Какви фитнес-приложения за мобилен телефон използвате?

Я кажете сега използвате ли помощни програмки за фитнес на мобилния си телефон. Аз ползвам MapMyFitness на айфона си - безплатна е, използва GPS-a на устройството за да пресмята разстояние, скорост и енергоразход за различни типове физическа дейност. Аз лично предпочитам да си правя аеробните на открито и това ми влиза в употреба най-малкото от любопитство а и да си следя прогреса. Апликацията има куп полезни функции, гледаш си маршрута на картата, приятен женски робо-глас ти казва разни статистики за тренировката ти отвреме на време, има опция за диетата и т.н.
Извинявам се, ако вече има такава тема във форума, не съм върл форумец. (muscle) (blush)

01.04.12
19:20

Ползвам sports-tracker от съвсем скоро. Интересно е. Чертае пътя, от където съм минал върху картата, показва изминато разстояние, средна / максимална скорост, денивелация към всеки един момент и го разбива на обиколки. :)
Ползвал съм го за тичане, каране на колело и една пътуване с влак (60км/ч средна скорост :x ).
Май няма робоглас или аз съм го изключил, не помня.
Едва ли помага за тренировките, но на мен поне ми е интересно после да разглеждам графиките. :)

Мнението беше редактирано от micobg на 01.04.12 20:05.

01.04.12
20:41

За iPhone ползвах iFitness. Много добра, но е платена. За андроид не ми харесва версията и затова там ползвам Jefit. За кардио има доста, но те не ме вълнуват много. Качил съм една HIIT interval Timer, която е доста полезна.

Мнението беше редактирано от Anthony на 01.04.12 20:41.

01.04.12
23:01

NIKE+ipod за бягане е номер 1. Чипа е на достъпна цена( 9$) стига да има някоя i-технплогия :)

Ползвам mapmyfitness на айфона си , безплатна и е много полезна :)

Извинявам се, че леко ще отклоня темата, но ми е интересно от чисто ергономична гледна точка - при потене / цапане покрай тренировките как боравите с телефоните си и къде ги “монтирате” по себе си?

Не виждам смисъл от подобно приложение за мобилен телефон. Всичко е в главата ми. :)

Митак, по време на тренировка съм “монтирал” телефона си... в дрехите, които съм оставил в шкафчето. :) С други думи - по време на тренировка не го вдигам (телефона имам предвид в случая), това е моето лично време. :)

02.04.12
09:34

не ползвам и карам само по усет :)

И аз телефона не го вдигам по-време на тренировка. Но смятам че подобни джаджи имат място в тренировките. Ипода ми е всяка тренировка с мен, и когато стане доста шумно в залата и не мога да се концентрирам върши чудесна работа. Другото което често използвам е телефона, когато бягам сложил съм си приложение за следене на трасето, времето, скороста и и други. Страшно си е удобно като се прибера видя къде съм бягал, колко време ми е отнело една обковка и така... Следващото нещо, което го намирам за много полезно, но още не съм отделил финанси е пулсомер.

Едит, когато бягам телефона го държа в ръката малко неудобно е... Но няколко пъти го поставях в чанти и от тръскането се рестартираше. В ръката поне си работи. А ипод е закачен някъде по мен, не ми е пречил до сега.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 02.04.12 09:38.

02.04.12
09:55

Ползвам gymboss trainer за iPhone. Много полезна програма за табата и всякакви протоколи за интервално кардио.

02.04.12
10:38

казано от Димитър Михайлов на 02.04.12, 08:45:

Извинявам се, че леко ще отклоня темата, но ми е интересно от чисто ергономична гледна точка - при потене / цапане покрай тренировките как боравите с телефоните си и къде ги “монтирате” по себе си?

Има арм банд-ове като тичаш, аз го държа в ръката, че да си следя скоростта.

02.04.12
10:59

Приблизително така би изглеждал телефона ми на закачен на ръката с армбанд. :D :D :D :D :D :D

казано от Valdis на 02.04.12, 10:59:

Приблизително така би изглеждал телефона ми на закачен на ръката с армбанд. :D :D :D :D :D :D

Като си купувате телевизори. (grin) Аз следващия ми ще е такъв, но стария точно заради бягането ще си го оставя. Пък новия към домашното кино ще го вържа, че да гледам на него Междузвездни войни...

19.03.13
16:10

Runtastic или Endomondo?
Някой може ли да ми каже коя от двете е по-точна в измерването на км (за кросове), тъй като виждам голяма разлика, в това, което показва едната и това, което показва другата (близо километър), а извършвам бягането по един и същ маршрут? GPS-а и картите на Endomondo ми изглеждат по-добри, но  когато сравня и със Sport tracker(който хич не ми допада) излиза, че доста преувеличава тоз Ендооо.
Или някое друго приложение, което да работи точно, за да следя прогреса си?

29.04.13
18:05

Lora защо не премериш предварително маршрута си и по реалните километри не прецениш кое приложение е по-точно :) Освен Гугъл мап , за паркови зони можеш да измерваш и с Уикимапия :)
Мен ме интересува кое приложение е най-добро  за крос и бързо ходене ,а именно кое измерва най - адекватно маршрутите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1