10.07.05
19:25
Значи гледам че фъстъците имат доста белтък в тях, ама като гледам и в какво количество е и мазнината. Каква точно е разликата между unsaturated fat и saturated fat. И в крайна сметка :) ще навредят ли на една не толкова стриктна диета.
Няма такова нещо, като вредно и полено. Всичко е вредно, ако се прекали и всичко е полезно, ако се взима с акъл.
Да, имат мазнини. Незнам човек да не може да живее без да приема мазнини. :wink:
Ами аз говоря на прием от някъде 200г за целия ден, като смятаме че са сурови и непосолени. Това много ли е :)?
Е, всеки ден ако ядеш по 200г си е малко множко, мисля.
Но някой и друг ден да удряш по 150г, не виждам абсолютно нищо с кофти ефект.
10.07.05
19:54
ами ако в диетата ти не пише фъстъци ще навреди :D ще си я развалиш да не говорим че тея 200гр са ти = на 95% от калорийте за деня- 200гр ядки са 1200кал + малко пиле и еда салата със сирене и то ето ти ги1500кал.............................
хапвай по 1 шепа ядки-30гр=150кал ама си ги миксирай и да знаеш че лешниците и орехите са най-полезните ядки след тях са бадемите а фъстъците са на последно място
на каква диета си?
най-добре е нвд!
Еми уж НВД :) ама ми е доста трудно да е спазвам, и то не толкова че ми се яде, а психически си мисля че падам и от бягането горя мускул като не ям по много на ден :).
Офтопик съвет:
Ако се храниш разделно и с добра мярка, дори и при МАЛКО по-високи, количества на храната ще съумяваш да поддържаш слабо телосложение.
Пример: Ако ядеш на обед:
пиле + салата
после в 15:00 изядеш: 150 г фъстъци
Ще правиш МНОГО по-качествено хранене. Отколкото ако ядеш:
на обед: малко хляб, малко яйца, малко месо и картофи
а в 15:00 ядеш пиле със салата.
Въпреки, че варианта с фъстъците е по-калоричния, той няма да ти даде “лош” резултат върху тялото, за разлика от втория, където се ядът все “добри” неща...
Грубо се опитах да дам пример, за практическо разделно хранене.
Поздрави.
11.07.05
04:19
Колко белтъчини въглехидрати и мазнини има във 100г фъстък?
Според момчетата във форума:
ккал: 585.00
белтъчини: 23.68
въглехидрати: 21.51
мазнини: 49.66
——————-
вода -2.8
белтъчини -26,5
мазнини -46,6
въглехидрати -19
калории -620
Това е което намерих тук из форума, из гугъл и там данните са приблизително толкова.
11.07.05
09:41
най-подходяща е нвд-като тренираш.ако не ги изморяваш мускулите няма да ги сгориш-прочети из форума има много по този въпрос.а нвд е точно за теб в смисал че ако беше на някоя диета примерно 5 дена плодове или зеленчуци щеше да свалиш мускул а при нвд като ядеш всичките тези меса,яйца и млечните продукти и ако тренираш правилно няма провлем.
като прочетеш малко и видиш факти и ще се обедиш че си на прав път и така няма да си мислиш глупусти.ти си ги мислиш щото не си прочел и не си савсем на ясно и аз бях така мислих че от нвд ще надебелея ама прочетох и всичко ми се стори логично и ти като знаеш че е така и си го мислиш че е така и става.абе общо взето трябва да се обедиш себеси щото иначе нищо няма да стане-в крайна сметка всичко е в главата ни!
а за ядките аз като бях на нвд си напвах по 1 шепа сурови миксирани ядки и не ги ядях кам някое ядене а си ги вклучвах като още един брой ядене за деня.
Хапвай по една шепа горе-долу, 200г са множко, май..Това, че гледаш да са сурови е добре. Защо не си взимаш орехи например, много по-добре е, разликата в цената не е голяма 100г фъстъци=0,50лв, 100г орехи=1,20лв. Един път и половина по-скъпи- десет пъти по-полезни! Ако приемаш подобна логика, разбира се..А и освен това спомагат за запазване на ММ, при НВД и кардио.
22.09.13
16:00
странно защо всички тук не знаят че фъстъка - е бобово растение - не ядка!!!
и е забранено и вредно- да се яде СУРОВ!!!! Това не е ЯДКА!
Всички бобови- имат Антиензими!!!! инхибитори.. тоест вещества които блокират ензимите
А как се разгражда храната ни? - Посредством Ензимите! дали в храната, дали в слюнката, дали в стомаха ни и червата- навсякаде имаме ензими- които да разградят храната до най малката клетчица.
Еми яли ли сте недобре сварeн боб- да видите дали не ви се подува корема и защо ли е това????
Същото е с фъстъка и всякакви бобови!!! Организма ни не може да ги разгради и се задръства!
Значи, за да се унщожат тези антиензими- има 2 начина:
1-покълвайте фъстъците- така са най полезни, кълновете съдържат и много високи дози-ресвератрол, антиоксидант-който се съдържа и в тъмните обвивки на червено грозде, боровинки и тн..това е по як антиоксидант от С и Е!!! Забавя стареенето!!!!
2- или трябва топлинна обработка! Варенето е най-добро.
Ако не го знаехте досега, всичко що е бобово- трябва да се обработва много добре- топлинно! или покълва
но като знам тук какви мъже има, не виждам някой да се занимава с покълване, освен ако не разчита на приятелката му да си играе. :D
22.09.13
16:07
подяволите... всички ще умрем....
22.09.13
21:51
казано от tututo tralala на 22.09.13, 16:00:
странно защо всички тук не знаят че фъстъка - е бобово растение - не ядка!!!
и е забранено и вредно - да се яде СУРОВ!!!! Това не е ЯДКА!
Хммм, интересно!
Какво е ядка и защо?
Знаеш ли, че плодът на ягодата е орехче?
А знаеш ли, че плодът на домата е ягода?
Просто провери дали съм прав...
Кой какво не знае сега и дали се прави смесване на понятия от различни области на науката и бита?
От кога семейната принадлежност определя една храна като ядка или нещо различно?
Дискутирали сме доста за фъстъците... топлата вода е открита.
Събуждаш тема, която е неактивна от 8 години, за да ни уведомиш за това дали фъстъците са ядки...
Ако ти покажа данни за съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати на бадеми, орехи, лешници, кашу и фъстъци, ще можеш ли да разпознаеш кои са на фъстъците, след като те не са ядки?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.09.13 21:55.