10.07.05
19:04
Здравейте! Аз съм на 14 години почти 15 , вече тренирам от 4-5 месеца някъде.Имам въпроси към вас. Висок съм 184 тежа 70 кг. Тренирам за мускулна маса.Трябва ли да ям нещо по-специално под някакъв режим - Тук е момента да кажа че не пия никакви хапчета и си ям всичко без да се ограничавам! Общо взето си похапвам и много сладки работи и всичко без ограничение.Сега започвам да тренирам по една програма от сайта на ББ-Тийм. Тя е след 9 месец , но аз ще почна по-рано.Та да питам дали трябва да ям определени неща някаква диета ли да спазвам! Общо взето да кажете за храненето добре ли права , лошо ли ?! ДА дадете някой и друг съвет , все пак сам начинаещт общо взето! БЛАГОДАРЯ на всички , който се надявам да се отзоват.
Здрасти, майна!
Да, ако наистина желаеш да се развиваш и да работиш ефективно, определено ти трябва хран. режим. Със завишен прием на белтъчини и нормален на въглехидрати. Ако си умен, ще забравиш за всякакви вафлички, кроасанчета, солетки и бонбончета. И ще минеш на пилеко месце, пържолки, картофи, ориз, бобец, леща, кисело мляко... и т.н. В нормално граници на прием. КАто се стараеш да не смесваш много храни в едно ядене, за да не възпрепятстваш усвояването им.
Второто нещо, което искам да ти кажа е, да я даваш по-кротко с тренировките. Знам, че като се надъха човек, става маниак, но трябва да се ограничаваш, ако не искаш да видиш обратната страна на медала, а тя е доста грозничка, вервай ми. :)
И не се шашкай, ако нямаш кой знае какви Огромни резултати. На твоята възраст това е нормално. Само се замисляй, дали правиш всичко както трябва и дали не допускаш някъде фрапиращи грешки.
Съветвам те да приемаш следните храни-добавки /много лесни са за намиране и е считат за абсолютно здравословни/:
- пшеничен зародиш
- рибено масло
- мултивитамини
За да се образоваш ще е добре да прочетеш разделите: храннее и тренировки в сайта.
Успехи!!
Ами диета определено трябва да спазваш, ако искаш да качваш предимно мускулна маса, а не мазнини. Със сладките работи ще трябва доста да се ограничиш ако питаш мен. Виш хранителните режими на сайта. Храни се редовно през 2-3 часа И НЕ СЕ ТЪПЧИ !!!
От тъпченето макар и да има ефект може да ти се разшири стомаха (знам от личен опит, но за щастие почти успях да го оправя, все още работя по въпроса :) )
Но все пак нека някой по-компетентен се изкаже оп темата.
Здравейте пак! Напротив има резултати и те са видни.Аз не искам да ставам маняк не ме разбирайте погрешно просто искам да направя хубаво тяло! А сега лятото имам много време така че 4 пъти седмично ми е съвсем добре и ваобще не се претоварвам чувствам се добре.
[quote author=“Wenzislaw”]Здравейте пак! Напротив има резултати и те са видни.Аз не искам да ставам маняк не ме разбирайте погрешно просто искам да направя хубаво тяло! А сега лятото имам много време така че 4 пъти седмично ми е съвсем добре и ваобще не се претоварвам чувствам се добре.
Няма значение дали ние те разбираме погрешно или не. Важното е ти да си опичаш акъла и да си работиш постепено и резултатно. Горе се опитах да ти дам някой и друг път за което.
Дерзай,
поздрави
11.07.05
08:35
В храната ли? Това е ужасно малко. Гледай да има поне към грам на килограм телесно тегло. Есенциалните мазнини смяташ ли ги?
Според мен, вземи си и една опаковка глутамин и си взимай всеки ден по пет грама, веднага след тренировка, а в нетренировъчен ден, възможно най-късно, преди заспиване. Почти веднага ще усетиш разликата. Това, освен хранителния режим, разбира се...Без такъв и още повече, ако си някакъв дискотечен тип например, стоейки до късно по нощите, ходенето в залата е едно ненужно блъскане...