29.03.12
08:15
Здравейте ,от скоро съм тук.Всъшност от вчера..На 15г. съм.Като мъничка бях страшно пълна..не осъзнавах какво си причинявам ,но в 8 клас започнах да се вглеждам повече в себе си и глупавият ми детски мозък реши ,че трябва да се съсипя гладувайки..е ,свалих 30тина килограма за 1 година..станах лоено топче с кльощави ръчички ^^ след което качих 7 килограма ,защото почна едно зверско тъпчене и сега съм 60 кг при ръст 163.Кожата ми е гадна ,да.Целта ми е да кача малко мускулна маса ,защото определено голяма част от нея си отиде иииии да сваля до 55-6- кг. Не искам да спазвам определени диети ,защото цикълът ми е нередовен и го възстановявам още.. и не знам как ще се получи отслбването, но ще опитам.Започнах да бягам по метода описан в една от статиите в сайта.(На интервали ..)
От 4 дни го правя и въпросът ми е дали мога вече да увелича от 1 мин. на 2. и повторенията да станат 5? Защото само това ми е тренировката за момента.Правя и коремни преси 4х20.(нищо не е ,знам :д)
други въпроси.. Кога е най-добре да се прави тренировка и колко пъти в седмицата..главно кардио тренировки ,защото смятам да наблегна на тях..скачане на въже,бягане,каране на колело..
В сряда и петък ходя на аеробика.
Меню: /то варира ,защото станах зверче и се тъпчих с всевъзможни глупости :( сега се опитвам да си установя режим на хранене/
за днес:
закуска: ябълка ,кисело мляко “верея” 0,1 + малко бор чвор 2%,овесени пълнозърнести ядки
Ако има събудили се съфоромници ,може да ми предложите обяд? ....и изобщо режим на хранене като цяло
Благодаря за вниманието! :)
29.03.12
08:24
Създаваш си дневник или просто търсиш съдействие?
и двете ,защото никой не ми обръща внимание на темата ..и ми е ..тъжно
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 29.03.12 08:34.
29.03.12
08:35
Попитах те това защото не успях да преценя дали темата е в подходящия раздел. Както и да е...
Възприемаш малко погрешно понятието ‘диета’, тъй като го свързваш с глад и ограничения. Изгради си един балансиран хранителен режим и нещата ще се подредят по най-добрият начин. Отдели време и прочети материалите в BB-Team, посветени на храненето, ще се ориентираш поне приблизително кое как трябва да бъде. Зареди се с воля, търпение и постоянство. Не търси бързи резултати.
P.S. Много те моля да проявиш малко уважение. Мненията във форума на BB-Team се дават на добра воля, не по задължение. Бъди така добра да оцениш това.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.03.12 08:37.
Искам съвсем сериозно да те попитам : Ти разговаряла ли се за проблемите с теглото с родителите си?
Ако искаш зачети това Вълшебна рецепта
за “бързо отслабване при тийнейджърките” може да има в Космо и други бла-бла издания. Чети учи се,
създай си режим и говори с родителите си, ако е възможно. Успех!
Много хора са си изградили понятието “диета” в съзнанието им като нещо лошо, свързано с лишения и глад. Балансираният режим е живот в пълния смисъл на думата. Ако си правиш дневник описвай всяко хранене подробно, за да можем хората от форума да ти помогнем да си изградиш режима. За начало цикълът ти не се нуждае от някои храни като : безалкохолни, шоколади, вафли или други производни, хляб и тестени изделия, растителни мазнини в голяма количество. За плодовете, които явно присъстват обилно в диетата ти е хубаво някой колега да се изкаже. Аз лично като чистя не ги приемам
Кольо Пияндето - Извинявам се за нетърпението! Обещавам СИ ,че ще се заредя с него..
Изразила съм се неправилно ,отново се извинявам за това.Наясно съм какво точно е диета ,исках да кажа ,че не искам да се ограничавам от групи хранителни в-ва ,които са ми нужни.Ясно ми е ,че “джънк фууд-а” напълно мога да го изключа от менюто си -от днес започнах да го правя ,но например от сиренето просто не мога да се откажа..както и от плодовете.
