29.03.11
19:35
Здравейте,доста време чета форума и статиите в сайта,като научих много полезни неща,за което благодаря на целия екип и на всички потребители тук !
За да се стигне то този форум,все някой ще има някаква цел или проблем свързан с тялото му.
Е,ето ме и мен тук,точно поради тази причина!
На 17 години съм,1.83м. 92 килограма,като всичко е мазнини и пак мазнини.
Доста съм се поотпуснал и,когато и да реша да спазвам определен режим на хранене или да тренирам почти никога не съм се задържал даже и 2 дни !
Но в момента нещата са различни имам голяма мотивация и желание за сваляне на теглото апък и за що не малко мускули ?!
От 5 дни насам (наистина рекорд поне за мен :D ) правя следните неща ...
Сутрин ям 1 варено яйце,към 9 едно айрянче от данон също пия.
На обяд към 1:30 хапвам пилешка пържола от тия вакуумираните с още едно яйце.
Междувременно пия зелен чай без захар,както и по 2.5 литра вода на ден.
За вечеря пак яйце (или 2) с пилешка пържола и малко извара.
Мисля да започна и по едно кисело мляко преди 18:00 да хапвам.
Това за хранителния режим.
Относно тренирането.. всеки ден в 17:00 започвам да бягам на растояние около 5км,като 2.5 може да се каже,че ги минавам с бързо ходене (с времето ще увелича бягането и ще намаля ходенето до минимум)
След,като се върна (обаче това го правя през ден) правя 20 минути упражнения,като 10-те са за гърди а другите за корем !
Смятам от утре да взема Л-карнитин,а също и сега ми се отдава възможност да тичам сутрин на гладно и определено ще се възползвам от това.
Въглехидратите съм ги намалил до минимум,през тия 5 дни можеби само един данод с пълнозърнеста закуска съм изял и една ябълка,колкото да не е без нищо.
Докато тичам също използвам един от тия сините колани от които уж се отслабва (може и да не е така ама все пак !)
Като цяло желанието ми за сваляне на корема и гърдите е доста голямо,така че се опитвам да го постигна но приемам и други съвети ако всичко това не е достатъчно!
Забравих да кажа,че правя и по доста клякания след упражненията за корем и гърди,както и тъй,като нямам възможност (просто няма къде да ходя) за фитнес съм взел един тежък камък и си вдигам него,колкото и смешно да звучи :D
Дали всичко това е правилно,други съвети,идеи приемам вякакви,мерси ! :)
29.03.11
19:52
Ама аз не гладувам,жълтъка от яйцето ме засища и то много !
За какво да ям повече след,като не чувствам глад (освен малко може би до обяд но ще се опитам да добавя още нещо към сутрешната си закуска !
29.03.11
19:52
Въглехидратите са храната на мозъка не ги пренебрагвай!!!
В момента тялото ти гладува което го кара да трупа мастни запаси !
Имаш нужда от добър хранителен режим и трябва да влезеш в фитнеса.
За кардио ти препоръчвам да правиш ХИИТ ( питай гугъл какво е това ).
Аз съм ЗА л-карнитина само ако си оправиш храненето.
КОЛАНА!!! - го изгори възможно най-бързо потенето няма нищо отбщо с отслабването. (можеш да си навредиш на някой орган)
Всичко ти го казвам от личен опит защото съм минал по този път по който ти си поел в момента. ( не ми повтаряй грешките)
29.03.11
19:54
Добре тогава ще се радвам ако предложите някакъв вариант за храненето,точно за това съм пуснал и тема да видя къде са ми грешките и да се поправя !
Колана наистина ще го махна и без това ми пречи,но си мисля,че като го държа и кой знае к’во !
Здравей, с това (не)ядене ще си съсипеш здравето. Няма статия в сайта, в която да пише, че за да отслабнеш трябва да спреш да ядеш. Виж това ако не си го направил досега.
Съветвам те, първо да правиш упражненията и след това да бягаш. Знай, че правейки корем и гърди няма да отслабнеш в областта на корема и гърдите. Според възможностите си се опитай да правиш упражнения, в които участват възможно най-много мускулни групи. Клякането е идеален пример.
От сините колани няма никакъв ефект или поне, не какъвто се надяваш.
