Старт при начинаещ/добавки ?

05.02.12
15:50

Здр на всички,на 25 год съм,тренирам 4-5 пъти в седмицата с 2 дни почивка, от 2 седмици тренирам и искам да попитам някакъв протеин за преди и след тренировка ще помогне ли при мен.
Висок съм 1,90
88 килограма
Това което искам е по-голями оформени ръце и гърди а също и корема да не е така отпуснат както е в момента.В тоя случеи какво да взимам , хем за горене от корема а в същото време за качване в ръцете,гърдите,кръста ?
Смятам ,че ми е рано но инструктура където ходя ми казва ,че това което го искам става с някое протеинче на първо време и да почна да взимам още от сега. Моля малко разяснения,не е ли рано за протеин при мен,ако не е какъв да взимам и ще постигна ли с него това което желая по-горе ,естествено с правилно хранене.
Мерси !

05.02.12
16:28

Не мисля , че ти е рано за протеин или , че по някакъв начин може да ти навреди ако пиеш 2-3 дози макс. на ден. Все едно да ти е рано да ядеш яйца или месо. Ако ще взимаш гледай се пак да е от доказана марка :) например : Оптимум Нутришън или БСН , Биотеч , Унивърсал :) Тва е общо взето и от протеина както не бива да се притесняваш дали да пиеш така и недей да възлагаш големи надежди и да очакваш чудеса от него ;) 
УСПЕХ

HE

05.02.12
16:39

Такава добавка няма!
Хем горене на мазнини, хем качване на килограми е заблуда предимно при начинаещите.
Тялото не е само ръце, гърди и корем - знам, че това се вижда през лятото, но отстрани е адски смешно едно такова несъразмерно тяло ;)
Научи се да се храниш, като хората, защото обикновено с протеинова пудра се компенсират дупки в хранителния режим. Ако от сега започнеш да се глезиш и не си съставиш хранителен режим, после какво ще вземаш?

05.02.12
17:11

Благодаря ви много за отговорите,радвам се ,че получих съвети а не просто “хранене” и “четене на конско” ако ме разбирате !!!
Надявам се да напишат и други за да се реша както се казва.
Значи принципно съм сериозен във всичко което започна и в това ще е така !
Ще взема поука от коментарите по-горе , разбрах от тях ,че не е рано за протеинче и ще гледам да е добра марка разбира се,2-3 пъти на ден. Инструктура ми каза 20 мин преди и 20 след тренировка,но за марка не ми каза какъв е протеина ,ще питам и ще ви кажа непременно !  А за храненето до колкото разбирам в него е  “истината” както се казва,за това наблягам на него в момента и се уча да се храня здравословно,доста чета из форума и за него. След като разбера името на протеина ще пиша , до тогава сам отворен към всякакви съвети :)

05.02.12
17:11

Аз не разбирам... Защо всички се хвърляте на добавките, както удавник се хвърля на спасителен пояс?!
Хранителните добавки са само добавки. Основата е хранителният режим.
Протеин, които да качва мускул и да гори мазнини... :D
Гледай си храненето, хр. добавки не ти оправят всичко като с магическа пръчка.

Прав си че ти е рано, тия “инструктури” по залите не знам за какво са ги сложили. Може би, за да промотират продуктите от магазина в съответния фитнес.

Протеинът е хубаво да идва от храната, не от добавките. Месо, яйца, извара и си на 6.
по мое мнение протеинът е за удобство или когато трябва да поемеш голямо количество за един ден и не можеш да изядеш толкова.

Мнението беше редактирано от Jewelz на 05.02.12 17:14.

то ясно че от някое и друго протеинче нищо лишо нямя да стане, но пък и каква файда при положение че е от 2 седмици в залата, доклкото съм прочел. направил е две лежанки и вече някой го е обработил с безценната полза от добавките. както сам казва, щом е постоянен и довършва започнатото, да набляга като за начало на теорията, да свикне да я прилага успешно в залата и в кухнята, пък добавките няма да се свършат

05.02.12
19:13

Благодаря за отговорите , и аз мисля да поизчакам, а като разбера за протеина дето ми го “бутат” какъв е ще пиша :) :) :)

07.02.12
21:00

Здр,сега се прибрах от работа и снощи нямах време да ви пиша.Говорих и ми се предлага Biotech usa от цена около 70-80 лева,някаде 2кг беше та подходящо ли е при 5 дневни тренировки в седмицата при мене тоя протеин,благодаря ви !

HE

07.02.12
21:17

Аз ще ти отговоря с въпроси:
Подходящ ли е хранителния ти режим за пет дневен сплит?
Толкова ли си напреднал, че си на пет дневен сплит?
Съвместими ли са възстановяването и тренировъчната ти програма?
Да не си поредния, който си мисли, че с тренировки пет дни седмично нещата, ще станат по-бързо?
Почни да четеш по въпроса, защото иначе просто си губиш времето, а и нашето!

07.02.12
21:20

Ами на толкова ми е казало,аз не разбирам,иначе ще чета разбира се , мерси за отговора

25.03.12
16:41

Здравейте, ще използвам темата да попитам. На 28г 180см, 88кг, тренирал съм плуване дълги години. От 2,5 месеца съм в фитнеса с кръгова програма в три дни + два дни плуване видимо качих маса, пия омега-3 и витамини само. Храня се по 5 пъти на ден, спазвам диета (пилешко, телешко, ориз, яйца, овесени ядки... ). Храня се изключително много като прасе и все съм гладен, метаболизма ми е доста бърз и бързо привиквам към големи натоварвания. Време ли ми е за протаин креатин и др.. ?

25.03.12
19:47

Възможно е напълно да топиш мазнините и да качваш едновременно мускулна маса,но ..Има едно голямо НО ,от типа въпроси които задаваш се разбира,че ти НЯМА да можеш,защото нямаш достатъчни знания,за да си изградиш хранителен режим,а ако го направиш не познаваш все още тялото си.Но все пак имаш шанс минимален въпреки,че НЕ МОЖЕШ ДА КАЧИШ НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО И ДА СВАЛЯШ НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО..СВАЛЯНЕТО Е ОТ ВСЯКЪДЕ,А КАЧВАНЕТО СЪЩО ТАКА ЗАВИСИ.Добри случаи няма,по-скоро лоши..Хранителен режим,който не е съобразен с интензивните тренировки вероятно може да доведе до загуба на тегло ,но не точно от там където искаш ,сваляне на мускулна маса и тн.Докато качването е същото и е много важно как и какво тренираш.

казано от Teen Power на 25.03.12, 19:47:

НЕ МОЖЕШ ДА КАЧИШ НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО И ДА СВАЛЯШ НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО

Можеш да качваш на определено място, не можеш да смъкваш на определено място.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1