ами на мен кой ще помогне?

BY

13.06.05
11:47

Тъй като не се считам за особено компетентна, а веднъж вече залитнах към анорексията, искам този път да се посъветвам с някой, който определено разбира и може да ме напътства в действията ми. Ще ви бъда благодарна, за което :lol:
В момента съм 62кг. при ръст 160см. За около 40 дни свалих 6 кг, но от известно време повече не свалям, а искам да стана поне 57! Като по-голямата част от жените имам натрупвания в областта на ханша, корема и горната част на бедрата. Спортувам доста активно (поне аз така си мисля)- 3 пъти в седмицата бягам сутрин на гладно по 20 мин на стадиона, всяка вечер правя тае бо у дома (тренирала съм го 1 година) около час и 15 мин. В дните, които бягам може да го намаля малко, но не винаги. Използвам антицелулитен гел сутрин и вечер и виждам добри резултати. До тук добре, но мисля, че допускам доста грешки при храненето. Имам гастрит и не мога да ям зеленчуци и бобови храни. Мисля, че приемам повечко въглехидрати... не съм сигурна. Не знам как точно да си съставя правилно меню, така че да не лиша организма си от ценни хранителни съставки :( Вода минерална пия по 2 л на ден. Също така мислех да си взема и някакъв Л-карнитин, но се притеснявам да не би да има странични ефекти като го взимам на своя глава. Моля ви да ми помогнете и да ме насочите как да продължа, за да достигна желаното тегло и да го поддържам после. Благодаря ви!

13.06.05
12:52

Здравей,биби. Сигурен съм че много хора ще се опитат да ти дадат правилни насоки в този форум, както и аз имам желанието. НО, за да стане това, помогни и ти-напиши си данните(ако не са тайна) и режимът ти на хранене-едно примерно дневно меню. Така ще ти кажем дали се храниш правилно или не, поемаш ли достатъчно белтъци/въглех. и мазнини(да, мазнини, защото и те са жизненоважни). 
В очакване на подробности....
Успех!

13.06.05
12:55

Да, помогни си сама и изчети информацията в сайта, относно храненията и състава на храните и т.н.

“Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”

Успех!

п.п. Не съм сигурен, че съм напълно наясно какво точно е гъстрит, но това, че не ядеш зеленчуци не е никак добре!

BY

13.06.05
13:37

Благодаря ви, че откликнахте на молбата ми. Данните ми са:
20 години, ръст 160см, тегло 62кг., 90-66-100 мерки, не знам какви други са ви необходими, ако съм пропуснала нещо кажете. Мисля, че с тези килограми, които успях да сваля досега съм изгубила главно мускулна маса, тъй като не забелязвам да липсват тлъстинки от тялото ми, с минимлани изключения. Относно това да почета из саита, вече го направих, чета от цяла седмица най-различни теми и проблеми и все си мисля, че бих могла да се справя сама, но пак ми убягват дозировките на самите неща. Храненето ми наистина излиза, че е предимно от въглехидрати. Примерно дневно меню ще ви дам, но не спазвам почти нищо стриктно, т.е. нямам начертана диета, защото се стремях към разнообразие. Закуската ми е 2 часа след бягането- или 30гр. мюсли с пр. или кис.мляко, или 2 ф. хляб бонус с извара. За обяд ям някакво ядене (най-често от ориз, картофи, бяло месо, супа, но явно си съдържа доста въглехидрати), по-късно ям яйце или аерян и след вечерната ми тренировка- 1 ябълка. Това е менюто ми в общи линии. Понякога след бягане пия мин. вода с мед и лимон, понеже се чувствам отпаднала. А гастрит е заболяване на стомаха, при което получаваш силни болки вследствие употреба на забранени храни- в моя случай от 2 месеца са ми забранени зеленчуците (освен ако не са задушени), ядките, сладкишите и твърдите бобови храни. Чакам мнението и препоръките ви. А относно физическото натоварване, как мислите, добре ли е?

