30.03.12
19:39
Здравейте!
Значи преди около 2 месеца почуствах нещо което за 1-ви път ми се случва. Усетих че сякаш не ми достига въздух като дишам и сякаш не мога да си поема дълбоко въздух ,дишам като риба на сухо. Ходих на лекар и ми намериха че съм болен от бронхит започнах лечение и нещата поутихнаха ,но преди няколко дена отново започнах да усещам че едва ли не се задушавам..днес дори когато се прибирах се задъхвах като ходя сякаш ще полува инфаркт.
Ходих на лекар и те ми казаха че всичко това е от внушение и трябва да пия анти-депресанти(успокоителни). До колкото разбрах ми е липсвала някаква течност във мозака която се е водила за хормона на щастието.Та въпросът ми е дали има хора със същият проблем като мен и как са се излекували. Благодаря ви предварително!
30.03.12
21:45
Хем едно такова пестеливо го обясняваш, хем се остава с впечатление, че едва ли не не са те изследвали.... (wasntme)
Интересувал ли си се сам от какво може да ти се получава?
Предполагаеми възможни диагнози са астма, някаква форма на бронхит, анемия, грипоподобно заболяване, атопични алергии към нещо... Има милиони неща от които да получаваш задух, но на прима виста за млад човек това е (докторите, ако четат да помагат)
Трябва наистина да кажеш какво са ти изследвали. Астмата щяха да са ти я открили, като дете най-вероятно. Бронхита и насложените грипни инфекции са при пушачи и хора с отслабена система. Анемията се вижда от обикновена кръвна картина, но тя е с постоянна уморяемост.
Острите пристъпи може да искаш инхалатор с адреномиметик да ти изпишат (Вентолин, Салбутамол). Но правилно е да те изследват за показател на Тифно, проби за алергени, кръвна картина, рентгенография и обстоен разпит как, кога, за колко време и пр.
Мнението беше редактирано от introducer на 30.03.12 21:47.
Потърси второ лекарско мнение. По-добре презастрахован, отколкото в неоткрито заболяване. А тая година бронхита повтаря и потретва.
31.03.12
09:54
казано от German Germanov на 30.03.12, 19:39:
Здравейте!
Значи преди около 2 месеца почуствах нещо което за 1-ви път ми се случва. Усетих че сякаш не ми достига въздух като дишам и сякаш не мога да си поема дълбоко въздух ,дишам като риба на сухо. Ходих на лекар и ми намериха че съм болен от бронхит започнах лечение и нещата поутихнаха ,но преди няколко дена отново започнах да усещам че едва ли не се задушавам..днес дори когато се прибирах се задъхвах като ходя сякаш ще полува инфаркт.
Ходих на лекар и те ми казаха че всичко това е от внушение и трябва да пия анти-депресанти(успокоителни). До колкото разбрах ми е липсвала някаква течност във мозака която се е водила за хормона на щастието.Та въпросът ми е дали има хора със същият проблем като мен и как са се излекували. Благодаря ви предварително!
На мен ми се е случвало да се чувствам все едно нещо ме задушава в грълото и набъбва. От внушение беше, защото после отмина. Тъй като държах нещо което ме измъчваше в себе си и не можех да споделя с никой. Едно от нещата беше и посещението ми при лекар, който ми изкара акъла и после постоянно се страхувах да не умра и тем подобни неща. Затова вече и на лекари много доверие нямам. Ходих при лекар на който вярвам и той ме успокои до някъде, че не е толкова страшно колкото на мен ми се вижда. Но аз бях изпашена без малко да умра от некадърни лекари. По-добре е наистина да намериш лекар на който можеш да вярваш и да си направиш изследвания, ако е нужно. Успех