08.10.11
01:28
Значи, въпросът ми е следният.. взех си креатин на ON 750 120 caps, взех си B-complex витамини, и протеин на ON Whey 100% Gold
Въпросът ми е как да ги приемам, при положение, че тренирам 3 пъти в седмицата и целта ми е да стана 82-3 кг. и да ги изчистя на 77-8, като в момента съм 73, метаболизмът ми е много бърз качвам бързо килограми и мускулна маса дори и без добавки, но 10 кг от горе ми се струват много все пак, та интересува ме преди/след тренировка как се приемат добавките и витамините.
Благодаря.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 08.10.11 05:58.
08.10.11
07:19
Протеинът след тренировка, а можеш и през деня според дневните ти нужди от протеин. Креатинът по 6 капсули след тренировка, а витамините с някое от храненията ти през деня.
За повече информация - статиите за креатин и протеин в изданието, както и важната тема в раздела за хранителни добавки. Търсачката също ще ти помогне.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.10.11 07:19.
08.10.11
07:40
Също можеш да приемаш по 1 доза протеин сутрин след ставане,а креатина да го разделиш 3 хапа преди и 3 след трен :)
31.03.12
14:30
За протеина не знам колко точно беше но мисля че на килограм се падаше 2,2 г. например си 80 кг. пииш 160 грама протеин аз пия 4 пати Сутрин/Преди Трен./След Трен. и 2 часа след последното пиене :)
Витамините четох някъде че е добре след трен. 2 часа а креатинът преди трен и след трен :)
Мнението беше редактирано от Юри Георгиев на 31.03.12 14:32.
31.03.12
18:25
казано от Пингвина Жечко на 31.03.12, 14:30:
За протеина не знам колко точно беше но мисля че на килограм се падаше 2,2 г. например си 80 кг. пииш 160 грама протеин аз пия 4 пати Сутрин/Преди Трен./След Трен. и 2 часа след последното пиене :)
Витамините четох някъде че е добре след трен. 2 часа а креатинът преди трен и след трен :)
Повече от половината протеин ти е от прахчета. Ще станеш здрав.......... ама друг път.
Сега, пингвине, що не обясниш и защо креатина се пие преди и след тренировка?
п.п. Автора, 10 кг. мускул са много и ако разчиташ на тях за мускулната маса си вземи и един по-крив макарон.
Тези глупости с метаболизма не се ли научихте да не ги ползвате - не вървят. Това, че метаболизма ти бил много бърз означава, че нямаш хранителен режим, който да отговаря на нуждите ти.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 31.03.12 18:28.
Хед хънтър- нищо лично,но вече втора тема четя днес с твоето участие и освен да се заяждаш с хората друго нищо смислено и по темите не видях или прочетох.Работя на 2 места,отделно вечерта ходя да доработвам в моята фитнес зала и тъй като нямам много време за стабилна и качествена храна наблягам на протеиновите пудри и аминокиселините- около 80-90 % от дневната ми консумация на протеин е от тях и както си личи и от снимките ми в моята галерия не изглеждам лошо.Качествената храна е основен компонент в този спорт- не случайно “масата се прави на маса”,но и с изказванията от сорта на тези,които четя от теб в тази тема не съм съгласен.Знам,че си модератор и затова просто ти давам едно предложение- да бъде по-снизходителен и по-въздържан с хората,които пишат тук- визирам отговорите ти в тази тема,както и отговорите ти в темата за Екстрийм пауър
01.04.12
00:22
казано от Bezkompromisen на 31.03.12, 18:51:
Хед хънтър- нищо лично,но вече втора тема четя днес с твоето участие и освен да се заяждаш с хората друго нищо смислено и по темите не видях или прочетох.Работя на 2 места,отделно вечерта ходя да доработвам в моята фитнес зала и тъй като нямам много време за стабилна и качествена храна наблягам на протеиновите пудри и аминокиселините- около 80-90 % от дневната ми консумация на протеин е от тях и както си личи и от снимките ми в моята галерия не изглеждам лошо.Качествената храна е основен компонент в този спорт- не случайно “масата се прави на маса”,но и с изказванията от сорта на тези,които четя от теб в тази тема не съм съгласен.Знам,че си модератор и затова просто ти давам едно предложение- да бъде по-снизходителен и по-въздържан с хората,които пишат тук- визирам отговорите ти в тази тема,както и отговорите ти в темата за Екстрийм пауър
Сега конско ли се пробваш да ми четеш, нещо на морал ли те е избило или просто си чешеш пръстите? Ти да не си си повярвал, че само и единствено ти си работил много и т.н.? Има една хубава приказка “Който търси - намира начин, който не - оправдания”, та ако искаш си замести всичките хранения с протеинови вафлички. То можеш да караш и с 220 км./ч. при ограничение 40, но тук става въпрос за какво е правилно и, какво е редно, а не кой на какви екстремизми е готов да се подложи. Това, че съм модератор е остаряло - от година и нещо не съм и да съм, не си този, който ще ми дава предложения и тям подобни наклони.
