Инфо за L-GLUTAMINE ?

03.07.05
19:00

Нуждая се от информация за този прословут L-Glutamine и по-точно: Ако започна да го приемам мускули ли ще правя или сланини, дали действа като протеин, защото аз много бързо качвам сланини и ако има такъв ефект няма смисъл да го взимам. Така че кажете за какво точно служи и дали ще ми е от полза 186 см съм - 86 кг

03.07.05
19:41

Доколкото знам аз глутамина е заменима аминокиселина , общо взето повишава задръжката на вода в мускулите и помага при въстановяването след тренировка.

03.07.05
20:03

Някой още нещо да каже... Аз незнам, то от глутамин до глутамин може да има доста разлика, но аз специално съм се ориентирал твърдо към L-Glutamine на Мусаши, така че ако някой го е пробвал нека каже какво точно да се очаква от него - мускули, сланини, маса...? Щото както писах по-горе: аз доста бързо качвам сланини.

03.07.05
21:03

[quote author=“Clemenza”]Някой още нещо да каже... Аз незнам, то от глутамин до глутамин може да има доста разлика, но аз специално съм се ориентирал твърдо към L-Glutamine на Мусаши, така че ако някой го е пробвал нека каже какво точно да се очаква от него - мускули, сланини, маса...? Щото както писах по-горе: аз доста бързо качвам сланини.

няма да качиш нищо ... просто по бързо ще се въстановяваш и ще ти подпомогне растежа доста :D но имам и 1 приятел дет нищо не му помогна страно как ли .... на секи човек си е различно де

03.07.05
21:04

Аз лично не съм употребявал Глутамин но знам че поддържа имунната система и стимулира хормана на растежа

03.07.05
21:17

[quote author=“G_UniTeD”]Аз лично не съм употребявал Глутамин но знам че поддържа имунната система и стимулира хормана на растежа

тва с хормона на растежа ... много е минимално :D има и няколко други АК дет също стимулират хормона на растежа ама тва е много малко ...

07.07.05
10:29

Кво го баркате човека!
Нищо няма да качиш, основното е че ще се въстановяваш по барзо след тренировка!
Аз например докат пиех Глутамин нямах мускулна треска, сега като не пия по някои пат направо умирам!

09.07.05
23:33

Вие сайта не четете ли? Те хората са ви го написали там, четете.
А сланини може да качиш само с несъобразни количества гейнер.

E, с преяждане почти с каквото и да е има шанс да направиш сланини...
Вижте, една аминокиселина пролет не прави, дето се вика. Няма белтъчно съединение(вкл. ХР), което да се състои от една аминокиселина. Хормоните обикновено реагират на други признаци, а не на увеличаване на концентрацията на дадена аминокиселина в кръвта...
Факт е, че дезаминиран, глутаминът може да се конвертира в глюкоген. По този начин той може да зареди отново клетъчния резерв, както и да предпази от разграждане други аминокиселини в клетката...
Ненаписаната истина за тази аминокиселина е обаче, че още при резорбцията тя може да се конвертира. В аланин. Това става често и в сравнително голямо количество и всичките изписани форми на въздействие на глутамина и на панацея за растежа стават безполезни и неверни, защото просто приетият глутамин не остава такъв, когато се включи в метаболизма...
Другото което е вярно обаче е, че като заменима аминокиселина има по - голям шанс “да не бъде задържана от черния дроб”(който мисля, че има функцията да синтезира незаменимите киселини) и директно да попадне в кръвообращението.
Тоест, ако за тази киселина чуете 10, имате предвид, че вярно е най - много 1!
Не казвам да не я пиете, но си смятайте добре защо, кога, как и с какво я пиете.
Вече много хора казват, че давала добър ефект с трибестан и креатин, не знам...

10.07.05
14:34

офтопик:
кво е тва аланин?

Прекурсор на глюкогена, така да го кажем. Поне мисля, че беше нещо такова.

11.07.05
13:59

Аланин-a се използва за азотен трансфер от клетката до черният дроб, като както ДЗВЕР каза се използва за ускорение на матаболизма на гликогена, както и има роля в контрола на инсулина...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1