13.06.05
11:47
Тъй като не се считам за особено компетентна, а веднъж вече залитнах към анорексията, искам този път да се посъветвам с някой, който определено разбира и може да ме напътства в действията ми. Ще ви бъда благодарна, за което :lol:
В момента съм 62кг. при ръст 160см. За около 40 дни свалих 6 кг, но от известно време повече не свалям, а искам да стана поне 57! Като по-голямата част от жените имам натрупвания в областта на ханша, корема и горната част на бедрата. Спортувам доста активно (поне аз така си мисля)- 3 пъти в седмицата бягам сутрин на гладно по 20 мин на стадиона, всяка вечер правя тае бо у дома (тренирала съм го 1 година) около час и 15 мин. В дните, които бягам може да го намаля малко, но не винаги. Използвам антицелулитен гел сутрин и вечер и виждам добри резултати. До тук добре, но мисля, че допускам доста грешки при храненето. Имам гастрит и не мога да ям зеленчуци и бобови храни. Мисля, че приемам повечко въглехидрати... не съм сигурна. Не знам как точно да си съставя правилно меню, така че да не лиша организма си от ценни хранителни съставки :( Вода минерална пия по 2 л на ден. Също така мислех да си взема и някакъв Л-карнитин, но се притеснявам да не би да има странични ефекти като го взимам на своя глава. Моля ви да ми помогнете и да ме насочите как да продължа, за да достигна желаното тегло и да го поддържам после. Благодаря ви!
Здравей,биби. Сигурен съм че много хора ще се опитат да ти дадат правилни насоки в този форум, както и аз имам желанието. НО, за да стане това, помогни и ти-напиши си данните(ако не са тайна) и режимът ти на хранене-едно примерно дневно меню. Така ще ти кажем дали се храниш правилно или не, поемаш ли достатъчно белтъци/въглех. и мазнини(да, мазнини, защото и те са жизненоважни).
В очакване на подробности....
Успех!
Да, помогни си сама и изчети информацията в сайта, относно храненията и състава на храните и т.н.
“Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”
Успех!
п.п. Не съм сигурен, че съм напълно наясно какво точно е гъстрит, но това, че не ядеш зеленчуци не е никак добре!
13.06.05
13:37
Благодаря ви, че откликнахте на молбата ми. Данните ми са:
20 години, ръст 160см, тегло 62кг., 90-66-100 мерки, не знам какви други са ви необходими, ако съм пропуснала нещо кажете. Мисля, че с тези килограми, които успях да сваля досега съм изгубила главно мускулна маса, тъй като не забелязвам да липсват тлъстинки от тялото ми, с минимлани изключения. Относно това да почета из саита, вече го направих, чета от цяла седмица най-различни теми и проблеми и все си мисля, че бих могла да се справя сама, но пак ми убягват дозировките на самите неща. Храненето ми наистина излиза, че е предимно от въглехидрати. Примерно дневно меню ще ви дам, но не спазвам почти нищо стриктно, т.е. нямам начертана диета, защото се стремях към разнообразие. Закуската ми е 2 часа след бягането- или 30гр. мюсли с пр. или кис.мляко, или 2 ф. хляб бонус с извара. За обяд ям някакво ядене (най-често от ориз, картофи, бяло месо, супа, но явно си съдържа доста въглехидрати), по-късно ям яйце или аерян и след вечерната ми тренировка- 1 ябълка. Това е менюто ми в общи линии. Понякога след бягане пия мин. вода с мед и лимон, понеже се чувствам отпаднала. А гастрит е заболяване на стомаха, при което получаваш силни болки вследствие употреба на забранени храни- в моя случай от 2 месеца са ми забранени зеленчуците (освен ако не са задушени), ядките, сладкишите и твърдите бобови храни. Чакам мнението и препоръките ви. А относно физическото натоварване, как мислите, добре ли е?
Мислих си че няма такова нещо да не можеш да ядеш зеленчуци. Знам че не всеки може да яде всички зеленчузи, но този Гастрит звучи ожасен. Надявам се да не е хроничен (за циал живот). :x
Здравей и от мен! С просто думи, за теб :) - малко ти е белтъчината според мен! Наблегни на нея, хлебеца и супите на страна!
Мартин ти е дал страхотен линк, помисли над него!
Но от мен, някои неща:
1) вода - увиличи я двойно - около 3,5-4 литра дневно
2) замисли се за стриктен режим - качествени продукти, по малко и на четсо консумирани! Примерно - месо, белтъци от яйца, риба, извара и др. Това трябва да присъства около 80 % от храната за деня!
3) дерзай - няма невъзможни неща!
4) звънни след 9 юли се прибирам във Варна и съм на линия за коментар на живо!