Хубаво е да прочетеш малко за ензимите в човешкото тяло, както и да се поинтересуваш малко от Гастроентерология, ей така просто от обща култура, та да проумееш някои неща.
п.п. Като нещо не те радват постовете ми - използвай бутончето “игнорирай”, аз лично, ще го използвам след малко по отношение на теб - не смятам, че мога да науча нещо от човек хранещ се с прахчета и вафлички.
Сега конско ли се пробваш да ми четеш, нещо на морал ли те е избило или просто си чешеш пръстите? Ти да не си си повярвал, че само и единствено ти си работил много и т.н.? Има една хубава приказка “Който търси - намира начин, който не - оправдания”, та ако искаш си замести всичките хранения с протеинови вафлички. То можеш да караш и с 220 км./ч. при ограничение 40, но тук става въпрос за какво е правилно и, какво е редно, а не кой на какви екстремизми е готов да се подложи. Това, че съм модератор е остаряло - от година и нещо не съм и да съм, не си този, който ще ми дава предложения и тям подобни наклони.
Хубаво е да прочетеш малко за ензимите в човешкото тяло, както и да се поинтересуваш малко от Гастроентерология, ей така просто от обща култура, та да проумееш някои неща.
п.п. Като нещо не те радват постовете ми - използвай бутончето “игнорирай”, аз лично, ще го използвам след малко по отношение на теб - не смятам, че мога да науча нещо от човек хранещ се с прахчета и вафлички.
Не ми е първия път,в който влизам в пререкания с теб и вече от опит знам че няма смисъл да го правя.Колкото до тази приказка,която си написал аз също я следвам и не случайно съм постигнал това,което виждаш.Колкото до ензими,гастроентерология и т.н- съм завършил фармация с отличие(нещо което съм сигурен че е далече от твоите мижави възможности) и съм сигурен,че на подобни теми съм много по-запознат от теб.Колкото до това бутонче мисля,че би ми свършило много добра работа по отношение на теб.Тъй като това е най-добрия форум за фитнес,а не място за заяждане спирам да пиша подобни коментари в тази тема,които съвсем не са по темата,която човека е пуснал.Написах,каквото имах за писане по отношение на теб.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.12 12:54.
01.04.12
13:04
Намали леко милиграмите, че нещо те избива на агресия :D
Като почнат към теб да се обръщат с “г-н” хора, които си виждал само по телевизията, ще ми коментираш възможностите до тогава хрупай протеинови вафлички оооо, велики фармацевте и по-лекичко с епитетчетата, че не се знае кое и как.
Яж си, каквото решиш, но недей да го налагаш като правилно и т.н. това, че теб не те слуша главата не означава, че всеки трябва да следва отклоненията ти.
Добре де, защо да не го слуша главата човека? Намерил е решение за себе си и по снимките в галерията му - работи.
01.04.12
13:59
казано от Андриан К на 01.04.12, 13:46:
Добре де, защо да не го слуша главата човека? Намерил е решение за себе си и по снимките в галерията му - работи.
Помисли по въпроса “Това получава ли се от протеинови вафлички и хранене на 80-90% от добавки” и, ще си отговориш сам. ;)
Той за себе си може да е намерил вариант /те и тези, които оправят животни сигурно си мислят така/, но нека да не се пробва да го набива в главите на хора, които е видно, че нямат представа за, какво става въпрос, защото това може да доведе до неблагоприятни последици за някой, а идеята на сайта и форума е различна от това.
Хубаво заприличал е в задника на игленик и разправя “аз 80-90% от протеина ..... дрън, дрън” - е това нормално ли е?
Сега най-вероятно, ще се появи да разправя, че е натурален и разбираш ли благодарение на прахчетата ....... пак дрън, дрън.