31.03.12
00:07
Имам нужда от помощ при изготвяне на режим за хранене и малко спорт?
Здравейте, поизчетох някой от темите. Бих искала да получа съвет за това как да спазвам режим на хранене при който да не пълнея но да хапвам по 5-6 пъти на ден поне? Не искам да правя тежки тренировки, а в момента съм се насочила към купуването на степер. Не знам дали той ще ми реши проблема, но ми е нужно движение особенно зимния период доста се застоях зимата беше тежка и нямаше как да се движа много... Та ме интересува дали това към което съм се насочила ще ми помогне. По лични спомени преди 2 години ходех на фитнес ефект имаше, тъй като по друг начин не можех да отслабна и само фитнеса ми помагаше и диета с яйца, кашкавал, кисело мляко, зеленчуци... и т.н. Правиха ми програма тогава, но ми се иска сега осоновно да ползвам зеленчуци, плодове, риба и пилешко нищо друго. Но не знам в какви количества мога да ги ям, тъй като имам здравословен проблем и не мога да не се храня често. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарна.
Имам проблем с мазнините около талията, а по принцип никога не съм имала такива проблеми до сега. Телосложението ми не знам как да го определя: имам голяма гръдна, широк таз и тясна талия...само, че в момента талията ми има нужда от отслабване :(
Последните години ми се натрупа много стрес и мисля, че от това в комбинация с застояването ми оказа лоша шега. Не желая да ставам манекен, искам само да балансирам храненето си и да имам умерено движение мисля че това ще ми помогне или поне така ми се иска. Преди време ми правеха режим на хранене, но не мисля че е точно моя режим а и в момента не мога да ям много яйца максимума ми е 1 на ден.
Не се тегля от доста време насам, за да не се стресирам допълнително но виждам че не съм такава каквато бях преди. По-лошото е че според мен от килограмите си направих и проблем с кръста, понякога се схващам даже и не мога да се движа нормално а все още съм млада за такива проблеми. Мисля, че ако успея да спазвам добър режим на хранене с нужното движение нещата при мен ще се оправят.
Надявам се на вашата помощ, благодаря предварително на отговорилите.
Та това е от мен, сега сте вие...
Да де, ама зимата свърши. Степерът не знам дали ще ти реши проблемите. Не ти се ходи на фитнес - ок. Иди в парка. Иди на стадиона. Бягане, упражнения със собствено тегло. Варианти бол. Стига само тялото ти да го позволява. Не си написала никъде мерки и няма как да кажа със сигурност. Желанието и ентусиазма го имаш, което е похвално.
За храната -> горе в ляво има цял раздел. Разгледай различните видове режими. Опитай се да избереш някой който ще ти подхожда и който ще можеш да си спазваш без да се затрудняваш. В търсачката можеш да напишеш “Мини гид” и да прочетеш двете статии за хранене и трениране.
по-здрави и успех
31.03.12
09:48
казано от gips на 31.03.12, 08:40:
Да де, ама зимата свърши. Степерът не знам дали ще ти реши проблемите. Не ти се ходи на фитнес - ок. Иди в парка. Иди на стадиона. Бягане, упражнения със собствено тегло. Варианти бол. Стига само тялото ти да го позволява. Не си написала никъде мерки и няма как да кажа със сигурност. Желанието и ентусиазма го имаш, което е похвално.
За храната -> горе в ляво има цял раздел. Разгледай различните видове режими. Опитай се да избереш някой който ще ти подхожда и който ще можеш да си спазваш без да се затрудняваш. В търсачката можеш да напишеш “Мини гид” и да прочетеш двете статии за хранене и трениране.
по-здрави и успех
За жалост и да искам да се товаря не мога, пропуснах че имам проблем с черен дроб. Целта ми е да отслабна здравословно. Степера ми е нужен, за да не се обездвижвам. От опита ми в залата само от степера се изпотявах, което за мен е важно в момента. Всички други уреди нямаха никакъв ефект при мен. Е, да тези за краката имаха...Трудно ми е да си избера режим, затова искам и съвет. Малко ми е трудно да тичам навън.
Последно когато се мерих:
гръдна 100
талия 90
ханш 110
Ръст 169
кг както казах не се тегля, за да не се стресирам още повече но със сигурност са над 70 кг
:( Отчайващо ми действат тези цифри, никога не съм била с такива мерки. Имам тънки глезени на краката и при тези размери се, чувствам ужасно тежка. Надявам се тези данни да помогнат за режим на хранене и спортна програма.
Трябва ми леко натоварване през етапа на сваляне на килограми иначе сериозно може да ми замине кръста. При това телосложение!
Искам да си помогна, но не мога сама затова и пиша в форума. Дадоха ми данни с това, кое колко съдържало като калории и т.н. но чесно казано не мога да се справя без режим, т.е. днес ще ям по еди колко си, еди какво си ...Трябва ми нещо, което да спазвам като програма. Сама не мога да се справя с това. Ще чакам отговорите Ви. Благодаря
31.03.12
10:49
Съветът ми е да потърсиш помощ от специалист, особено щом имаш здравословни проблеми. Препоръчвам ти Ипократис Пападимитракос, доколкото знам можеш да го намериш в Trinity Sport & Beauty Centar. Ще ти изготви личен хранителен режим в зависимост от твоите предпочитания и нужди, без да гладуваш, а по-скоро като начин на живот.
При тези проблеми, които описваш едва ли помощта която можеш да получиш във форума ще е най-компетентната...
Имаш ли възможност - време, финанси, желание да посетиш специалист или треньор, който може да ти даде по конкретни препоръки?
пп: заблуда е вярването ти, че когато се потиш топиш/гориш мазнини.
пп2: Какви трудности изпитваш от тичането? Болки в ставите или проблеми свързани с черният ти дроб? Бягане не! Ок, ами тогава разходки като за начало? Много тъпо ми се струва при хубавите дни които предстоят да се затвориш вкъщи заради някакъв степер...
пп:3 Аз бих ти препоръчал РБД. Друг би ти казал, че ти трябва циклично. Трети са привърженици на НВДто. Идеята е да прочетеш статиите и да си направиш някои изводи. Дали е подходящо за теб. От всеки един добре изграден режим с колкото е възможно по-качествена храна, можеш да извлечеш ползи.
пп4: разрбах, че си “поизчела” няколко теми, а колко статии от изданието успя да прочетеш?
31.03.12
17:51
Какви заболявания са ти открили и на каква възраст си?
Мнението беше редактирано от introducer на 31.03.12 17:51.