13.06.05
15:09

Здравей! Това е всичко, което трябва да знаеш. Просто чети...

Успех

13.06.05
15:21

Мислих си че няма такова нещо да не можеш да ядеш зеленчуци. Знам че не всеки може да яде всички зеленчузи, но този Гастрит звучи ожасен. Надявам се да не е хроничен (за циал живот).  :x

13.06.05
19:43

Здравей и от мен! С просто думи, за теб :) - малко ти е белтъчината според мен! Наблегни на нея, хлебеца и супите на страна!
Мартин ти е дал страхотен линк, помисли над него!
Но от мен, някои неща:
1) вода - увиличи я двойно - около 3,5-4 литра дневно
2) замисли се за стриктен режим - качествени продукти, по малко и на четсо консумирани! Примерно - месо, белтъци от яйца, риба, извара и др. Това трябва да присъства около 80 % от храната за деня!
3) дерзай - няма невъзможни неща!
4) звънни след 9 юли се прибирам във Варна и съм на линия за коментар на живо!

До тогава - освен много настроение и усмивки от постигнатите резултати ....хммм и много плаж, бе се сещам :)

BY

13.06.05
21:14

Благодаря на всички за вниманието, което ми обърнахте. Мартин, мерси за сайта, мисля, че ще ми е много от полза, доста интересни неща, които са ми убягвали досега научих,т.е. прочетох :lol:  Надъхахте ме момчета, взимам се в ръце! На такова кукленско лице като моето не му подхожда да тресе сланини посред лято. Питона, смятам да последвам съветите ти, прави сте, доста са въглехидратите. И наистина ям некачествена храна и то малко, затова стигам до лекари. Този път, с ваша помощ, надявам се да успея. Ще ви държа в течение какво правя и как върви, за да ме напътствате... и да видим резултата :D

14.06.05
15:44

Радвам се че те надъхваме  :)
Само така - спорта крепи волята, а тя нас!

BY

16.06.05
11:04

Момчета, от днес съм на НВД! Искам да ви помоля да хвърлите един поглед на менюто, което си съставих и ако имате препоръки или мислите, че нещо трябва да се промени да ме посъветвате, понеже никога досега не съм правила точно тази диета :? А и не съм съвсем сигурна дали съм изчислила правилно всичко, но това вие го преценете. Благодаря ви предварително!

8.00- 1 ябълка/ 1 грейпфрут (по избор)
10.00- 40гр. мюсли/ ов.ядки с 200мл. прясно мляко
12.00- 150гр. пилешко месо печено, салата (домати, краставици), зехтин, подправки, без сол
14.00- 200гр. кисело мляко Активиа
16.00- 150гр. пилешко месо печено, салата пак, зехтин, подправки
18.00- 30гр. извара, 20гр. сирене, подправки
20.00- 1 белтък, 50гр. извара , салата, зехтин

Евентуално ще сменям месото с риба и телешко, различни салати и ако кажете да намаля въглехидратите. Аз ги изчислих, че са към 70, но не съм сигурна. Какво мислите?

16.06.05
12:30

Браво, постарала си се и си направила добър хранителен режим. Смятам че откъм въглехидрати си ОК, препоръчвам ти овесени ядки вместо мюсли. За 2 седмици ще видиш първите резултати и тогава можеш да нанасяш и корекции в храненето.
Успех! Радвам се че толкова бързо успя да си съставиш режим, само след няколко поста по твоя въпрос. Много хора могат да се поучат от теб и да не пускат по n-на брой теми за едно и също нещо, а да почетат малко и сами да си направят умозаключения.

