Имам проблем с гърдите...

09.07.05
22:33

Здравейте. Искам да попитам нещо, че се подтискам вече. Значи аз съм ултра начинаещ фитнес запалянко, ходя в залата от два месеца и нещо. Времето е малко, знам. Ама почват по ръцете да се оформят мускулчетата, рамото също... Обаче гърдите нещо хич не ми вървят :(. Та мисълта ми е, знам че някои мускули по-бързо се развиват, уголемяват и оформят, други по-бавно, ама нормално ли е след близо 3 месеца на ръцете и рамото да виждам ефект вече, а на гърдите почти не? И ако не е нормално, идеи имате ли къде може да греша?

P.S. Надявам се уцелих правилното място за моята тема  :lol:

09.07.05
22:35

Как да ти кажем къде грешиш, като не си казал нищо за тренировката и храненето, нито си дал твои данни. Може пък само да ти се струва, че не вървят? Тежестите качват ли се?
Освен това, 3 месеца са преалено малък срок, за да си правиш изводи че някои мускули не ти вървят. Потренирай поне година ;)

09.07.05
22:52

Ами значи ми казаха да правя за гърди три упражнения (не знам точните термини, така че не се смейте на обясненията ми) - значи леко дигната лежанката, полулег май му с еказва, там правя дигане на дълбели 3 серии по 10 повторения; след това същото ама от нормален лег; и третото е пак от нормален лег разтварям настрани ръцете с думбели. Това правя. Тежестите се увеличават бавно, но славно...
Значи като стана сутрин пия аминокиселини и протеин; 30 мин преди тренировка пия пак аминокиселини; след тренировка пия креатин и протеин. Висок съм 174 някъде и тежа 66 кила, ама си имам и сланинки... :(

09.07.05
23:13

Забравих да кажа какво ям - след тренировка като се прибера ям варен ориз и месо (пиле или риба). След това през 2-3 часа ям още два пъти - салата (домати, лук и извара) и месо (пиле или риба). и това е.

10.07.05
11:59

[quote author=“siim”]Ами значи ми казаха да правя за гърди три упражнения (не знам точните термини, така че не се смейте на обясненията ми) - значи леко дигната лежанката, полулег май му с еказва, там правя дигане на дълбели 3 серии по 10 повторения; след това същото ама от нормален лег; и третото е пак от нормален лег разтварям настрани ръцете с думбели. Това правя. Тежестите се увеличават бавно, но славно...
Значи като стана сутрин пия аминокиселини и протеин; 30 мин преди тренировка пия пак аминокиселини; след тренировка пия креатин и протеин. Висок съм 174 някъде и тежа 66 кила, ама си имам и сланинки... :(

Бе момче кво значи казаха ми, хората дето подаржат саита ясно са ти написали упражненията!
http://www.bb-team.org/exercise/
ето прочети
или наи добре по мое мнение, а то не е много компетентно прави тези:
http://www.bb-team.org/exercise/000058.php
http://www.bb-team.org/exercise/000059.php
http://www.bb-team.org/exercise/000062.php
да не забравим и лицевите
http://www.bb-team.org/exercise/000412.php

Аре поздрави.
И все пак добре http://www.bb-team.org/exercise/ , щи стани по ясно!

10.07.05
12:00

siim, ако искаш прогрес:

1) ПРочети пълната информация за хранене и тренировки в главния сайт на ББ-Тийм
2) Помисли как да си направиш добра програмата. Има ли вариант да претренираш гърдите? Оставяш ли почивка след деня за гърди?
3) Прави кофички в деня си за гърди, това е едно от най-важните упражнения, заедно с повдигане щанга от лег. Без тях надали ще стане ефективно работата.

За теб е лафа: “Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”

Успех!

п.п. И няма кво да се депресираш, като не тъ върят гърдите. На мене краката и кръста миизглеждат пилешки. Боли ма гъза от което.  :lol:

10.07.05
22:20

Кофички няма как да правя, просто защото съм слаб и нямам сила да се вдигам така :) А ми казаха в залата, че е по-добре да вдигам дъмбели от лег, вместо щанга. Иначе упражненията тук ги знам, чел съм ги, ама аз няма как да си правя програма - едно четене само не стига си мисля аз, трябват и познания кое упражнение е за мен и с кои други да го комбинирам. Това ми и казват в залата, казват какво да правя, но понеже виждам, че гърдите ми нещо не се развиват както искам, в смисъл не виждам вече макар и малко да се оформят за разлика от ръцете и раменете, и затова пуснах тази тема - дали е нормално за 3 месеца да има някакъв резултат вече по ръце и рамене, а по гърдите не. Понеже някои мускули се развиват по-бързо от други, всичко си е индивидуално, все пак нормално ли е чак такава разлика в започването на офорямнето на мускулите да има?

И за някои - без нерви ако обичате!!!

