27.03.12
20:52
Здравейте,
Преди два месеца за първи път започнах да се занимавам с фитнес и от тогава си ходя редовно 3 пъти седмично. Програмата ми не е особено сложна или трудна, тъй като все пак съм още в началото и си я взаимствах от различни хора, които бяха пускали програми във форуми и сайтове за фитнес, а и инструкторът във фитнеса също ми я попромени, така че да ми пасва. До тук всичко супер, само дето от една седмица насам ми се появиха някакви болки в ставите на краката - най-вече в глезените и колената. Нямам идея от какво са, тъй като тренировките не усещам да ме натоварват, даже напротив са ми много тонизиращи.
Някой има ли идея на какво могат да се дължат и как да ги премахна?
МЕРСИ!
27.03.12
21:11
Възможно да е от клека, ако го правиш сигурно техниката ти не е добра.
27.03.12
21:13
А може ли да е от римската тяга например?
27.03.12
21:44
Moже,може ... а и не само ставите ами и кръста може да те заболи.Следи си техниката и не прекалявай с клека и тягата !!
Загравяй много добре ставите, една по една без да претупваш. Може да те заболи от всяко неправилно изпълнено упражнение или от дори и правилно изпълнено но не по силите ти (особено ако не си загрял).
27.03.12
22:24
казано от Bojidar Yagodin на 27.03.12, 21:44:
Moже,може ... а и не само ставите ами и кръста може да те заболи.Следи си техниката и не прекалявай с клека и тягата !!
Що не напуснеш ?
Ако правиш клек, правиш ли го правилно!?
http://www.bb-team.org/articles/3923_kak-da-ne-klyakame-chast
http://www.bb-team.org/articles/3926_kak-da-ne-klyakame-chast1
Може би имаш нужда от повече издръжливост в ставите, смятам че ще е много добре за краката ти ако започнеш да бягаш, за да ти свикнат с продължително натоварване.
28.03.12
12:12
Вместо да чакаш някой експерт от форума да ти постави диагноза(не казвам,че няма хора,които наистина разбират) отивай на преглед.
29.03.12
12:18
Здрасти, преди време и аз имах болки в ставите в следствие на тичането и бокса. Препоръчаха ми някакъв продукт Artilane точно против болки в ставите и останах много доволен :) Бързо се оправих и резултатите бяха доста продължителни.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Георги Николов на 29.03.12 12:19.
29.03.12
19:27
Мерси за отговорите, пичове! Утре още смятам да отида на лекар и да видим от какво е това. Подозирам, че проблемът идва от недостатъчна или не добра загрявка, тъй като да си призная към нея не се отнасям достатъчно сериозно.
Поздрави!