16.06.05
13:03

Въглехидратите ти са добре!
Бих преместил овесът да е в 8.00, а в 10 да хапнеш плодът заедно с 4 белтъка! Нека е грепфрут, защото има лек термогенен ефект!
Иначе другото ми се вижда така, доста добре

BY

16.06.05
14:13

Благодаря ви, ще последвам съветите и ще споделям резултати до след седмица, надявам се да има такива! :lol:

BY

19.06.05
11:47

Имам 2 въпроса към вас, на които не мога да намеря правилните отговори,а именно:
1-во, нали могат да се употребяват и сурови ядки, а те така като гледам имат доста въглехидрати ( орехи-11,7; фъстъци-10;бадеми- 11,8 и т.н.). А аз мислех някои път да си хапна и от тях, но как?
2-ро, за кураж и брат ми почна с мен тази диета, но не яде варени яйца, а на омлет, което ще рече пърженки :) ... така може ли?
Иначе аз се чувствам чудесно нито преяла, нито пък гладна.
Това е от мен, чакам отговорите ви :wink:

19.06.05
12:39

1. Ядките са с много нисък гликемичен индекс. Високото съдържание на мазнини в тях ще забави абсорбирането на въглехидратите. Така че, според мен са идеални.
2. Пържените яйца по-бавно се усвояват от организма, но не мисля че това е лошо в случая. Също така се приема и допълнителни мазнини с тях, което пак според мен не е лошо. Само трябва по-внимателно с жълтъците. ;)

BY

24.06.05
08:45

Добро утро от мен:), вчера приключи първата ми седмица- свалих 1 кг. (Брат ми свали 3 :? -е, едни повече, други по-малко). Иначе се чувствам много добре, но тия белтъчини толкова ме засищат, че има дни, които трудно си изяждам полагаемите 1200ккал. Мисля да махна въглехидратите от закуска... или не е добра идеята? Вчера имах високовъглехидратен ден- заложих на оризче варено и най-странното беше, че въобще не ми се ядеше, едвам изядох към 100гр. Защо се получава така? След малко пак отивам да мятам пържолите във фурната :lol: , започна да ми харесва. Също си увеличих натоварването, я кажете да не се претоваря- всяка сутрин бягам по 20-30 мин. , а вечер си играя тае-бото по 1 час и 15 мин. Почнах и обръч да въртя ама смешна работа:). Благодаря ви на всички за отговорите, чакам отново и продължавам напред!

24.06.05
09:07

Здрасти!Поздравления за напредъка. Само искам да вметна нещо, което май не е написано, а може би си го знаеш. Тъй като този режим е високобелтъчен, а и се горят мазнини, на организма ти е необходима повече вода(освен това са и адски жеги). Така че е добре да поемаш повечко вода на ден- около 2,5-3 литра(а може и повече).
Успех!
П.П. И прати някоя друга снимка да видим и резултатите :D

BY

25.06.05
20:16

Благодаря за съветите! Това с водата ми е изключително трудно- като хукна да бягам и почвам да бълбукам :D и се получава много смешно. Но лигавщините настрана- ще опитам да я вдигна поне до 2,5 л на ден, а в по-големите жеги може и повече. С диетата нямам никакви проблеми. Мисля си само върху въпроса да спра и сутрешните въглехидрати, защото се чувствам отпаднала след тях, доспива ми се и не съм бодра както иначе. А с мазнините как стои проблема? Ако изключа изцяло въглехидратите, останалите горе долу по-равно ли трябва да са? Надявам се до след 2 месеца да достигна едно хубаво тегло, толкова ще съм ви благодарна на всички! Иначе за снимката- няма проблем- после ще сравняваме- преди, сега! :wink:

25.06.05
21:20

Ами нали знаеш, а може и да не сме казали, че на 6 дни правиш 1 “зареждащ”, в който зареждаш с въглехидрати,а може и да си позволиш някоя сладка глезотийка. Така ще запълваш гликогена  и ще си засилваш метаболизма, за да няма застой и спиране на процеса на изчистване.
Успех!! Чакам снимки на мейла :lol:.

