Съвети за двойно силово

22.03.12
20:09

Здравейте,почти на 15 години съм,практикувам Стрийт Фитнес+бойни изкуства
Та въпросът ми е дали си заслужава да се мъча да правя силово с две ръце или първо да отработя това с една ръка,което до някъде ми идва лесно :) Срещнах доста противоречиви мнения та затова се допитвам до хората в този форум :)
Иначе набирания кофи,коремни възлизания са ми лесни,единствената ми препънка е силовто с две ръце :)
И благодаря за отговорите предварително ! :)

http://www.bb-team.org/exercise/4207_silovo-vazlizane

АЧ

22.03.12
21:03

Силовото е едно от най-добрите упражнения на лостовете. Натоварва почти всички мускули в горната част на тялото. Мога да ти кажа препоръки как да го научиш, поне аз така го научих:
1. Експлозивни набирания - колкото се може по нависоко да се изтласкаш от лоста
2. Кофи на лост - бавно да се изпълнява

22.03.12
21:15

казано от Ачо на 22.03.12, 21:03:

Силовото е едно от най-добрите упражнения на лостовете. Натоварва почти всички мускули в горната част на тялото. Мога да ти кажа препоръки как да го научиш, поне аз така го научих:
1. Експлозивни набирания - колкото се може по нависоко да се изтласкаш от лоста
2. Кофи на лост - бавно да се изпълнява

Значи няма нужда да го правя първо с едната ръка...Просто съм нямал техниката :) А кофите на лост ги правя постоянно-винаги след коремно или силово(с една ръка) :)

АЧ

22.03.12
21:36

Недей по-добре да правиш първо с едната и после с другата, защото после трудно ще свикнеш с двете ръце едновременно.

Бавното силово иска сила. Ако риташ леко с крака, не се изисква никаква сила.. аз съм доста слаб, но го мога - почти всичко е техника.

23.03.12
13:23

Мхм ясно :) Само дето имам един проблем с тоя фалс грип...или за бързото силово не ми трябва много ? :) Защото неска опитах,но китките ми създават горна граница на набиране :)

23.03.12
13:59

Нормално е да ти създават проблем. С времето е ти се подобри и гъвкавостта и силата и няма да са проблем, а преимущество.

23.03.12
19:29

Замисли се дали усилията, които ще хвърлиш, за да станеш добър в силовото, не биха намерили почва в някоя по-продуктивна сфера.

23.03.12
22:08

казано от Voyager на 23.03.12, 19:29:

Замисли се дали усилията, които ще хвърлиш, за да станеш добър в силовото, не биха намерили почва в някоя по-продуктивна сфера.

Полагам достатъчно усилия в Бойните изкуства :) Те са моето основно занимание,на лостове ходя в свободното време и въпреки това съм доста заинтересуван в тази сфера :)

29.03.12
19:14

Благодаря на всички за съветите,благодарение на тях днес успях да направя първото си двойно силово ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1