аре сериозно вече, има 1 деликатес който в момента е ХИТ в Щатите и той ще ти покрие нуждите и ще качиш и оформиш точните мускули, които искаш. Това са пилешките езици :) дори една фирма разработва протеин който да съдържа голямо количество от въпросните езици.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.03.12 08:34.
19.03.12
20:10
Успех да изядеш 300гр протеин на ден от храна
19.03.12
20:38
Всеки според нуждите си :).
Всеки според нуждите си ама ти нали не си 150 килограма ? :D
Видимо е, че е начинаещ щом пита, ако беше напреднал нямаше да пита.Това означава, че в този стадий ще може да поема нужното количество протеин, ДАЖЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ И СЛЕД 2-3 ГОДИНИ НЕПРЕСТАННИ ТРЕНИРОВКИ ПАК ЩЕ МОЖЕ ДА ПОЕМА ПРОТЕИНА ОТ ХРАНАТА. АМА ХВЪРЛЯТЕ СИ КОЗОВЕТЕ ДА ОСТАНЕ ПОСЛЕДНО 10 ЗА МЕН !
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.03.12 08:35.
19.03.12
22:28
Е много хубаво, аз да попитам и Вие да се подиграете... Какво да Ви кажа? Какво предизвика подигравателните Ви постове? Това, че казах какво месо ям ли? Ами така да го кажа - за 2 пъти след тренировка изяждам общо по 500-600 грама пилешко месо (с нищо друго). Малко фъстъчено масло с филийка хляб и плод преди и след тренировка. На ден по 2л. течности. Смятате ли, че не ми трябват протеини? Аз като си ида в България ще потърся този който ми ги продаде и ще се оправя, но до тогава да бездействам ли?
Модерация: Удебеленият шрифт е с различно предназначение, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.03.12 22:32.
19.03.12
23:47
казано от toshkobz a на 19.03.12, 16:37:
Според теб 2 бутчета ще стигнат ли за мен ? : )
Не знам, ако си по-голям може би не е достатъчно. И аз не смятам, че е достатъчно за 19г. и 80кг. 178 висок по 2 бутчета, но варенето им просто ме отегчава...
Редакция: Всъщност ям по 3, продават ги по 6 в тарелка :Д
Мнението беше редактирано от Ragnarous на 20.03.12 14:00.
Ако говорим за пудра:
1.Източника на протеиновата пудра
2.Дали е концентрат, изолат, хидролизат, бленд
3.Грамове белтъчини в доза
Начинът, по който задаваш въпросите си издава пропуски на ниво основни познания за спорта и правилното хранене. Съветвам те първо тях да наваксаш, а въпросът какъв протеин да пиеш да дойде на дневен ред едва след това, след като си изчистил въпросите около храната.
” Искам протеина само за гръб и гърди (ръце и крака, качвам много лесно маса там и за това не правя особено тренировка за тях и изглеждам абсурдно без гърди и гръб а с големи крака и ръце)” - ПЪЛЕН НОНСЕНС!
20.03.12
17:30
казано от Стоянчо на 20.03.12, 15:46:
Ако говорим за пудра:
1.Източника на протеиновата пудра
2.Дали е концентрат, изолат, хидролизат, бленд
3.Грамове белтъчини в дозаНачинът, по който задаваш въпросите си издава пропуски на ниво основни познания за спорта и правилното хранене. Съветвам те първо тях да наваксаш, а въпросът какъв протеин да пиеш да дойде на дневен ред едва след това, след като си изчистил въпросите около храната.
” Искам протеина само за гръб и гърди (ръце и крака, качвам много лесно маса там и за това не правя особено тренировка за тях и изглеждам абсурдно без гърди и гръб а с големи крака и ръце)” - ПЪЛЕН НОНСЕНС!
1. Ами то освен на прах има и друг ли? (на прах търся)
2. А каква е разликата?
3. Колко долу-горе да търся за 2кг.
