Спринтове, Коремни плочки - как ?

27.03.12
23:41

Добър вечер, тренирам от 8 месеца, и главната ми цел е покачване на мускулна маса, 192см 88кг. Наближава лято и искам да сваля коремчето(малко е но си е коремче). Тичам преди тренировка 5-10 минути тренирам след това пак тичам 5-10 мин САМО СПРИНТОВЕ. Причината е че неискам да сваля мускулна маса, а на спринтове държа.

Въпрос #1 Вярно ли е че като тичаме(в нормално темпо) горим мускулна маса, освен мазнини ??
Въпрос #2 Като правим спринтове горим ли изобщо мазнини ??
Въпрос #3 Ако тичам в нетренировъчни дни по 40 минути ще сваля ли мускулна маса ??

Мерси предварително, възможно е да съм малко объркан за което се извинявам.

Храня се що годе добре, ще започна да избягвам въглехидратите.

Въпрос #1 Вярно ли е че като тичаме(в нормално темпо) горим мускулна маса, освен мазнини ??
Въпрос #3 Ако тичам в нетренировъчни дни по 40 минути ще сваля ли мускулна маса ??

1 гориш първо мазнините , защото те ти дават енергия . Чак когато вече нямаш мазнини за горене почваш мускулна маса.
2 да
3 прочети първи въпрос

казано от Мартин Георгиев на 28.03.12, 08:51:

1 гориш първо мазнините , защото те ти дават енергия . Чак когато вече нямаш мазнини за горене почваш мускулна маса.

Нима белтъчините не могат да бъдат превърнати в глюкоза вместо мазнините?

S!

28.03.12
16:36

Нима има гръбни плочки ?

28.03.12
19:36

Просто питам ......

28.03.12
22:41

Според мен ще е добре,ако не само тичаш ами се и потиш (не зависимо дали тичаш на спринт,крос или просто вървиш бързо).Повече пот = по-малко мазнини :)

28.03.12
22:58

казано от Мечо Пух на 28.03.12, 22:41:

Повече пот = по-малко мазнини :)

Как не сме се сетили досега :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.03.12 22:58.

29.03.12
00:03

Това ми напомня за един учител по физкултура дето имах на времето. За дипломна правил изследване и открил, че след бягане си по-лек с някакви грамове, но ако пиеш вода и ги връщаш. Извода: ако след бягане пиеш вода не гориш мазнини.
Явно не се е сетил, че и водата има свойството тегло :)

ВВ

29.03.12
00:33

казано от Мечо Пух на 28.03.12, 22:41:

Повече пот = по-малко мазнини :)

Абсолютно НЕ съм съгласен! Има хора, които се потят и ужасно много, когато седят на 1 място, това значи ли, че горят мазнини. Това е начин тялото да се охлади, какво общо има с горенето на мазнини? Като ония глупости дето си увиваш найлони около корема.

03.04.12
12:24

казано от В В на 29.03.12, 00:33:

Като ония глупости дето си увиваш найлони около корема.

Тези глупости и доста подобни се използват от атлети, на които им е нужно да свалят до определено тегло, като разбира се визирам бойните спортове.
И не, повече пот не значи повече изгорени мазнини.

04.04.12
22:22

1.Да,тялото гори и мускулна маса при тичане.
2.Да гориш,но пренебрежимо малко.
3.Няма пряка връзка,стига храненето да е наред.

Освен това ,мисля,че правилно си се ориентирал към спринтовете.Те като по-интензивно натоварване са по-подходящи за целите ти.Докато тичаш спринт не гориш особено мазнини,но след тичането до края на деня тялото е стимулирано да изгаря именно мазнините.Наскоро четох ,че точно обратен е ефектът на бавното и продължително тичане.

Между другото,ако се замислиш за лекоатлетите дето спринтират 100 метра-виж кви са горили с мускули и плочки.Погледни след това лекоатлетите ,които тичат по няколко километра-некви пръчки ,дето имам чуството ,че ако го задуха вятър ,ще го отнесе :Д

04.04.12
23:12

Afterburn ефекта на интервалното кардио и вдигането не тежести е това, което стимулира топенето на мазнини.

При дълго монотонно кардио гориш калории, да, това обаче не благоприятства мастния ти метаболизъм, често ефектът е обратен даже.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1