Ще ми се отрази ли спирането на протеина ?

Здравейте.. Много се чудя дали да спра да пия протеините. Пия  от 3 месеца, на 16г. 71кг. като го комбинирам с азот и коластра.Но родителите ми  са против пиенето на химия пък и с парите, които давам доста по - различни неща бих могъл да си  купувам.. Но според вас ако спра, ще ми се отрази ли много отрицателно, защото целите  ми във фитнеса си остават същите .. ?

24.03.12
21:47

Не. Ако до сега си пил само протеинова пудра, а си нямал хранителен режим - направи си ! резултатите ще бъдат в пъти по-добри :)

Ако протеина, които пиеш на прах го компенсираш чрез протеин от храна, разлика няма да има. Никаква.

Колкото до другото - протеинът не е “химия”. Другите храни, които ядеш да не би да не са преработени?

П.П. На кое викаш азот?? Азотът е газ (поне при нормални темп/налягане).

24.03.12
21:54

казано от Ради Хаджирадев на 24.03.12, 21:49:

Мисля, че има предвид бустер.

казано от Мирослав Николов на 24.03.12, 21:54:

казано от Ради Хаджирадев на 24.03.12, 21:49:

Мисля, че има предвид бустер.

Хах. Днес съм доста разсеян :D Прав си. Тааааааа все пак някой ще обясни ли логиката ако пиеш азотен буустер и протеин.. да махнеш протеина, а да оставиш другото? :D

Просто  до вчера бях на нещо като почивка в чужбина  за 10тина дни и  точно преди да тръгна си взех 1 кутия бустер , а протеинът ми свърши и сега  не ми е проблем да си  взема пак, но мисленето ми малко се промени. А освен това си мисля, че  азота е добре да си го оставя, защото ми дава сили да дам максимума от себе си по време на тренировки .. А как да си набявам  140гр протеин на ден се чудя....

24.03.12
22:33

Никаква разлика няма да усетиш, ако с храната си набавяш необходимите белтъчини.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.03.12 22:34.

казано от Дамян Цветанов на 24.03.12, 22:25:

А как да си набявам  140гр протеин на ден се чудя....

Е ти от праха набавяш, да речем, 50 грама. Това са около 230гр. месо. Ако смениш въглехидратите от основните яденета с паста, добавиш тук-там няколко яйца и консерва риба тон от време на време и си готов :)

HE

24.03.12
23:29

казано от Дамян Цветанов на 24.03.12, 22:25:

А как да си набявам  140гр протеин на ден се чудя....

От храна. Щом си задаваш подобни въпроси, ще ти се отрази спирането на протеина. До колкото виждам си нямаш и понятие, що е то хранителен режим, но сега, като спреш добавките, ще видиш от къде изгрява слънцето.
Или се научи да се храниш или постиженията ти, ще си останат посредствени, към ниски.

Много добре, знам от кои храни се добавят протеини, но  на мен ми беше трудно да ги правя по 140гр дневно с 2 дози протеин, пък  сега... Голямо ядене ще е .

Ако мрънкаш за такова нещо, не знам с други неща как ще се справяш...  Каквото трябва да правиш - прави го. Ако не - отказвай се и толкова. Фитнес залите и сега са препълнени.

24.03.12
23:57

400 грама месо, 5 яйца и 200 грама извара са между 130 и 140 грама протеин.  Толко пък голямо ядене да е...

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 24.03.12 23:57.

25.03.12
00:08

Браат, 700гр пилешко филе имат 161гр белтък. 300гр ориз имат 237гр въглехидрат. Толкова ли е трудно !? :@

25.03.12
00:32

Хаха..Убиваш ме батка..Хората на 65-70 кг и ядат по 500-600 гр извара на ядене с 4-5 яйца(това са около 130-140 гр протеин) а ти се оплакваш за целия ден как ще го набавиш..

ПП Изварата е с 22 гр протеин :D

25.03.12
01:07

Минала е изварата покрай 22 грама протеин преди да стане на извара. ;)

25.03.12
13:24

Изварата е с 15-16 гр белтък, всичко отгоре е от ПиКко. На никой ли не му направи впечатление, че пича е на 16 и пие ‘азот’. Това е най-малкото от което съм имал нужда на 16.. то тогава го и нямаше де..

АЧ

25.03.12
13:35

казано от FaceOff на 25.03.12, 13:24:

Изварата е с 15-16 гр белтък, всичко отгоре е от ПиКко. На никой ли не му направи впечатление, че пича е на 16 и пие ‘азот’. Това е най-малкото от което съм имал нужда на 16.. то тогава го и нямаше де..

15гр на 100гр извара ли ?

25.03.12
13:37

Е, да, на 100

Искам да уточня за бустера, че не е от типичните, които те напомпват и да обикаляш залата като наркоман .. Не съдържа аргинин и взимам по половин доза, колкото преди тренировка да  ми даде допълнителна сила, защото като ставам всеки ден в 6 и не се спирам до вечерта се скапвам.. За това и  взимам азота. Иначе за изварата знам, че тази която се води суроватъчна съдържа 17 гр. протеин на 100 гр. Благодаря за мненията, вече имам яснота как ще действам занапред . Мисля си, че спирането на протеина ще ми се отрази добре от гледна точка на хранителният ми режим,  защото досега разчитах прекалено много на Синтата да ми допълва язвите в храненето .

25.03.12
19:52

Всяка извара е различна и зависи.Няма нужда да се правите на големи философи :)

28.03.12
12:58

казано от Teen Power на 25.03.12, 19:52:

Всяка извара е различна и зависи.Няма нужда да се правите на големи философи :)

Различна е да, зависи от маслеността и водното съдържание, като последното е почти винаги в ущърб на клиента. Та може да стигне до 17-18%. Това, което казваш по-нагоре за 22%, ‘Фитнес’ май беше, на нея си пише че е с добавена суроватка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1