01.04.12
03:01
Да, НОВАК съм и то от досадните. Дето питат. Как смея? За да не кажете нещо искам да спомена, че изчетох почти всички страници с теми от този подфорум. Всяко второ мнение си противоречеше, всеки си казваше каквото си поиска и никога, ама никога човек не можеше да получиш конкретен отговор на въпроса си. Все ще се намери някой да му обясни колко е тъп, смотан и как смее да няма 10 години стаж с хранителни добавки и фитнес. Ами има и такива хора. И искам да проумеете, че повечето такива хора (като мен) просто НЯМА къде другаде да зададат въпросите си. Освен на огромните треньори във фитнес залите, които не се занимават с лольовци под 100 килограма чиста мускулна маса, а дори да се занемаят за съветите си искат нещо от сорта на 20-30 и повече лева. Не, мерси. Искам да задам няколко въпроса на които моля да ми бъде отговорено просто и ясно. Това е всичко, което искам. И преди да ме линчувате, че не мога да използвам търсачката ще ви посъветвам вие да я използвате и да забележете как в 90% от темите, където хора като мен питат някакви съвсем основни неща, отговорите са нещо от типа на “стига си си мислил, че това е вълшебно хапче, трябва и диета (да, защото ние сме толкова тъпи и това не го знаем)”, “т’ва нещо не действа”, “много ме дразнят такива като теб” о т.н, и т.н. И да, аз си изготвям хранителна диета, имам четиридневна програма за фитнес, знам, че трябва много кардио и знам, че няма такова нещо като “вълшебно хапче” и това е само 5% от цялата работа. И въпреки това искам да пия нещо НАЙ-основно, което да ми помогне дори малко. Но, като всеки нормален човек не искам да се тровя от това нещо или да си давам парите на вятъра. И като всеки неразбиращ и незнаещ човек с малко акъл в главата си искам да попитам по-разбиращи и опитни хора от мен. Като тези, които пишат в този форум. Надявам се да ми отговорите на няколкото скромни въпросчета.
Първо - има ли въобще Л-карнитина някакъв ефект? На едни места чета, че това е най-основната добавка в този спорт, а на други, че е най-безполезното нещо на света.
Второ (и най-важно) - бихте ли ми препоръчали някаква хубава марка, която да е наистина качествена и на някакви разумни цени. (другото нещо, което съм забелязал - когато се спомене, че даден човек има ограничени финанси - веднага му се нахвърлят отгоре защо въобще се занимава. Ами студенти сме и едвам свързваме двата края, някои от нас все още зависят от родителите или от почасова работа. Това означава ли, че като нямаме много пари не трябва въобще да се занимаваме?)
Трето - каква е подходящата доза за прием на ден? Конкретно за мен питам - на 20 години съм и тежа 100 килограма (не е толкова фрапантно, защото съм 190 килограма, но да дебел съм)
Четвърто - ако сметнете, че Л-карнитин не е достатъчно добър продукт, бихте ли ми препоръчали друг?
Целта ми не е да се нацепвам и да свалям 30 килограма. Просто искам за няколко месеца да изчистя тялото си от излишните мазнини с тренировки, хранителен режим + някоя подходяща добавка, която съм сметнал, че ще е Л-карнитин (може да препоръчате и други)
п.п
Понеже преди ми изтриха една тема, в един друг подфорум
“Обърнете внимание
Темата ви ще е много по-полезна за вас и останалите, ако вземете под внимание тези препоръки. Прочетете ги, преди да пишете.”
Мисля, че това е правилният подфорум, темата ми има ясно заглавие, писал съм достатъчно грамотно за 3 часа сутринта, точно съм описал проблема си, дефинирал съм целите, които искам да постигна и съм ви запитал в достатъчно учтив тон. Ако се случи същото, както в по-голяма част от останалите теми на “новаци” смятам, че вината не е в мен и няма да досаждам повече на форума като цяло.
Благодаря предварително. : )
Темата беше редактирана от Димитър П. на 01.04.12 03:10.
Сега неразбрах колко кг си ? Л-карнитин да работи, доза според формата на прием(течен или капсули), най-добре е както пише на етикета, готина и качествена марка - NOW, разфасовка и от къде да си я купиш избираш сам, все пак можеш да ползваш търсачки. И четвърто не се прави на толкова интересен ;)
01.04.12
03:34
100 килограма съм. Не се правя на интересен, а реших да напиша по-дълъг пост, за да не ме сполети съдбата на мнозината преди мен. Благодаря за мнението, очаквам още. : )
п.п
Бих искал и да питам за една конкретно марка, която хората хвалят в интернет, а и един приятел е ползвал и казва, че е добра. Но при мен “един приятел е пробвал” не минава, затова бих искал да попитам вас. Става въпрос за Liquid L-carnitine Explode
Най-много при него ми харесва цената, но ако ми кажете, че е пълен боклук, няма да има компромис.