Не мога да се посветя на бодибилдинг и да ям както Рони Колман, студент съм, нямам особено време да готвя по много или добре на ден. Не карам на суха храна, но... :/
20.03.12
18:33
казано от Ragnarous на 20.03.12, 17:30:
Не мога да се посветя на бодибилдинг и да ям както Рони Колман, студент съм, нямам особено време да готвя по много или добре на ден. Не карам на суха храна, но... :/
Ако за теб е посвещаване на бодибилдинга правилното хранене и тренировка, то объркал си спорта.
казано от Ragnarous на 19.03.12, 23:47:
по 2 бутчета, но варенето им просто ме отегчава...
Котката на приятелката ми яде по толкова на хранене плюс една шийка и няколко воденички или дробчета.
Виждаш ли поради горните причини, напредък няма да имаш, колкото и мега протеини да изпиеш /по 20 лв. за половин кило :D/ пак ще изглеждаш по-зле от сериозно трениращ и хранещ се човек в шестмесечна почивка. Скоро идва един много приятен сезон, когато се вижда, кой е полагал усилия и, кой си е намирал извинения.
От прочетеното до момента стигам до извода, че можеш да си вземеш всякакви протеини /матрични, изолати, концентрати или бог знае, какво/, но ефекта, ще е един и същ - никакъв.
Казаното от мен съм сигурен, че хич няма да ти хареса, но такова е положението. Ако правенето на хубаво тяло се изчерпваше до това, какъв протеин, ще вземе човек, то никой нямаше да си скъсва задника от тренировка, спазване на режими, а щеше просто да хвърля по 200 кинта в магазините за добавки и по улицата всички щяха да са красиви, а нямаше да е пълно със свлечове.
казано от Ragnarous на 20.03.12, 17:30:
1. Ами то освен на прах има и друг ли? (на прах търся)
2. А каква е разликата?
3. Колко долу-горе да търся за 2кг.Не мога да се посветя на бодибилдинг и да ям както Рони Колман, студент съм, нямам особено време да готвя по много или добре на ден. Не карам на суха храна, но... :/
1.Да, протеин (а.к.а. белтъчини) има и в твърдата храна.
2.Използвай НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНАТА ТЪРСАчКА на сайта и ще разбереш.
3.Какво колко да търсиш за 2кг?!
За Рони Колман от къде го намесихме :) Аз също съм бил студент и съм намирал време за всичко!
20.03.12
20:58
Тъпо, че не мога да сменя на англ. - хеад_хънтър - не мога да разбера подиграваш ли се или даваш и съвет заедно с това. Не ми казвай, че и ти не си бил като мен едно време. Да се подиграваме на този дето вдига 10 за бицепс, защото ние правим ВЕЧЕ с 50 или повече...
Стоянчо от коментарите към темата се отказах да си купувам от тук. Лятото като си се прибера ще си взема от бодибилдъра които разбира и храни целият град :Д Колман влезе, защото видях, че си се снимал с него когато беше в България. Голям смях се смях когато гледах видеото с него + интервюто! Като човек сред лилипути :Д Време имам, желание имам - тук фитнеса струва много скъпо. Ходя на безплатния университетски фитнес, но е само за 3 дни в седмицата :/ Няма как да тренирам тук. След една година ще се местя в друг град само заради тази причина (няма и лостове за трениране :О )
20.03.12
21:40
казано от Ragnarous на 20.03.12, 20:58:
Тъпо, че не мога да сменя на англ. - хеад_хънтър - не мога да разбера подиграваш ли се или даваш и съвет заедно с това. Не ми казвай, че и ти не си бил като мен едно време. Да се подиграваме на този дето вдига 10 за бицепс, защото ние правим ВЕЧЕ с 50 или повече...
Лятото като си се прибера ще си взема от бодибилдъра които разбира и храни целият град :Д
Точно, като теб не съм бил. Подигравам се на човешката упоритост, глупост и едновременно с това се опитах да ти дам съвет. Знаеш ли, каква е разликата между нас /остави външния вид/? Разликата е там, че аз се вслушвам в съветите на по-знаещите, чета и се развивам, а ти си се запънал, като магаре на мост. Казах ти и по-горе, но сега, ще ти го кажа по възможно най-простия начин - не си ли оправиш тренировките и храненето, каквото и да взимаш, ще гледаш резултати през крив макарон.
