Коментар за фитнес програмата ми

РВ

27.03.12
19:06

Здравейте,

Във фитнеса съм напълно начинаеща, но от известно време ходя редовно, по 3 пъти седмично. Нямам необходимост от отслабване, а от стягане на краката и дупето. Изготвиха ми фитнес програма, но не съм убедена, че е подходяща за стягане точно на тези области. Моля ви за коментари и съвети.

Ето я и програмата:

10-15 мин. кардио
вертикален скрипец зад врат 3 х 12
изтласкване на машина зад гърди 3 х 12
хоризонтален скрипец 3 х 12
флайс машина 3 х 12
машина за трицепс 3 х 12
машина за бицепс 3 х 12
гръбни екстензии 3 х 12
бедрено разгъване 3 х 20-25
бедрено сгъване 3х 20-25
машина за абдуктор 3 х 20
коремни преси на машина 3 х 15
повдигане на крака от вис 3 х 15
15-20 мин. кардио

Тази програма не е подходяща за нищо :D Разгледай дневниците на момичетата във форума и виж примерните програми в Фитнес - Фитнес програми.

28.03.12
13:39

Това всичкото в един ден ли :)

28.03.12
19:44

казано от Кристиян Дончев на 27.03.12, 21:45:

Тази програма не е подходяща за нищо :D Разгледай дневниците на момичетата във форума и виж примерните програми в Фитнес - Фитнес програми.

защо да не става?
според мен програмата е подходяща за съвсем начинаеща - първо да привикне към някакво натоварване, после към свободни тежести и тнт

Прав си, но само ако е напълно начинаеща и няма никаква двигателна култура.

29.03.12
09:05

казано от руми велева на 27.03.12, 19:06:

Здравейте,

Във фитнеса съм напълно начинаеща ....

;)
ако от самото начало се хвърли на сериозни тренировки,  вероятноста да се откаже след 1-2 месеца е много голяма, а и вероятноста да си докара някоя контузия никак не е малка.

29.03.12
10:56

За начинаеща е добре, но ще отнеме твърде много време. 30-40 минути кардио и отделно 12 упражнения с по 3 серии, като сложим и почивките, се получават над два часа, което пък ще доведе до много бърз отказ от залата въобще..

РВ

29.03.12
13:31

Наистина съм съвсем начинаеща.

А някакви препоръки или съвети за по-бързо резултат?

29.03.12
21:20

намали кардиото преди тренировка до 5 мин- колкото да раздвижиш

РВ

30.03.12
07:30

А останалото достатъчно ли е за стягане на краката и дупето?

30.03.12
09:14

зависи от тежестите с които работиш ;)
трябва да “усещаш” тежеста. според мен повторения от рода на 20-25 са твърде много - значи тежеста ти е малка ... подбери си тежест, която да ти позволява 10-12повторения. включи напади е тренировката си вместо разгъването (поне понякога). в залата забелязвам, че доста жени тренират с много малки тежести (5-10-15кг на скрипците), но пък правят 3-4 серии за 2-3 мин и когато ги питам “усещаш ли изобщо кой мускул се натоварва” ми отговарят “но, но трябва да продължа на другия уред” - не това е целта на тренировката - не си на състезание кой първи ще обиколи всички уреди в залата - целта е да накараш определен мускул да работи

РВ

30.03.12
20:52

Ясно. Много ти благодаря за съвета.
Това, което ме притеснява е, че не мога да определя точната тежест за дадено упражнение. Моето разбиране е, че в края на серията трябва да усещам напрежение и дори лека болка. Правилно ли е? И няма опасност да стана прекалено мускулеста, нали =)

31.03.12
19:07

напрежение, парене .... и не няма да станеш прекалено мускулеста ... де да беше толкова лесно ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1