До тогава - освен много настроение и усмивки от постигнатите резултати ....хммм и много плаж, бе се сещам :)
13.06.05
21:14
Благодаря на всички за вниманието, което ми обърнахте. Мартин, мерси за сайта, мисля, че ще ми е много от полза, доста интересни неща, които са ми убягвали досега научих,т.е. прочетох :lol: Надъхахте ме момчета, взимам се в ръце! На такова кукленско лице като моето не му подхожда да тресе сланини посред лято. Питона, смятам да последвам съветите ти, прави сте, доста са въглехидратите. И наистина ям некачествена храна и то малко, затова стигам до лекари. Този път, с ваша помощ, надявам се да успея. Ще ви държа в течение какво правя и как върви, за да ме напътствате... и да видим резултата :D
16.06.05
11:04
Момчета, от днес съм на НВД! Искам да ви помоля да хвърлите един поглед на менюто, което си съставих и ако имате препоръки или мислите, че нещо трябва да се промени да ме посъветвате, понеже никога досега не съм правила точно тази диета :? А и не съм съвсем сигурна дали съм изчислила правилно всичко, но това вие го преценете. Благодаря ви предварително!
8.00- 1 ябълка/ 1 грейпфрут (по избор)
10.00- 40гр. мюсли/ ов.ядки с 200мл. прясно мляко
12.00- 150гр. пилешко месо печено, салата (домати, краставици), зехтин, подправки, без сол
14.00- 200гр. кисело мляко Активиа
16.00- 150гр. пилешко месо печено, салата пак, зехтин, подправки
18.00- 30гр. извара, 20гр. сирене, подправки
20.00- 1 белтък, 50гр. извара , салата, зехтин
Евентуално ще сменям месото с риба и телешко, различни салати и ако кажете да намаля въглехидратите. Аз ги изчислих, че са към 70, но не съм сигурна. Какво мислите?
Браво, постарала си се и си направила добър хранителен режим. Смятам че откъм въглехидрати си ОК, препоръчвам ти овесени ядки вместо мюсли. За 2 седмици ще видиш първите резултати и тогава можеш да нанасяш и корекции в храненето.
Успех! Радвам се че толкова бързо успя да си съставиш режим, само след няколко поста по твоя въпрос. Много хора могат да се поучат от теб и да не пускат по n-на брой теми за едно и също нещо, а да почетат малко и сами да си направят умозаключения.
Въглехидратите ти са добре!
Бих преместил овесът да е в 8.00, а в 10 да хапнеш плодът заедно с 4 белтъка! Нека е грепфрут, защото има лек термогенен ефект!
Иначе другото ми се вижда така, доста добре
16.06.05
14:13
Благодаря ви, ще последвам съветите и ще споделям резултати до след седмица, надявам се да има такива! :lol:
19.06.05
11:47
Имам 2 въпроса към вас, на които не мога да намеря правилните отговори,а именно:
1-во, нали могат да се употребяват и сурови ядки, а те така като гледам имат доста въглехидрати ( орехи-11,7; фъстъци-10;бадеми- 11,8 и т.н.). А аз мислех някои път да си хапна и от тях, но как?
2-ро, за кураж и брат ми почна с мен тази диета, но не яде варени яйца, а на омлет, което ще рече пърженки :) ... така може ли?
Иначе аз се чувствам чудесно нито преяла, нито пък гладна.
Това е от мен, чакам отговорите ви :wink:
19.06.05
12:39
1. Ядките са с много нисък гликемичен индекс. Високото съдържание на мазнини в тях ще забави абсорбирането на въглехидратите. Така че, според мен са идеални.
2. Пържените яйца по-бавно се усвояват от организма, но не мисля че това е лошо в случая. Също така се приема и допълнителни мазнини с тях, което пак според мен не е лошо. Само трябва по-внимателно с жълтъците. ;)
24.06.05
08:45
Добро утро от мен:), вчера приключи първата ми седмица- свалих 1 кг. (Брат ми свали 3 :? -е, едни повече, други по-малко). Иначе се чувствам много добре, но тия белтъчини толкова ме засищат, че има дни, които трудно си изяждам полагаемите 1200ккал. Мисля да махна въглехидратите от закуска... или не е добра идеята? Вчера имах високовъглехидратен ден- заложих на оризче варено и най-странното беше, че въобще не ми се ядеше, едвам изядох към 100гр. Защо се получава така? След малко пак отивам да мятам пържолите във фурната :lol: , започна да ми харесва. Също си увеличих натоварването, я кажете да не се претоваря- всяка сутрин бягам по 20-30 мин. , а вечер си играя тае-бото по 1 час и 15 мин. Почнах и обръч да въртя ама смешна работа:). Благодаря ви на всички за отговорите, чакам отново и продължавам напред!