Този спорт е нещо много повече от 500 гр. протеин за 20 кинта.
20.03.12
22:52
Добре, какво предлагаш? Чел съм и съм гледал много. Всеки казва различно. Започнах да слушам само себе си и видях начало на резултати. Не мога да ти се правя на мъж или про като ти кажа, че вдигам 45 на лежанка. Аз гледам да правя маса, издръжливоста ми е на 0 + подвижноста. Със начина на живот които се води тук - заседнал - нищо не мога да направя. Опитвам, но друго си е да си си в България, където всеки тренира и така... Тук всички са тъпи, играят игри, фейсбук, чипс и там други неща на които в България се подиграваме. Не искам да градя тяло със химия, но нали не са вредни протеините? Мислех, че като вземам на прах, ще си спестя пропуски в храненето. Опитвам се да ям храна само за фитнеса, но е леко трудно предвид 3-те дена в които мога да тренирам...
20.03.12
23:08
Предлагам ти да си изградиш хранителен режим!
В три дневните тренировки няма нищо лошо, аз също съм тренирал три пъти дневно и то доста повече време, отколкото предполагаш. Не винаги всекидневното трениране дава най-добри резултати, а при начинаещите да не говорим. Имаш три важни фактора - тренировка, хранене и почивка и са еднакво важни. Освен, че са най-важните за изграждането на хубаво и здраво тяло, липсата на единия от трите елемента, може дори да съсипе постигнатото до момента /ако има такова/.
Чети за хранителните режими, обяснено е достатъчно ясно, кое и как. Преди да си поискал ново предложение - няма, как да ти дам просто ей така. Четеш, смяташ и преценяваш, кое би ти се отразило най-добре. И това не се цели от първия път, а се доизкусурява известно време. Резултатите не идват бързо, за тях трябва търпение, постоянство и упоритост.
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi - прочети го, ще ти е доста полезно.
С протеин на прах можеш да запълниш дупки в хранителния режим, но ти нямаш хранителен режим, какво ще запълваш?
п.п. Като са ти на нула издръжливостта и подвижността, какво още чакаш? Промени го, а недей да търсиш извинения и оправдания! Много от нас са били студенти, на някои им се е налагало и да работят докато са учили. Да присмивали са ми се, че си нося храна в кутии, но сега половината ми колеги го правят, че почнаха и да тренират.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 20.03.12 23:11.
21.03.12
07:38
Ще прочета всичко от линка. Чел съм, че трябва да се спи 8-10ч. ти по толкова ли почиваш?
21.03.12
10:16
Гледай сега как ставаш нещата последователно и бавно..
Първо - четеш в сайта за хранителните режими.Изграждаш някаква представа за какво иде реч
Второ - питаш или там в статиите или тук създаваш нова тема (като тази) СЛЕД КАТО ВЕЧЕ СИ ИЗЧЕЛ ВНИМАТЕЛНО СТАТИИТЕ
Трето - почваш да добавяш някои храни,които принципно не си свикнал да ядеш /вероятно/ като овес,извара
Четвърто - тренираш си 3 пъти в седмицата,няма нищо лошо
Пето -експериментираш със себе си,за да видиш различно съотнешение на протеин/въглехидрати/мазнини как ти се отразява ,след като вече си добил представа
Шесто - в начален стадии докато опознаваш тялото си няма да е зле да теглиш храната и да я изчисляваш.
Седмо - четеш темите за хранителни добавки и питаш въпроси СЛЕД КАТО СИ ГИ ПРОЧЕЛ ВНИМАТЕЛНО
Осмо - ако имаш пропуски в храната слагаш и добавките
23.03.12
12:40
Добре, ще опитам, а това на снимката ти ли си?
23.03.12
19:31
казано от Ragnarous на 23.03.12, 12:40:
Добре, ще опитам, а това на снимката ти ли си?
Хахахах, не е той. Ако беше той, щеше да го гледаш многократно по нашите телевизии ;)
п.п. Това не означава, че съветите, които ти дава са грешни - напротив, ще е добре да се вслушаш в съвета му!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.03.12 19:32.
24.03.12
20:34
Ще! :) Благодаря Ви. Ще се виждаме из форума :)