10.07.05
23:11

[quote author=“siim”]Кофички няма как да правя, просто защото съм слаб и нямам сила да се вдигам така :) А ми казаха в залата, че е по-добре да вдигам дъмбели от лег, вместо щанга. Иначе упражненията тук ги знам, чел съм ги, ама аз няма как да си правя програма - едно четене само не стига си мисля аз, трябват и познания кое упражнение е за мен и с кои други да го комбинирам. Това ми и казват в залата, казват какво да правя, но понеже виждам, че гърдите ми нещо не се развиват както искам, в смисъл не виждам вече макар и малко да се оформят за разлика от ръцете и раменете, и затова пуснах тази тема - дали е нормално за 3 месеца да има някакъв резултат вече по ръце и рамене, а по гърдите не. Понеже някои мускули се развиват по-бързо от други, всичко си е индивидуално, все пак нормално ли е чак такава разлика в започването на офорямнето на мускулите да има?

И за някои - без нерви ако обичате!!!

Абе нормално е. :) Всеки си е индивидуалност.

Но щом нямаш сила за кофичка работата е що годе ясна...
Просто не развиваш качествено гърдите, което не е добре. :)

Не разбрах на колко години си?? Защото ако сипод 15… доста хора на тази възраст имат трудности с кофичките и не е нещо особено. Виж ако си над, значи, че ти е яко слаба групата и си много залежал.  :wink:

Всичко се оправя с акъл и трудене.

Не видях и програмата ти? КАк тренираш изобщо.

Метни се на класиката

Гърди бицеп

Гръб трицепс

крака рамо

И за гърди прави 4 упражнения, като си направил ЯКА загрявка.
1) лицеви опори-прецени си колко по колко, гледай хвата да е широк
2) повдигане от лег 3 серии в пирамида
3) кофички/като не можеш сам, дори нито една, ще викнеш някой да те повдига, няма да се слилиш толкова за да не се контузиш. Но аз в самото начало бях толкова слаб, че 1 не можех да направя. Но с времето и тренировките се стегнах. За година-2 от о кофички, правех по 20, така че, не е нищо особено
4) пул-овър

Не те знам точно какво хранене правиш, но освен ако не се прецакваш от това, няма начин да не напреднеш за няколко месеца, вече да се усетиш по силен в гърдите.

Пожелавам ти успех!

11.07.05
12:10

Баа тои е слабичак пак има мегдан.Аз не съм дебел да кажем ама повече от 2 кофи немога да вържа по простата причина че сега сам 1.75 на 80 кг , бтв на 20 съм!
Та теглото ми според мене е доста , като имаш предвид че на този ръст има хора които тежът по 60 кг!
До tpd брато желаят ти и аз успех, ко питаш мене даваи лицеви и дигаи от лежанката, дори и лоста само да дигаш пак е нещо.
Даве щи дам един съвет парво почваи или поне си сложи в началото лежанката, защото после кат си се натоварил вече и си изморен щи е по трудно :)
Поздрави :)

13.07.05
19:35

[quote author=“tpd”]Абе нормално е. :) Всеки си е индивидуалност.

Но щом нямаш сила за кофичка работата е що годе ясна...
Просто не развиваш качествено гърдите, което не е добре. :)

Не разбрах на колко години си?? Защото ако сипод 15… доста хора на тази възраст имат трудности с кофичките и не е нещо особено. Виж ако си над, значи, че ти е яко слаба групата и си много залежал.  :wink:

Всичко се оправя с акъл и трудене.

Не видях и програмата ти? КАк тренираш изобщо.

Метни се на класиката

Гърди бицеп

Гръб трицепс

крака рамо

И за гърди прави 4 упражнения, като си направил ЯКА загрявка.
1) лицеви опори-прецени си колко по колко, гледай хвата да е широк
2) повдигане от лег 3 серии в пирамида
3) кофички/като не можеш сам, дори нито една, ще викнеш някой да те повдига, няма да се слилиш толкова за да не се контузиш. Но аз в самото начало бях толкова слаб, че 1 не можех да направя. Но с времето и тренировките се стегнах. За година-2 от о кофички, правех по 20, така че, не е нищо особено
4) пул-овър

Не те знам точно какво хранене правиш, но освен ако не се прецакваш от това, няма начин да не напреднеш за няколко месеца, вече да се усетиш по силен в гърдите.

Пожелавам ти успех!

Ами аз май бях писал нагоре какво правя за гърди - понеже където тренирам лостовете са професионални по 20кг, та да не ставам за смях почнах в началото с дъмбели, както тук е написано изтласкване на дъмбели от полу-лег (4 серии по 10 повт.), след това изтласкване на дъмбели от лег (3 серии пак по 10 повторения) и накрая флайс (пак 3 серии по 10 поввт.). Това е за гърди...

Иначе на втория месец почнах всеки ден по едни мускули да тренирам - 1 ден гърди, 2-ри рамо, 3-ти гръб, 4-ти ръце (бицепс и трицепс), като 1-ви, 2-ри и 4-ти ден накрая правя и коремни преси + хиперекстензии, а в края на 3-тия само хиперекстензии. И като гледам, а и другите ми казват, вече има ефект на ръцете, рамото, гърба. Ама тия гърди нещо се губят :). Защо така не знам...

А яденето ми е значи като стана пия протеин и аминокиселини, 30 мин преди тренировка пак аминокиселини и веднага след тренировка протеин и креатин. След тренировка като се прибера в нас ям ориз и месо (риба или пиле), и след това през 2-3 часа ям още два пъти салата и месо (риба или пиле).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1