25.03.12
23:14
Здравейте, ще използвам темата да попитам. На 28г 180см, 88кг, тренирал съм плуване дълги години. От 2,5 месеца съм в фитнеса с кръгова програма в три дни + два дни плуване видимо качих маса, пия омега-3 и витамини само. Храня се по 5 пъти на ден, спазвам диета (пилешко, телешко, ориз, яйца, овесени ядки... ). Храня се изключително много като прасе и все съм гладен, метаболизма ми е доста бърз и бързо привиквам към големи натоварвания. Време ли ми е за протаин креатин и др.. ?
25.03.12
23:31
След 30 тренировки във фитнеса определено НЕ ти е време за добавки, та ако ще и фигурно пързаляне да си тренирал!
Според мен е на достатъчно години, а и явно има спортен опит (плуване), така че една хубава суроватка + БЦАА никак няма да му навредят, даже обратното. А защо не и глутамин :)
26.03.12
13:40
казано от Kamen на 26.03.12, 10:08:
Според мен е на достатъчно години, а и явно има спортен опит (плуване), така че една хубава суроватка + БЦАА никак няма да му навредят, даже обратното. А защо не и глутамин :)
Сега остава да ми кажеш по какво си приличат фитнеса с плуването :D Напротив, ще му навредят до толкова, че няма да спазва хранителен режим, а ще разчита на добавките. Първо да си изгради и да се научи да спазва хранителен режим, а добавките са най-лесното. Това “ям еди к’во си по много”, не се ли научихте, че не е хранителен режим?
Пък, защо да не си вземе - така, ще се убеди по трудния начин за какво става въпрос. Даже е хубаво да си вземе всичко на куп, че да не си мисли “това при мен не работи”.
п.п. Годините тук играят роля само до такава степен, че да знаеш кое ти е главата и кое задника и да носиш отговорност за постъпките си /лошото е, че за въпросната дейност възрастовата граница се покачва/. По същата логика, дай баща ми, като е на 60 да го наблъскам с ААС, та да става здрав, щото разбираш ли годините ги имал.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.03.12 13:42.
Благодаря ви за мненията, започнах с протеин... след месец ще споделя дали е имало ефект и какъв. Относно диетата, спазвам я да не изпадам в подробности...
27.03.12
01:43
казано от Ivan Jonn на 25.03.12, 23:14:
Здравейте, ще използвам темата да попитам. На 28г 180см, 88кг, тренирал съм плуване дълги години. От 2,5 месеца съм в фитнеса с кръгова програма в три дни + два дни плуване видимо качих маса, пия омега-3 и витамини само. Храня се по 5 пъти на ден, спазвам диета (пилешко, телешко, ориз, яйца, овесени ядки... ). Храня се изключително много като прасе и все съм гладен, метаболизма ми е доста бърз и бързо привиквам към големи натоварвания. Време ли ми е за протаин креатин и др.. ?
Омега-3 и витамини продължи да си ги пиеш. Протеин ако не можеш да набавяш от храната достатъчно, може да си купиш. За креатин изчакай тялото да заучи движенията и нервната система да привикне, за да можеш да си ползваш мускулите по-пълноценно.
Горе те посъветваха за БЦАА и глутамин - забрави за тях. Никаква полза в твоя случай няма да има.