ел - Говорила съм с тях хиляди пъти, те просто не желаят да ми помогнат в това мое начинание..наясно съм ,че се притесняват, защото определено имаше защо.(имах много лоши периоди) ,но това е пътят ..учим се от грешките си.
Сега искам просто да открия идеалният начин на хранене(без да се лишавам от храни ,които са ми нужни) за мен и да се чувствам добре в тялото си ..постигайки го със спорт и правилно хранене
за днес:
закуска: ябълка,парче сирене дунава (колкото 2 кибритени кутиики),4-5 суп. лъжици пълнозърнесто мюсли с кис. мляко “Верея” 0,2 + малко от 2%-тово ..”бор чвор”
бягах: бавно темпо,15 мин.(2мин.тичане 1мин. ходене).Искам да попитам защо може да ме боли на мястото където е сърцето ,но от лявата страна? От дишането ли е?..защото не го правя правилно май :?
м.з.: ябълка
обяд: среден картоф(варен) ,сирене (краве мляко) около 100гр.,свинско пушено -2 не много големи парчета,зелена салата подправена с оцет и сол
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 02.04.12 22:19.
От сиренето и месото няма да надебелееш, спокойно. Освен кардио, прави и силови тренировки. В къщи спокойно може да правиш клекове с някаква раница с тежести на гърба, напади и отпади, лицеви опори и т.н.
казано от Anthony на 29.03.12, 11:14:
От сиренето и месото няма да надебелееш, спокойно. Освен кардио, прави и силови тренировки. В къщи спокойно може да правиш клекове с някаква раница с тежести на гърба, напади и отпади, лицеви опори и т.н.
Сиренето не е ли много калорично? Знам ,че това са белтъчини ,но не съм наясно дали се пълнее или не след като съдържат доста калории ..ъм май се оплетох малко
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 29.03.12 11:18.
едва сега забелязах ,че това е тема, а аз си мислих ,че съм си създала дневник :( има ли начин тя да се превърне в дневник? админи? :(
много се извинявам! нова съм,дано ми е простено..
м.з: банан
м.з.: ябълка ,30г. лешници
вечеря: салата(маруля,лук,моркови,репички),около 60г сирене
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 29.03.12 20:33.
Яж белтъчини момиче, не си играй със здравето. Яйца, месо или сирене във всяко хранене или нищо не правиш.
Ми много калорично е сиренето! Нали затова ядем!? Всичко е заради калориите в храната, които ти дават шанса да видиш как изгрява Слънцето още поне няколко пъти.
Единственото сигурно, неоспорено и не променящо се нещо в този хаос от информация и мнения за храненето е, че: Трябва да ядеш достатъчно белтъчини. Да умра ако лъжа.:) Започни от стъпка първа. Набави си протеина и после гледай кое колко калории има и такива други “подробности”.
Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 29.03.12 21:02.
закуска: ябълка ,кисело мляко “верея” 0,1 + малко бор чвор 2%,овесени пълнозърнести ядки ,сирене
м.з.: ябълка
обяд: среден картоф(варен) ,сирене (краве мляко) около 100гр.,свинско пушено -2 не много големи парчета,зелена салата подправена с оцет и сол
м.з: банан
м.з.: ябълка ,30г. лешници
вечеря: салата(маруля,лук,моркови,репички),около 60г сирене
мисля ,че ми е стабилничък режимът
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 29.03.12 21:27.
29.03.12
21:29
казано от mrrr rawr на 29.03.12, 21:26:
мисля ,че ми е стабилничък режимът
Стабилничък - може би.
Правилен - не.
Здравословен - не.
Извинявай, Валка, ама има някои неща в поста ти, които не са много ...точни (да го нарека така) и е малко .... несъобразително да даваш такива съвети на новак, който няма изградено мнение и приема всичко за чиста монета. Може би трябва да замениш товите “никога...” с “моето виждане е, че...”. Още повече, че доста хора тук имат различен режим от описания от теб, а пак свалят, поддържат форма, нарастват къдетот трябва...
