Желание за промяна

Темата е заключена.

21.03.12
19:22

Здравейте,
След дълги години нездравословно, хранене реших че е време да променя нещата.Тъй като и запазването на тялото ми е болна тема т.е целта беше / и все още е/, подобряване начина на живот/ здравословно и задоволително хранене + спор/.
От два месеца започнах съвсем не насериозно да правя леки упр. за горна част на тялото.
Започнах именно с целта да подобря стойката си и да понатрупам малко ММ. Започнах с бутилки от мин. вода 1. 5 л/ с това разполагах като тежести/.
Лека полека започнах да включвам и краката + увеличаване бр. на храненията.
Тук е момента да вметна че съм висока 173см. и тежа 55- 56 кг. и съм на 31год.
Започнах да се интересувам от ВМ-НВД, защото до този момент се оказа че съм се хранила само с въглехидратки (whew).Като цяло избягвах месото, хляба отдавна сме разделени с него , и кавото е тесто / спагети, макарони , кекс и т.н/ ми е фаворит. Като се добави и нередовното хранен т. е лека закуска/ понякога и без/, почти нищо през деня и обилно хапване вечер.
Така вече два месеца след спазване на някакъв спортен режим / почти ежедневно/ и подобряване на храненето , аз се чувствам много по- добре и физически и психически .
Бих била благодарна ако посредством този дневник получа добри напътствия относно храненето и спортния режим.
  Ето храненето ми за днес:
7.30- два кроасана / прясно изпечени/+ 10 гр масло + 220 мл кафе
9.00 разходка  15-20 мин./ водене на детето до ДГ/
10.00 тренировка - Тае Бо / ниво 1/, кофички / със собствено тегло/
12.30-13.00 разходка/ качване по байр/
13.30- 100гр. Активия натурална
        100гр-фромаж режим/ прилича на смес м/у цедено кис. мляко и извара/
        200грмесо с картофи +7-8 маслини
        30 гр камембер
16.30- 30- 40 гр кашу
Вечеря/ по план, понеже все още не е минала /
120гр/ суров/ рост бийф
200 гр сотиран зелен фасул + салата от печени пиперки със зехтин и бяло сирене/ но тук е по мазно отколкото бг-то/
Благодаря предварително !

21.03.12
20:44

Добре дошла!
Относно храненето предполагам знаеш - Активиата аут, киселото мляко, подправено с канела, натурално какао или ванилия, а може и с парченца плодове си е трепач, ако ти се хапва такова :)
Препоръчително е консумацията на картофи да е придружена от салата.
Кроасаните са страхотна закуска, стига да не са всеки ден (giggle)
Това са моите препоръки по храненето, но ти си знаеш най-добре - не винаги общоприетият вариант е оптимален за всички. Пък и тва за кроасаните... ако ти е кеф и си с бърз метаболизъм... who the F cares, we love all em!
Струва, че за ММ имаш нужда от повече белтък, но не знам така без грамаж от описаното... Не пренебрегвай яйцата :)

Ще чакам да публикуваш още тренировки.
Поздравления за поставената цел и успех!

22.03.12
10:16

Благодаря !
Първият пост стана дълъг и аз не успях съвсем добре да опиша всичко  :).
Целта като за начало е храненето- да се промени / и ей воала успях /, но целта е да продължа и за напред така. Преди просто съм била на не хранене а вегетациа :(.
След тези така или иначе амат. тренировки , има видим резултат- в областа на ръцете, гърба и ханша. Така че това ми дава стимул да продължа.
Тренировките с тежестите/ моите бутилки :)/ са повдигане с клякане над глава, движенията са предимно дърпащи / ох моля да ме извините ама никак не знам как да ги опиша.Кофички с крака качени в/у леглото и опора стол 2 серии по 10 + 1 серия 5 бр.Упр за предмишница 3 Х 15, упр за гърди с странично издърпване на тежеста 3 х15.
А и от тук там съм си харесала упр. на Синди Крауфорд, Тоник Мат , Руми и така съм си създала някаква елементари порграма за трениране.Велото у дома е от време на време- макс по 15- 20 мин.
Тренировките са около 4- 6 пъти на седмица, в зависимост от това дали имам време и дали детето не ми се мотае :).  Средно тренировките са около 30- 60 мин. в зависимост от тонуса ми .
Благодаря за всичко споделено :*