За карнитина не мога да дам компетентно мнение, но според мен можеш спокойно да минеш без него в началото.
Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 29.03.11 19:56.
29.03.11
19:57
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Прочети това и си състави режим според нуждите ти.
Ако имаш затруднения бих ти помогнал , но те предупреждавам не съм от най-разбиращите.
29.03.11
20:37
Мерси братлета изчетох всичко и наистина се затрудних,или по скоро обърках !
Въобще не проумявам,какво е полезно и какво не и по колко да се консумира на ден.
И все пак от това,което успях да разбера НВД диета ми се стори най удачния вариант,вие как мислите ?
Например,сутринта след събуждане пия един зелен чай и изяждам едно варено яйце.
По късно една кофичка кисело мляко.
Обяда пилешко със салата от пресни зеленчуци,краставица и домат с малко зехтин и ако са само краставици-оцет + 1 варено яйце и малко сирене.
Към 16:00 пак едно кисело мляко.
Вечеря пак пилешко филе + салата пак от пресни зеленчуци + варено яйце и малко кашкавал.
По късно към 22:00 може пак да хапна малко овесени ядки.
Също от време на време пилешкото ще замествам с месо от риба.
Ако това пак не е добре моля да ми дадете напътствия,че изобщо не разбирам,какво трябва и какво не за първи път съм се заел толкова сериозно с хранителни режими и тренировки :)
За съжаление фитнес тук просто няма,чак лятото когато заминавам за Испания и ще съм там 2-3 месеца мога да ходя но сега не.
Още веднъж благодаря на отзовалите се :)
Не личи да си изчел всичко.
За да отслабваш трябва да ядеш, колкото и невероятно да ти се струва. Следи само три неща - качество, количество и време.
Овесените ядки се ядат сутрин. Те са бавен въглехидрат, на мен ми държат сито до обяд. Чай и яйце не закуска, това е... дегустация. Пробвай с няколко яйца и (НЕ ИЛИ) овеса смесен с киселото мляко. Преди лягане ти предлагам извара (класиката в жанра) и/или малко ядки.
Като няма фитнес има и други варианти, но фитнеса е най-ефикасен.
29.03.11
21:57
Добре,полезен съвет :) !
С изключение на ядките и яйцето другата част от менюто приемлива ли е ? :D
29.03.11
22:37
От къде да знаем калорийният ти баланс?
Дадох ти линкове , как да си направиш режим дадохти и видовете диети, но не виждам да си прочел нещо.
29.03.11
23:04
29.03.11
23:53
Щом вярваш на някакъв си смешен сайт да ти каже колко калорий са ти нужни... аз нямам какво да кажа.
Виждам колко те е грижа за здравето ти.
Виждам също че си умрял от мързел.
Дал съм ти всичкото нужно четиво , ако искаш се учи ако искаш си яж каквото знаеш.
30.03.11
00:14
А кво се получи сега бе човек ?
Как да не ме е грижа,явно грешката си е моя щот’ съм малко тъп,мислих,че с това горе ти казвам какъв ми е калорийния баланс ?!
Според сайта тук си пресметнах сам,както е описано и се получи това http://prikachi.com/images/34/3152034u.png
Обаче тоя коефициент дето трябва да се добави според активността ни не знаех к’во да го правя и за това реших да проверя в оня сайт на който съвсем случайно попаднах.
Въпроса е,че математиката хич ( под хич разбирайте,изобщо,николко) ама хич не ми върви и за това не можах да се справя !
Относно материалите,които ти ми даде,мен ме интересува хранителния режим за изгаряне нали ? Еми там прочетох и НВД-то ми се видя най добро,и даже горе си изготвих меню обаче никой не казва правилно или неправилно е то ?
Не вярвам на онзи сайт,дори не знам к’во точно ми показва xD разбрал си ме погрешно за което съжалявам !
Жалко,че така се получи и все пак ще продължавам да се консултирам с вас.
30.03.11
00:26
Добре!
Понеже незнам защо , но реших да ти го направя още по-лесно.