На всичкото отгоре си го постнала това в поне 2 теми...
искам да си променя режима със съвсем малки ограничения ,това с часовете за мен не е добра идея.
ям през не много големи интервали от време .особенно сутрин, днес например обядвах в 10 часа.. след малко тръгвам за училище
за днес е изядено това:
8:00: 4-5 лъжици овесени ядки/сварих си ги/ с нарязани 1 малък банан и половин ябълка
тичане (интервали(2мин.тичане ; 1 мин. ходене))
9:30: ябълка
10:00: 4 маслинки,150 г.сирене ,зелена салатка и един голям картоф(варен)
16:00:в училище сигурно ще хапна някакъв плод
18:30: Аеробика ^^
20:30: пилешка пържола + голяма зелена салата
Щях да се водя по режимът на така наречената “Проста диета”(червено,пилешко месо,яйца,риба,картофи,ориз,овес,плодове и зеленчуци) ,само ,че днес май не ми се получи :д ..ох ми не мога без сирене.. няма да се лишавам от него!
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 30.03.12 10:17.
30.03.12
10:27
Не е наложително да се лишаваш от сирене.
Не е наложително да се придържаш към строго фиксирана диета с екзотично име.
Картофите и оризът не са лоши варианти, но не забравяй да вклчюваш бобовите храни.
На мен това ми прилича на разделно хранене. Според написаното аз изобщо не се храня правилно. Много хора ще оспорят написаното. Най- важното и да се храним здравословно (без джънк). Това е основното, а могат да се добавят и още доста примери:
1. ЗА ДА НАКАРАШ ТЯЛОТО СИ ДА РАБОТИ В ТВОЯ ПОЛЗА, ТРЯБВА ДА ПРИЕМАШ И ТРИТЕ
По-долу описвам храните, които ти препоръчвам да консумираш ежедневно, а именно:
Протеини - месо (пилешко месо, свинско нетлъсто, телешко)
риби (сьомга, пъстърва, ципура, лаврак, риба тон и т.н.)
млечни продукти (кисело мляко, прясно мляко, сирене, извара, варени яйца)
Въглехидрати - ориз, киноа, булгур, картофи
Мазнини - маслини, зехтин
Зеленчуци - маруля, спанак, домати, краставици, зеле, моркови, цвекло, брюкселско зеле, репички, лук, чесън, подправки - магданоз, копър....
Плодове - ябълки, портокали, грейпфрути, помело, лимони, дини, пъпеши, банани, ягоди, череши, праскови .... и т.н.
Комбинирането на храните по-този начин не е задължително (не казвам, че не е правилно).
За да ускориш метаболизма хапвай по-често - 4-5 пъти на ден.
От време на време си позволявай и от любимите нездравословни неща - няма нищо лошо в това, просто не прекалявай.
Погледни статиите Хранене 101, Хранителни режими, Фитнес 101
Състави си режим спрямо написаното и от храни, които харесваш да консумираш. За да се чувстваш и изглеждаш добре не ти трябва диета. Здравословното хранене е начин на живот.
казано от Кольо Пияндето на 30.03.12, 10:27:
Не е наложително да се лишаваш от сирене.
Не е наложително да се придържаш към строго фиксирана диета с екзотично име.
Картофите и оризът не са лоши варианти, но не забравяй да вклчюваш бобовите храни.
Значи мога спокойно да омитам по 200г сирене на ден както обикновенно? :Д
Няма да се придържам към никоя диета ..никога повече :)
Надявам се останалите от форума да ми помогнат чрез коментари в/у храненто ми.
Плодовете ги яж до 12:00 .. в училище си вземи някакви ядки или кисело мляко.
30.03.12
11:06
казано от mrrr rawr на 30.03.12, 10:54:
Значи мога спокойно да омитам по 200г сирене на ден както обикновенно?
Възприемаш нещата много буквално и крайно. Всичко си има количествата, времето и баланса. Ако другата ти храна е ОК, сиренето няма да ти бъде проблем. В крайна сметка храненето трябва да бъде и удоволствие.