23.03.12
09:42

22.03.12
7.30-кафе/ без захар/, две тънки парченца козунак
9.00- разходка около 15 мин
10.15- 11. 15 Тае Бо / ниво 1/, боди шекинг
13.00- леща супа около 300 гр, 40 гр. камемебер, 8 бр маслини, 100 гр. фромаж режим
15.30- 100гр кис. мляко с плодове, чай мента
16.30-17.30 разходка
18.00 два мини портокала
19.30 - салата с печени пиперки ,спанак , 1/ 2 домат, магданоз и плочка сирене, 60гр. пуешко филе +50 гр зелен фасул соте. 40 гр камембер. 3 бр маслини.
21.00-кисело мляко с плодове
вода за деня около 3 л

23.03.12
21:29

23.03.12
Днес храненето е под всякаква критака ,но това се случи :(
8.00 кафе
9.30- парче козунак около 100 грама
10, 30 - 12.00 разходка
13.00-палачинка със топено сирене, 10 гр, кетчуп и 20 гр пушена шунка, парче дом пица, 30 гр камемер =8 маслини, 100 гр кисело мляко с плодове
15.30 чай мента/ подсладен/
17.30- 200 гр фромаж режим
19.00 салата/ 1/4 глава червено цвекло варено, зелена салата, 1/2 домат, зехтин, маслини/ 100гр/ около/ пуешко филе на тиган с 1 лъж. сметана. срам , срам но две филийки дом хляб със топено сирене и шарена сол.
Водата е около 3 л.
Срам не срам , но това е днес, така е когато обожавам да се мотая в кухнята + едно сладко дребно човече което обожава дом. пица/ разбир асе веднъж седмично/
От както следя храната с която се храня не се чувствам подута, но пък на моменти имам страшен / вълчи /апетит. Четох някъде че това може да се получи - моля, по запознатите да изкажат мнение .Приемам напътствия.Също така от няколко дни се появиха едни хормонални смущения - дали е възможно да е в следствие промята начина на хранене?
Благодаря за всичко споделени мнения

26.03.12
17:06

24.03.12
8.30 кафе
9.30 кроасан с 10 гр масло
14.30- 300 гр спаначена крем супа, 30 гр камемебер, парче дом пица
15.00- 16. 00 игра в градината с детето/ тичане. футбол /
17.30- кис. мляко 100 гр
19.30 - 100 пуешко филе, 20 гр сметана, зелена салата
Днес почивка от тренировка

25.03.12
7.30 кафе
8. 00- кроасан с масло
9.00-9.30 разходка
13.00 100 гр варено жито с плочка сирене
14.00 таебо, боди шекинг, малко упр с тежести
16.30- 18.00разходка
19.30 зелена салата,две яйца на тиган
21.00 100 гр сладолед

26.03.12
21:06

За храненето мога да споделя от личния си опит, че когато започнах да се храня здравословно, имах период от 2-3 седмици, в които тялото ми не беше на макс. Имаш нужда да се адаптираш.
За апетита - научаваш се да го контролираш. От малка имам афинитет към сладкото, но от известно време то все по-малко присъства в менюто ми. Често, когато пазарувам, страшно се блазня да си купя кроасан, бисквити, изобщо някакво любимо лакомство, но рядко го правя. Предпочитам да си приготвям домашни такива :)

03.04.12
19:35

Малко се позагубих тези дни , но определено се отдадох на много нездравословно тортоправене :).Детето ми имаше Рд и така и ли иначе и храненето отиде по дяволите и спорта.
Последната седмица нещо нямам желание за упр. и ги заменям с 30 мин колело+ упр с гири за ръце, гръбб и рамене.
Нещо с храненето никак не става.
ХарлейКуин- да ти кажа много добре се чувствах на ВМ- НВД, но си разбутах хоромоните .Надявам се сега се възстановяват , така че бутни едно рамо относно храненето - целта е хранене не вегетиране , да се задържат кг, и да се оформят красотите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1