BY

06.07.05
18:50

:lol: Здравейте отново! Аз май от доста време не съм писала, но покрай тая сесия нямах време за нищо- е, поне да се похваля завърших успешно втори курс и сега съм на свобода! Диетата върви добре, но втората седмица не свалих нищо- може би, защото по цял ден стоях и учех. После си правих зареждащ ден с въглехидрати, а на третата седмица, т.е. сега, изключих въглехидратното хранене от закуската и свалих още един килограм. Не мислите ли обаче, че се движа много бавно, а имам още доста да свалям- поне 7кг?:( Менюто постоянно гледам да го въртя, за да си го направя максимално добро за мен. Ето го и новото:
закуска 9ч.- 1 варено яйце, 1 краставица, 50гр. извара, 30гр. кашкавал
междинно хранене 11ч.- 150гр. кисело мляко ( на аерян може)
обяд 13ч.- 200гр. пилешко месо, салата от домати и краставици, зехтин, 50гр. сирене
междинно хранене 16ч.- 150гр. кисело мляко (пак може на аерян)
вечеря 19.30ч.- 100гр. пилешко месо, 2 белтъка, 1 краставица
Ето ги и изчисленията ми ( не знам дали са много верни)
ккал- 1200
въглехидрати 22
белтъчини 120
мазнини 50

Намерих една диета, при която всяка храна си има определен брой точки- който иска да отслбва трябва да не надвишават 40. Тя пак е на принципа на нисковъглехидратните (не знам дали въобще сте я чували). Мойте точки в случая са 34. Е, какво ще кажете. Само да си призная, че днес ядох сладолед:( брат ми имаше рожден ден и не устоях, но от утре съм си пак на НВД-то. Стискайте ми палци. Може би втората седмица не свалих и защото май хапвах повечко ядки, макар и сурови, затова ги спирам изцяло!
Kara, обещавам ще пратя снимки, просто нямах време, но не съм забравила! Това е от мен, до скоро  :wink:

07.07.05
09:19

Здравей!

нямах време за нищо.... .... по цял ден стоях и учех..... После си правих зареждащ ден с въглехидрати

днес ядох сладолед

май хапвах повечко ядки

Свеждане на двигателната актичност до минимална + дребни нарушения в режима = “няма резултат”  :wink:
Иначе в менюто не ми харесват междинните хранения. То дефакто в 150мл кисело мляко няма почти нищо. Може да добавиш вдки или още мляко. Последното хранене е 19:30, първото в 9:00- твърде много време без храна.....
Предлагам ти да прочетеш внимателно материалите в сайта относно храненето за жени. Какво мислиш :)

07.07.05
16:34

Белтъците на вечеря не ги яж  с пилешкото, а ги увеличи на 3-4 броя и ги яж 2-2,5 часа след 19,30. Ако си лягаш примерно в 11 часа( :?:  :roll: ) можеш да ги изядеш към 10 часа вечерта. Наистина не прави толкова дълга пауза без храна... А с киселото мляко на междинното хранене можеш да хапнеш и към 50 грама сурови орехи.
Успех!

07.07.05
19:06

много малко са ти въгл. не би трябвало да падаш под съотношение 1:1 въгл.-белтъци мазнините ги намали на 10гр на ден.В момента си на “мазнинна диета” 50гр.маз-500калории почти половината ти калории эа деня.не забравяй че въгл. са горивото на мускулите.в момента само си забавяш метаболизма :D :D :D :D :D

BY

11.07.05
13:06

Ох, май трябва да уточним нещо. Първо да кажа, че това меню, което ви го написах го спазвах 4 дни и свалих 2 кг, но през това време не съм спряла и да се движа, постоянно бях в движение. Сега, за мазнинната диета? Нали уж въглехидратите се намалят за сметка на мазнините и трябва да приемам такива, за да може тялото ми да гори свойте собствени? Или аз само на белтъчна диета ли трябва да съм? Какво включва тя- месо, извара, белтъци и зеленчуци? Ако може да ми поясните коя от двете е по-ефикасна НВД или мазнинната. Иначе съветите ви ще ги последвам. Пишете ми и ако съм на НВД само, трябва ли да изключа изцяло сирене, кашкавал, мляко? Относно въглехидратите като хапна малко от тях и много ми се доспива, пада ми кръвната захар, чувствам се изморена и ми се ядат още и още, затова ги намалих до минимум, но ако кажете друго ще изпълнявам :(  Между другото видяха ме хора, които не са ме виждали от 3 месеца и казаха, че съм станала като кукличка:) питаха ме каква е тайната, ама аз си мълча, докато не стигна крайния резултат няма да се хваля! Поздрави от мен и до скоро! :wink:

11.07.05
17:45

Диетата, която се опитваш да спазваш е ниско-въглехидратна-вискока-мазнинна. Това е.

