11.07.05
21:21
Здравейте,
175/65 съм на 18 и тренирам от горе-долу 4 месеца, като се опитвам да качвам маса ама много много не става, но както и да е. Сега (за през лятото) съм решил да плувам редовно и доколкото знам няма да ми се отрази много добре като искам да качвам маса, но въпреки всичко ми се плува много и реших да си променя малко програмата. Та ...
1-ви ден -> гърди, бицепс, предмишница
3-ти ден -> гръб, трицепс, трапец
5-и ден -> плуване
Махнах краката и корема понеже са ми доста добре: ритам често, ям много и така :)
Значи въпроса ми е дали одобрявате програмата (т.е фатално ли е че махам краката :P ) и ако да в кои дни да сложа рамото и кофичките?
edit: Забравих да питам. Понеже предмишницата ми е доста малка а дланта ми е доста голяма и изглежда малко смешно и ми прави доста по-малка ръката от колкото е, ще има ли проблем ако я тренирам на всяка тренировка?
Не си щади плуването за сметка на друго. Само преценяй натоварванията, да не се олееш съвсем. Яж повече. Може да завишиш приема на ядки и бобови култури/боб :lol: /.
Според мен няма нужда даправиш предмишница дори и веднъж седмично. Просто за гръб и съответно гърди, трябва да вкараш серии на лос и успоредка/набирания-хирок хват и кофички/ и ако можеш ое упражнения на лостове и успоредки и тя ще се развие хармоничко спрямо другите ти части.
Пък и ако я тренираш допълнително, като нищо да я претренираш и ефекта да е обратен.
Успех ти желая.
Плуване и бодибилдинг са ПОЧТИ несъвместими.Аз тренирам плуване от 5 години,а от 6 месеца се занимавам и със фитнес.Плуването е много добро за хора искащи да се поддържат.Но за такива,които се опитват да качат маса....Плуването развива всички мускули,но миналото лято например идваше на тренировки едно момче,което ходеше редовно на зала.Той беше към 20 годишен и беше с много големи ръце.Огромен просто.Той тренира щенги.Но в басейна....просто не можеше да си прекара ръката през рамото за да загребе.Така че ако си начинаещ ще зачкнеш много с плуване,но това е само начало от там нататък можеш да плуваш просто за да гориш мазнини.Надяввам се да съм ти помогнал. :) А това,че си махнал краката не е фатално ако играеш редовно футбол
[quote author=“oriig”]Здравейте,
5-и ден -> плуване
Махнах краката и корема понеже са ми доста добре: ритам често, ям много и така :)
а рамото каде е ?
[quote author=”^MaD^”][quote author=“oriig”]Здравейте,
5-и ден -> плуване
а рамото каде е ?
Заминало си е барабар с краката :P :lol:
Според мен е добър вариант да се тренират изолирано само гърди-гръб-крака + плуване, а по-малките мускули “да се спасяват по единично”. :D За непрофесионален фен на спорта, мисля, че е супер.
Но ако се и играе яко мач уж за крака... Супер малко вероятно е да се натрупа стабилна ММ.
[quote author=”^MaD^”]а рамото каде е ?
и аз това питам :)
[quote author=“oriig”]Значи въпроса ми е дали одобрявате програмата (т.е фатално ли е че махам краката :P ) и ако да в кои дни да сложа рамото и кофичките?
1. Гърди, бицепс, крака (мани я тази предмишница ;) ). Тук слагаш кофичките, при тренировката за гърди, макар че не знам защо са ти толкова важни, че ги броиш отделно.
2. Рамо, гръб, трицепс.
За предмишницата - малка е, не отнема енергия, може да я тренираш във всяка тренировка, в края, или даже в почивните дни, ако искаш да наблегнеш на нея.
[quote author=”Петко К”]1. Гърди, бицепс, крака (мани я тази предмишница Wink ). Тук слагаш кофичките, при тренировката за гърди, макар че не знам защо са ти толкова важни, че ги броиш отделно.
2. Рамо, гръб, трицепс.
Сигурно така ще направя :) иначе за кофичките, те са единственото упражнение (от тия дето знам ) което мога да правя за долни гърди в тоя фитнес дето ходя.