тревога.. преди аеробиката изядох 2 толумбички -_- е ,станалото - станало .За напред ще гледам да не се случва често.
изненадвам се от себе си, имах такава мотивация преди..а сега съм пълно отчаяние
прибързвам с всичко, в процес на изграждане на собствената си личност съм май
адски бързо се отчайвам ,също така съм и голяма комплексарка(признавам си). Цяло лято си стоях вкъщи гладувах,изкачвах стълби и скачах на въже с последните ми останали силички.В момента много старателно отбягвам всякаква форма на огледала ..страшно ми е мъчно.Имам чувството ,че никога няма да съм това към ,което се стремя.Наясно съм ,че тук не е мястото да си изливам душата ,но..
Започнах да се храня прекалено често тези дни ,ям много плодове.. главно през периода от 8 до 11 и от 18 до 20 часа ,преди ,след хранене .. :х
Имам някакъв страшен апетит ,само търся нещо да хрупам.
Виж, напълно те разбирам. Няма смисъл сега да изпадаш в някакви депресии, че нямаш еди си какви навици, тяло или пък най-малкото, че си изяла 2 толумбички. Храната постепенно ще я оправиш яж повечко месо, то засища и лично аз когато ям много яйца/месо/сирене на ден се чувствам перфектно имам сила за всичко, не ми става лошо успявам да си направя тренировките. Яж ядки вместо плодове следобеда, добави и прясно или кисело мляко. Плодовете са полезни и то много спор няма, но както всичко друго когато се прекали с тях и те отиват в графа вредни. За това ги яж в умерени количества. Щом имаш апетит яж не се спирай просто си подбирай храната. Започни да тренираш и така всичко ще се подреди.
Лично аз също искам да имам светкавични резултати и да получа мечтаното тяло, но е невъзможно с всеки изминал ден се доближавам малко или много до него. Оправи си мислите, след това храната и тренировките и всичко ще си дойде на мястото!
Едит: преди ядях по 1.5 -2.0кг на ден ябълки и постоянно се чудех от какво съм подута като балон, сега я карам само на една ябълка сутринта и през целия ден се чувствам много добре.
Мнението беше редактирано от Ellie на 30.03.12 21:51.
Ще последвам съветите ти! Разгледах дневникът ти ,забелязах ,че и ти споделяш манията ми към сиренето ,как се справяш? :D
Относно сиренето и аз имам колебания, но си го ям... щом ми се яде няма да се спирам! Пък и е полезно. :D
31.03.12
08:28
Полезно е, ако е домашно. На купешките нямайте много вяра.
Като цяло аз бих ограничила сиренето и млечните продукти в твоя случай.
Просто си кажи “Не си ги забранявам, временно ги спирам”. Ако ти е трудно - позволявай си не всеки ден, а максимум 2. Защото проблемът не е в сиренето само по себе си, а във плочките сиренца - ти си мислиш, че са колкото кибритена кутийка, но услаждайки ти се, лесно може да надхвърляш 200гр без да се усетиш.
Млечни, плодове - ограничи ги.
Без значение, че са 0,00000001%.
Яж повече месо, яйца, салати.
Обичам извара така че ще го заменя с нея ,ако все пак много приритам за сирене.
за днес съм си планувала това:
8:30: Банан ,кис. мляко 0,1% + овесени ядки
10:30: 40Г фъстъци
12:00: пилешка пържола,кисело мляко и голяма салата
15:30-40г. бадеми
18:00: 2 яйца,салата
тичането и скачане на въже ,80 мизерни коремни преси с крака ,както обикновенно
Денят отново не премина по план :( ..имам проблем с тъпчене/преяждане :( ..до пръсване
не знам как да се справя.дори не усещам вкуса на храната ,просто тъпча и не мога да се спра :( направо съм освирепяла..
В момента ми е толкова тежко ,налях се и с вода и направо ще умра. Да ,минават ми мисли за повръщане ,но обещах ,че повече няма да го правя. :/
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 31.03.12 22:00.