” Формулата на Харис-Бенедикт:
За мъже - RMR = 66 + (13,7 х тегло в кг.) + (5 х височина в см.) - (6,8 х възраст в години) - това е формулата за изисляване на RMR ( калорий които гориш на 24 часа ) “
” След като сте намерили своя RMR, следва да намерите и вашия КБ според това колко активно е вашето ежедневие. Умножете вашия RMR по коефициента, който най-добре описва вашата активност:
1,2 - Заседнал начин на живот
1,375 - лека активност (спортуване 1-3 пъти в седмицата)
1,55 - умерена активност (спортуване 3-5 пъти в седмицата)
1,725 - висока активност (спортуване 6-7 пъти в седмицата)
Пример: Мъж, 75кг, 180см, 25 години, активност - 1,375.
RMR = 66 + (13,7 х 75) + (5 х 180) - (6,8 х 25) = 66 + (1027,5) + (900) - (170) = 1823,5 калории, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.
КБ = 1823,5 х 1,375 = 2507,3 калории. “
След като намериш своя калориен баланс вадиш максимум 200 калорий за да си в излишък.
След това ПРОЧИТАШ стъпка 2 и 3 от ПЪРВАТА статия.
После си харесваш Хранителен режим от ТРЕТАТА статия. ( Според мен трябва да заложиш на РБД )
Отново има сметки определяне на калорийте от В , Б , М според съотношението им във режима които си харесал.
“Трябва да знаете, че е препоръчително да се храните по 4,5 или 6 пъти на ден на малки поции, вместо по 2-3 пъти до преяждане. Причини - от по-доброто успояване на храната до забързване на метаболизма.”
“Избирам да се храня по 6 пъти. За да определите колко грама В,Б и М трябва да съдържа всяко ядене, делите техните грамажи за деня на броя хранения. Така излиза, че:
Въглехидрати - 387,5:6 = 64,6 гр. на всяко ядене.
Протеин - 232,5:6 = 38,8 гр. на всяко ядене.
Мазнини - 68,8:6 = 11,5 гр. на ясяко ядене.
При разделянето на въглехидратите може да приложите една полезна тактика. Понеже закуската и яденето след тренировка могат да съдържат повече въглехидрати, то може да ги разпределите така: Вместо по 64,4гр. да ги направите (примерно) по 90гр. Така сбора им е 180гр. Вадим от 387,5 - 180 = 207,5 гр. за останалите 4 хранения = 51,9гр. на хранене.” И остава стъпка 3 от ПЪРВАТА статия.
И накрая задължително да почерпиш ProXxX!
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 30.03.11 00:34.
Модерация: Без излишен спам, моля! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.03.11 10:17.
Ох колко сложно стана с тези грамове :) Потърси в гугъл и този сайт за ВМ-НВД...
06.04.11
21:44
Здравейте отново !
Не съм се отказал от отслабването,имам някакви резултати вече достатъчни за мотивация.
Обаче хора,усещам,че с храната нещо не ми е наред (изобщо не чувствам глад) просто,като,чета по нета трябва много да се яде ами мамка му,като не ми се яде к’во да правя ?
Сутрин ям яйце и кисело мляко,на обяд салата от домати и краставици + пилешка пържола,вечер пак същото я вкарам едно кисело мляко в корема между тия хранения я не.
Към 22:00 хапвам малко извара.
Ами т’ва ми е достатъчно на мен,изобщо не изпитвам нужда от повече храна ама май трябва да я има.
Опитвам се от нета да извадя нещо ама тия “100 грама т;ва” “200 грама онова” и т.н просто ме вбесяват !
Не че нещо просто да споделя....
Първоначалното отслабване с няколко кг е главно за сметка на водата -> гликогенът е свързан с много вода и загубата на гликоген води до голяма загуба на свързана вода. Но както казваш, това действа доста мотивиращо. Не е лошо това, което ядеш, но режимът ти е беден на енергия. Това не е хубаво, тъй като метаболизмът може да ти се забави. Вкарай следобедни и предобедни закуски: можеш да вмъкнеш храни като ядки, кашкавал, сирене, яйца, меса (шунки, луканки и т.н). В салатите слагай повечко зехтин, въобще приемай повече енергия. Успех
07.04.11
23:57
Супер,имах нужда от такъв коментар благодаря ти много !
Още утре ще си взема кашкавал (сиренето го слагам в салатата) и някакви ядки (само овесени ли стават ?) !