Мнението беше редактирано от Димитър П. на 01.04.12 03:39.
01.04.12
08:37
Евала за поста! Сега ще ти отговоря най-директно, така както искаше.
1. L-Carnitin-a има ефект, но ако се съчетае с Fatburner тогава вече тези 30 килограма ще се свалят по-лесно. 30 килограма до лятото няма да свалиш, но ще има драстичена промяна, ако си стриктен.
2.Пил съм много L-Carnitin-и и със сигурност (поне за мен) най-добрият е течният L-Carnitine на Dymatyze (ако си заинтересован пиши на лс ще ти пратя линкове).
3.Дозата е 15мл. сутрин, 15мл. преди трен, може и 30 мл. преди трен.
4.Естествено, че ако съчетаеш L-Carnitin-а с един термогенен Fatburner ефекта ще бъде много задоволяващ за теб, защото само то L-Carnitine не мисля, че ще си много очарован. За Fatburner за мен винаги е бил най-добър Syntrax Fyre Original (пак мога да ти дам линк на лс ако искаш).
Ако може напиши какъв ти е хранителния режим и какво ядеш точно. Ако нямаш точен може да си поговорим :).
01.04.12
10:43
Гледам си изписал един тон почти сърцераздирателни глупости за това, колко са онеправдани новаците във форума - каквото повикало, такова се обадило. Като прекараш няколко години тук отговаряйки на идиотщини тип “ама аз искам хубаво тяло, ако може за онзи ден” и всякакви други изстъпления от същия род, тогава имаш правото да пишеш, каквото и да било по повода.
Следващия момент е, че никой не е длъжен да споделя трупаните с години знания с някой, който иска всичко на готово само, защото се е регистрирал тук. И имаш ли представа, как се говори с някой, който е абсолютно незапознат по темата на, която се мъчите да говорите и двамата?
Далеч съм вече от идеята да разубеждавам новаците да пробват това или онова. И на теб, ще кажа това, което казвам на всички останали - ако режима на хранене и трениране не става, то и ефекта, ще е от никакъв до незадоволителен. Като си новак едва ли си имал време да си напаснеш хранителния режим, към тялото и тренировките /елементарен процес, който понякога отнема месеци/, та въпросното нещо не е един куп храни, грамажи и часове в които се приемат, изписано на листче от някой си.
За тренировъчните програми - важи с пълна сила, като при хранителните режими. Идеята е пробваш, въртиш упражнения, експериментираш и т.н. Това също не е на принципа “дай програма - ми вземи тая, щото Пешо има ефект от нея”.
В този спорт универсални неща няма - има индивидуални, поради различията в човешкото тяло.
Почивка - кво по дяволите правиш в три през ноща, пишещ разни словоизлияния из форумите? Оползотворявай времето си за почивка, а не висене пред компа, висене по кръчми и т.н. Да имаш хубаво тяло е низ от лишения.
След, като обсъдихме онези 95% от този спорт, които правят хубавото тяло, да се върнем на онези 5% за, които ти питаш - добавките:
казано от Димитър П. на 01.04.12, 03:34:
Става въпрос за Liquid L-carnitine Explode
Най-много при него ми харесва цената, но ако ми кажете, че е пълен боклук, няма да има компромис.
Правилно предполагаш - пълен боклук е!
Обяснявам защо - фирмата е Българска, не се знае, къде се забъркват, при какви условия и най-важното според мен - не се упражнява контрол от нито една институция върху производството на хранителни добавки в България.
Л-карнитин е една от прехвалените и неефективни добавки. Няма да ти се аргументирам, ще ти дам линк за една тема с чиято помощ можеш да изнамериш достатъчно изследвания по въпроса и сам да се увериш в казаното от мен.
Нето имам време, нито желание да правя сбит преразказ по въпроса и в последствие да се впускам в ненужни спорове с дървени философи.
В заключение: От написаното съдя, че си си навил на пръста да вземеш нещо /като всеки новак/, мога да си счупя пръстите да те убеждавам да не го правиш, но няма да го направя, а ще те оставя сам да видиш за, какво говоря. Единственото лошо нещо тук е ограничените средства за, които ще те е яд в последствие.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/59488 - колегата се е постарал да е доста полезна въпросната тема за всеки, който е решил да се образова по темата извън “един приятел каза” и “инструктора ми го препоръча”.
п.п. А си казал, че съм те нахранил, а съм те нахранил в действителност! :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.04.12 10:46.
01.04.12
15:53
Благодаря за поста, наистина приемам думите ти и съветите. Ето такива отговори очаквах!
Мерси : )