Мисля днес да си почина , чувствам се ужасно. Толкова тежко ,че имам чувството ,че не мога да помръдна.На всичкото отгоре и мускулната треска от аеробиката все още ме държи :/ По -късно ще излезна да си направя голяма разходка.. а за огледалото ..и дума да не става :(
За днес е планувано това:
8: 30: ябълка
9:00: 2 филии типов хляб , 70 гр. кашкавал, кисело мляко 200г.
11:00: орехи 50г
13:00: 2 варени яйца ,голяма зелена салата
16:00: 50 г орехи
18:30-19:00: 2 яйца, голяма зелена салатка
Не знам дали е НВД.Опитах се да си направя нещо такова.
Искам стомахът ми да се свие.Изяждах наистина огромни количества храна..
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 01.04.12 09:41.
Началото винаги е трудно! Не се отказвай и резултатите няма да закъснеят! (F)
казано от June101 на 01.04.12, 10:06:
Началото винаги е трудно! Не се отказвай и резултатите няма да закъснеят! (F)
Не ! Няма да се откажа ,разбира се! Просто искам да спрат тези периоди с тъпчене ,а ми е адски трудно след като и стомахът ми е разширен до такава степен ,но ще събудя волята в мен и ще се справя!
R U fu**ing kidding me? :D Зодия Лъв
Днес ще имате нужда от сигурност и спокойствие. Наличието на повече финикийски знаци ще ви донесе допълнителното усещане за царственост и изобилие. Хубаво е днес да не преяждате и да не се заседявайте покрай трапзата. Вместо това си направете една малка разходка.
За сега с храненето минава добре ,всичко по план. Стискайте ми палци. :)
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 01.04.12 13:01.
Няма да се поддаваш на изкушения и няма да повръщаш!! Ще успееш трябва ти малко воля и постоянство.
Е ,приключих с яденето за днес.Успях да устоя на цяла кутия пълна със сладки!! :Д ДА ..волята ми отново се завръща! Всичко мина по план ,яд ме е само ,че пропилях цял ден без тренировки.. Утре започвам и с тренировките!
Дано не вали утре сутрин ,много ,много ми се тича.. Мисля да поскачам и на въже 15тина минути :) С тренировките не съм много компетентна ,така че не бих отказала разни съвети от съфорумниците.^^
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 01.04.12 19:29.
За днес (02.04.2012) е планирано това:
7:15: ябълка
8:30: 2 филии типов хляб(колко е типов 1 бог знае :Д),100г.сирене,2 варени яйца
10:30: пилешка пържола ,зелена салата <3
в училище: 30 г орехи
19:30: пилешка пържола и салата
Отивам да потичам!
Мнението беше редактирано от mrrr rawr на 02.04.12 07:57.
Денят вчера мина супер с изключение на сиренето на обяд :д ,но не беше много така че като цяло денят бе идеален.
а днес..
03.04.12
8:00: 2 филии “вита”,2 яйца,150 г сирене
10:00: 100 г.,сирене,200г. кисело мляко,зелена салатка
14:00: орехи 30г.
17:30: орехи 30г
20:00: 2 яйца,зелена салатка
Ммм ,това е за днес. Дано и днес се справя. (:
мм бях си изчислила калориите и затова
да ,но май не се получи много
за днес:
з: 2 филии вита,100г сирене,2 яйца
о: 1 яйце ,100г.сирене ,салата
м.з.: 50 г.орехи
в: 1 яйце, малко сирене и салатка
Не ги смятай тези калории! Яж повече, особено в дните в които спортуваш. Не съм много на ти с калориите, но предполагам са около 1000-1200 ?
Гледах да ги докарам до 1500
..но май не беше добра идея
днес се събудих гладна :/
закуската: 2 парчета питка :/(от църквата е..),доста сирене,2 варени яйца,1маслина ,малко пилешко ,3-4 лъжици мед и 4-5 ореха :|
нда..закопах се ..след такива закуски какво да правя?