Много ми липсваше сладкото обаче си намерих решение,степче разбито в кисело мляко става супер,като за хора с определен хранителен режим :)
Продължавам,до сега не съм имал такава воля никога надявам се след 2-3-5 месеца да се радвам на добри резултати.
казано от DeanWinchester на 07.04.11, 23:57:
Супер,имах нужда от такъв коментар благодаря ти много !
някакви ядки (само овесени ли стават ?) !
Имах предвид: лешници, бадеми, орехи, макадамия...Имат много моно- и полиненаситени мазнини и много малко захари (около 4-5 г/100 г)
08.04.11
21:14
Добре мерсии ! Възползвах се от съвета ти днес през интервал около 3 часа хапвах я малко кашкавал,я яйце и т.н
Утре ще си набавя и ИСТИНСКИ ядки.
Днес си взех фини овесени,колко горе доло да слагам в кофичка кисело мляко за закуска ? 1,2 супени лъжици или ?
100 грама овес от тоя на опаковката пише,че съдържа 70.0 г въглехидрати.
Една лъжица май ще е достатъчна,как мислите ?
15.05.11
18:17
Тук съм за да кажа,че вече съм 82КГ...
Не спазвах стриктно диети просто тичах мноооооого и спрях хляба напълно...
Като цяло яденето ми се състои от бяло пилешко и домати,мляко и т.н.
Много стари дрехи отново влязоха в употреба,чувствам се готино по ръцете ми дори,когато не съм ги стегнал вече изпъкват мускули.
Да,в домашни условия тренирам също.
В някои дни ми писва но не съм се отказал и продължавам. :)
За всички,които са тръгнали да отслабват и да правят тяло съвета ми е да не се отказват,да не спазват стриктно никакви диети от сорта на “100 грама това,200 грама унова” и т.н
Успех :) След време ще постна снимка преди-сега ... и сега мога да го направя но искам да е още по внушително :D
Благодаря ви на всички за съветите,определено ми бяга от полза,да не говорим,че всеки ден чета сайта и форума и се стимулирам още повече !
П.С-Много далеч от мисълта съм,че вече съм с хубаво тяло и т.н но в сравнение с преди сега съм просто перфектно :D
Мнението беше редактирано от DeanWinchester на 15.05.11 18:24.
31.03.12
20:28
Здравейте,завръщам се пак след 1 година време :)
Предишната НВД ми донесе страхотни резултати,но сега я започнах пак с цел по-високи резултати в изгарянето на мазнините и малко стягане на тялото :) От както миналта година започнах,драстично промених начина си на живот и се храних до колкото е възможно по-здравословно..
Днес пак започнах диетата,ето какво съм правил и моля да ми кажете добре ли е,или пак има пропуск?
Изчислих си калорийния баланс,с извадени 400 калории от общото количество на ден са ми нужни 2100.. ето какво съм правил и ял днес!
Сутрин в 8:00 станах и хапнах една лъжица овесени ядки!
В 9:00 тичах около 30 минути с нормално темпо
В 11:00 изядох ябълка и един домат :Д
в 1:00 ядох един кренвирш (поради липса на бяло пилешко месо,но в понеделник ще си набавя) + салата от домати и краставици+1 ябълка и 2 варени яйца!
В 2:30 ядох 5 маслини,кренвирш и салата от домати и краставици+ябълка!
От 3:00 до 6:00 сън.. от 6:00 до 7:00 на пътя,правих хийт около 20 минути,ходене после тичане с цяла сила и така..
В 7:30 варено яйце
И в този момент 8:30 ям големичка салта от домати и краставици(със около една супена лъжица зехтин) с една огромна лъжица извара в салатата+ябълка+варено яйце! И мисля с това да приключа за днес.. добре ли е? :) Моля ви,отговорете ми,че искам този път да съм перфектен в спазването на режима :)
Мнението беше редактирано от DeanWinchester на 31.03.12 20:45.
И като си изчисли нужните калории на 2100, причината да консумираш около 600 е... ?
Почвай да четеш и да ядеш, с глад здравословен живот няма.
31.03.12
23:02
Няма глад,наистина!Чувствам се страхотно след днешния режим на хранене.. но това,че пак не е достатъчно може само да ми дойде в +,сега ще ям още повече :) Ама все ме е страх да не надвиша калорийния баланс..