Здрасти!Поздравления за напредъка. Само искам да вметна нещо, което май не е написано, а може би си го знаеш. Тъй като този режим е високобелтъчен, а и се горят мазнини, на организма ти е необходима повече вода(освен това са и адски жеги). Така че е добре да поемаш повечко вода на ден- около 2,5-3 литра(а може и повече).
Успех!
П.П. И прати някоя друга снимка да видим и резултатите :D
25.06.05
20:16
Благодаря за съветите! Това с водата ми е изключително трудно- като хукна да бягам и почвам да бълбукам :D и се получава много смешно. Но лигавщините настрана- ще опитам да я вдигна поне до 2,5 л на ден, а в по-големите жеги може и повече. С диетата нямам никакви проблеми. Мисля си само върху въпроса да спра и сутрешните въглехидрати, защото се чувствам отпаднала след тях, доспива ми се и не съм бодра както иначе. А с мазнините как стои проблема? Ако изключа изцяло въглехидратите, останалите горе долу по-равно ли трябва да са? Надявам се до след 2 месеца да достигна едно хубаво тегло, толкова ще съм ви благодарна на всички! Иначе за снимката- няма проблем- после ще сравняваме- преди, сега! :wink:
Ами нали знаеш, а може и да не сме казали, че на 6 дни правиш 1 “зареждащ”, в който зареждаш с въглехидрати,а може и да си позволиш някоя сладка глезотийка. Така ще запълваш гликогена и ще си засилваш метаболизма, за да няма застой и спиране на процеса на изчистване.
Успех!! Чакам снимки на мейла :lol:.
06.07.05
18:50
:lol: Здравейте отново! Аз май от доста време не съм писала, но покрай тая сесия нямах време за нищо- е, поне да се похваля завърших успешно втори курс и сега съм на свобода! Диетата върви добре, но втората седмица не свалих нищо- може би, защото по цял ден стоях и учех. После си правих зареждащ ден с въглехидрати, а на третата седмица, т.е. сега, изключих въглехидратното хранене от закуската и свалих още един килограм. Не мислите ли обаче, че се движа много бавно, а имам още доста да свалям- поне 7кг?:( Менюто постоянно гледам да го въртя, за да си го направя максимално добро за мен. Ето го и новото:
закуска 9ч.- 1 варено яйце, 1 краставица, 50гр. извара, 30гр. кашкавал
междинно хранене 11ч.- 150гр. кисело мляко ( на аерян може)
обяд 13ч.- 200гр. пилешко месо, салата от домати и краставици, зехтин, 50гр. сирене
междинно хранене 16ч.- 150гр. кисело мляко (пак може на аерян)
вечеря 19.30ч.- 100гр. пилешко месо, 2 белтъка, 1 краставица
Ето ги и изчисленията ми ( не знам дали са много верни)
ккал- 1200
въглехидрати 22
белтъчини 120
мазнини 50
Намерих една диета, при която всяка храна си има определен брой точки- който иска да отслбва трябва да не надвишават 40. Тя пак е на принципа на нисковъглехидратните (не знам дали въобще сте я чували). Мойте точки в случая са 34. Е, какво ще кажете. Само да си призная, че днес ядох сладолед:( брат ми имаше рожден ден и не устоях, но от утре съм си пак на НВД-то. Стискайте ми палци. Може би втората седмица не свалих и защото май хапвах повечко ядки, макар и сурови, затова ги спирам изцяло!
Kara, обещавам ще пратя снимки, просто нямах време, но не съм забравила! Това е от мен, до скоро :wink:
Здравей!
нямах време за нищо.... .... по цял ден стоях и учех..... После си правих зареждащ ден с въглехидрати
днес ядох сладолед
май хапвах повечко ядки
Свеждане на двигателната актичност до минимална + дребни нарушения в режима = “няма резултат” :wink:
Иначе в менюто не ми харесват междинните хранения. То дефакто в 150мл кисело мляко няма почти нищо. Може да добавиш вдки или още мляко. Последното хранене е 19:30, първото в 9:00- твърде много време без храна.....
Предлагам ти да прочетеш внимателно материалите в сайта относно храненето за жени. Какво мислиш :)
Белтъците на вечеря не ги яж с пилешкото, а ги увеличи на 3-4 броя и ги яж 2-2,5 часа след 19,30. Ако си лягаш примерно в 11 часа( :?: :roll: ) можеш да ги изядеш към 10 часа вечерта. Наистина не прави толкова дълга пауза без храна... А с киселото мляко на междинното хранене можеш да хапнеш и към 50 грама сурови орехи.
Успех!
