Проблеми с поднормено тегло при нежния пол

01.04.12
12:18

Здравейте,
Молбата ми е да ми напишете (може и линк към статии), до какви проблеми води поднорменото тегло при нежния пол. Желанието ми е да разбера какво точно става, като етапи - примерно през първите 5-6 месеца се изгарят всички мазнини, в следващите 2-3 - мускулната маса. Също така - до какви проблеми води? Липса на важни елементи в кръвта и т.н, проблеми при бременност, по-чести боледувания. Идеята е да е стряскащо. Аз ще прочета и ще опитам да оформя статия, но нямам познанията и материала за това.
Осъзнавам, че информацията която търся не е малко, но ще ви бъда много благодарен!

ПС Намерих следната статия: bb-team Измършавяване, но сякаш не е това което търся.

Поздрави

MF

01.04.12
13:37

http://bg.wikipedia.org/wiki/Анорексия_нервоза

Поднорменото тегло всъщност е анорексия.
Това, което аз бих казала по въпроса, е доста дълго и се дължи на личния ми опит с болестта. Ако трябва да синтезирам негативите от поднорменото тегло, бих го направила по следния начин: емоционално - постоянно чувство на отпадналост, лесна уморяемост, липса на енергия, нетрудоспособност, депресия и параноя. Външно - хилав, болнав вид, щръкващи кокали, бледа кожа, много често и изкривявания на гръбнака. Физически - косопад, често и нездрави нокти, увреждания на организма, за които може дори да несе разбере. При мен например заради ниския процент мазнини и съответно липсата на налягане в коремната област, което следва да държи на мястото си бъбреците, моите се бяха смъкнали, поради което изпитвах постоянни болки в областта на корема и половите органи. Освен това самите ми полови органи платиха част от цената и получиха не особено приятното забавяне в растежа и развитието, менструация също липсваше и все още се боря с нейното идване. Подобни проблеми могат да доведат в по-късен етап до затруднения или дори невъзможност за бременност. Не само половите, а и всички органи и системи страдат от какъвто и да е вид недостиг - в случая на хранителни вещества, телесни мазнини, мускулатура.
Като цяло бих казала, че периодът на анорексия при мен беше най-неприятният до този момент период от живота ми. Колкото по-дълъг е този период, толкова по-дълго време ще е необходимо после за връщане на нормалните телесни функции, здравословното състояние на организма и жизнения вид. Това, което е добре да разберат хората, тръгнали по пътя на поднорменото тегло, е, че то има два възможни изхода. Единият е фатален, а другият е лечение. И ако те желаят да живеят, отлагането на лечението само одължава времето, което ще е нужно за него в крайна сметка.
Излизането от анорексичното състояние промени моя живот. Пълноценното, богато на калории и хранителни вещества хранене, комбинирано със силови тренировки, сън, липса на стрес, много смях, секс и хубава музика е формулата за ЗДРАВЕ.
пОздрави

01.04.12
23:29

Едно голямо БЛАГОДАРЯ на Miss Fight за информацията! Определено е най-добре когато тя идва от личен опит. Вярвам, че ще помогне за каузата ми.

Поздрави

MF

02.04.12
00:19

Едно двойно по-голямо ПАК ЗАПОВЯДАЙ, винаги съм готова да се изправя срещу старото си слабо и немощно Аз и да му кажа в очите колко е хубаво да си здрав и енергичен!

02.04.12
17:18

казано от Miss Fight на 01.04.12, 13:37:

Поднорменото тегло всъщност е анорексия.

Всъщност НЕ винаги е така...понякога поднорменото тегло е даденост (била тя генетична или свързана с начина на живот), с която хората се борят дълго време. :)

02.04.12
17:30

казано от Atanas Marinov на 01.04.12, 12:18:

... Аз ще прочета и ще опитам да оформя статия, но нямам познанията и материала за това.
...

След което ще подпишеш статията и ще я представиш за своя ли? Любопитно...

03.04.12
12:33

казано от Vic на 02.04.12, 17:30:

... Аз ще прочета и ще опитам да оформя статия, но нямам познанията и материала за това.
...

Съжалявам, ако сте ме разбрали погрешно - статията ще е за “лична употреба”. Имам приятелка с такъв проблем, която отказва да го признае и смятам, че подобна информация би я накарала да се замисли.

Поздрави

03.04.12
12:41

казано от Atanas Marinov на 03.04.12, 12:33:

казано от Vic на 02.04.12, 17:30:

...

Съжалявам, ако сте ме разбрали погрешно - статията ще е за “лична употреба”. Имам приятелка с такъв проблем, която отказва да го признае и смятам, че подобна информация би я накарала да се замисли.

Поздрави

Ясно.
Можеш да и покажеш този дамски дневник. Мисля, че има какво да се научи от него.
Успех!

04.04.12
15:13

Какво ви е мнението за :
http://m24digital.com/en/wp-content/uploads/2010/12/vence-la-anorexia-l2.jpg
http://www.instablogsimages.com/images/2006/11/30/italy-wages-war-against-anorexic-models_14.jpg

Това са някакви гранични моменти, към които за съжаление се целят много от новите момичета с дневниците. Може да се измършавее само с 2-3 килограма под посочените

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1