11.07.05
18:56

[quote author=“bybi”]Ох, май трябва да уточним нещо. Първо да кажа, че това меню, което ви го написах го спазвах 4 дни и свалих 2 кг, но през това време не съм спряла и да се движа, постоянно бях в движение. Сега, за мазнинната диета? Нали уж въглехидратите се намалят за сметка на мазнините и трябва да приемам такива, за да може тялото ми да гори свойте собствени? Или аз само на белтъчна диета ли трябва да съм? Какво включва тя- месо, извара, белтъци и зеленчуци? Ако може да ми поясните коя от двете е по-ефикасна НВД или мазнинната. Иначе съветите ви ще ги последвам. Пишете ми и ако съм на НВД само, трябва ли да изключа изцяло сирене, кашкавал, мляко? Относно въглехидратите като хапна малко от тях и много ми се доспива, пада ми кръвната захар, чувствам се изморена и ми се ядат още и още, затова ги намалих до минимум, но ако кажете друго ще изпълнявам :(  Между другото видяха ме хора, които не са ме виждали от 3 месеца и казаха, че съм станала като кукличка:) питаха ме каква е тайната, ама аз си мълча, докато не стигна крайния резултат няма да се хваля! Поздрави от мен и до скоро! :wink:

слушаи биби ицяло трябва да махнеш ненужните мазнини трябвати само 5-10гр омега3 и омега6 мазн. които мошеш даси набавиш от риба напримерно 100-150гр относно въгл. теса храните които ни дават енергия зада може да живеем когато ги премахнем исцяло единственото което правим е да нарушим цикала на Кребсл.първият реактив в него е пироватът които се получава от глюкоза без него топенето на мазнини е немислим....

11.07.05
19:50

Като премахнем въглехидратите, мазнините стават основен източника на енергия. НВД изисква въглехидратите да са максимум 1 гр./кг. тегло. Мазнините в такъв случай може да са повече. Под 15 - 20% мазнини на каквато и да си диета не трябва да се пада, тялото има нужда от мазнини. Относно въглехидратите - при кето диетите те могат да се изключат напълно.

12.07.05
11:25

[quote author=“bybi”]Пишете ми и ако съм на НВД само, трябва ли да изключа изцяло сирене, кашкавал, мляко?

По принцип млечните се спират като се закотвиш и спреш да сваляш.
Аз съм се закотвила, ама не мога да ги махна, та увеличих малко движението и веднага подейства :)

слушаи биби ицяло трябва да махнеш ненужните мазнини трябвати само 5-10гр омега3 и омега6 мазн. които мошеш даси набавиш от риба напримерно 100-150гр

Можеш да ги набавяш с рибено масло - 1г. на ден е достатъчен (аз пия Ескимо -З - по 2-3 капсули на ден)
Лененото семе е незаменимо. Смляно с кафемелачка, 2-3 лъжици на кофичка кис. мляко е супер междинна закуска.

BY

12.07.05
21:28

Добре, доколкото разбрах вие ми препоръчвате да включа и малко въглехидрати- сутрин мисля ще е добре. Иначе за мазнините ще ги намаля да видим как ще е отслабването в продължение на 1 2 седмици. Днес почти целия ден изкарах на пилешко месо, домати, краставици, извара и 1 варено яйце. Не съм яла млека, сирена и кашкавали, но да си призная много ги обичам :( ... Ще си купя и рибено масло и ленено семе! Пак ще ви пиша да ви държа в течение, благодаря ви за съветите! :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1