много малко са ти въгл. не би трябвало да падаш под съотношение 1:1 въгл.-белтъци мазнините ги намали на 10гр на ден.В момента си на “мазнинна диета” 50гр.маз-500калории почти половината ти калории эа деня.не забравяй че въгл. са горивото на мускулите.в момента само си забавяш метаболизма :D :D :D :D :D
11.07.05
13:06
Ох, май трябва да уточним нещо. Първо да кажа, че това меню, което ви го написах го спазвах 4 дни и свалих 2 кг, но през това време не съм спряла и да се движа, постоянно бях в движение. Сега, за мазнинната диета? Нали уж въглехидратите се намалят за сметка на мазнините и трябва да приемам такива, за да може тялото ми да гори свойте собствени? Или аз само на белтъчна диета ли трябва да съм? Какво включва тя- месо, извара, белтъци и зеленчуци? Ако може да ми поясните коя от двете е по-ефикасна НВД или мазнинната. Иначе съветите ви ще ги последвам. Пишете ми и ако съм на НВД само, трябва ли да изключа изцяло сирене, кашкавал, мляко? Относно въглехидратите като хапна малко от тях и много ми се доспива, пада ми кръвната захар, чувствам се изморена и ми се ядат още и още, затова ги намалих до минимум, но ако кажете друго ще изпълнявам :( Между другото видяха ме хора, които не са ме виждали от 3 месеца и казаха, че съм станала като кукличка:) питаха ме каква е тайната, ама аз си мълча, докато не стигна крайния резултат няма да се хваля! Поздрави от мен и до скоро! :wink:
Диетата, която се опитваш да спазваш е ниско-въглехидратна-вискока-мазнинна. Това е.
[quote author=“bybi”]Ох, май трябва да уточним нещо. Първо да кажа, че това меню, което ви го написах го спазвах 4 дни и свалих 2 кг, но през това време не съм спряла и да се движа, постоянно бях в движение. Сега, за мазнинната диета? Нали уж въглехидратите се намалят за сметка на мазнините и трябва да приемам такива, за да може тялото ми да гори свойте собствени? Или аз само на белтъчна диета ли трябва да съм? Какво включва тя- месо, извара, белтъци и зеленчуци? Ако може да ми поясните коя от двете е по-ефикасна НВД или мазнинната. Иначе съветите ви ще ги последвам. Пишете ми и ако съм на НВД само, трябва ли да изключа изцяло сирене, кашкавал, мляко? Относно въглехидратите като хапна малко от тях и много ми се доспива, пада ми кръвната захар, чувствам се изморена и ми се ядат още и още, затова ги намалих до минимум, но ако кажете друго ще изпълнявам :( Между другото видяха ме хора, които не са ме виждали от 3 месеца и казаха, че съм станала като кукличка:) питаха ме каква е тайната, ама аз си мълча, докато не стигна крайния резултат няма да се хваля! Поздрави от мен и до скоро! :wink:
слушаи биби ицяло трябва да махнеш ненужните мазнини трябвати само 5-10гр омега3 и омега6 мазн. които мошеш даси набавиш от риба напримерно 100-150гр относно въгл. теса храните които ни дават енергия зада може да живеем когато ги премахнем исцяло единственото което правим е да нарушим цикала на Кребсл.първият реактив в него е пироватът които се получава от глюкоза без него топенето на мазнини е немислим....
Като премахнем въглехидратите, мазнините стават основен източника на енергия. НВД изисква въглехидратите да са максимум 1 гр./кг. тегло. Мазнините в такъв случай може да са повече. Под 15 - 20% мазнини на каквато и да си диета не трябва да се пада, тялото има нужда от мазнини. Относно въглехидратите - при кето диетите те могат да се изключат напълно.
[quote author=“bybi”]Пишете ми и ако съм на НВД само, трябва ли да изключа изцяло сирене, кашкавал, мляко?
По принцип млечните се спират като се закотвиш и спреш да сваляш.
Аз съм се закотвила, ама не мога да ги махна, та увеличих малко движението и веднага подейства :)
слушаи биби ицяло трябва да махнеш ненужните мазнини трябвати само 5-10гр омега3 и омега6 мазн. които мошеш даси набавиш от риба напримерно 100-150гр
Можеш да ги набавяш с рибено масло - 1г. на ден е достатъчен (аз пия Ескимо -З - по 2-3 капсули на ден)
Лененото семе е незаменимо. Смляно с кафемелачка, 2-3 лъжици на кофичка кис. мляко е супер междинна закуска.
12.07.05
21:28
Добре, доколкото разбрах вие ми препоръчвате да включа и малко въглехидрати- сутрин мисля ще е добре. Иначе за мазнините ще ги намаля да видим как ще е отслабването в продължение на 1 2 седмици. Днес почти целия ден изкарах на пилешко месо, домати, краставици, извара и 1 варено яйце. Не съм яла млека, сирена и кашкавали, но да си призная много ги обичам :( ... Ще си купя и рибено масло и ленено семе! Пак ще ви пиша да ви държа в течение, благодаря ви за съветите! :D